Categorii
Intrebari de la cititori

Ce tip de beton se foloseste la fundatie?

Buna, va rog sa-mi raspundeti cat se poate de repede, ma intereseaza ce tip de beton se foloseste la fundatie, tipul si marca cea mai buna. Multumesc.


Intrebare de la Ela, pe adresa redactiei: Ce tip de beton se foloseste la fundatie?

9 răspunsuri la “Ce tip de beton se foloseste la fundatie?”

toti recomanda b 200……sfatul meu este b250. ai garantia ca nu se macina in timp. B250
Este cel mai folosit tip de beton pentru turnarea in santier a fundatiilor, radierelor, peretilor, stalpilor, grinzilor si planseelor. C16-20 – B250 este suficient de rezistent si durabil pentru a fi utilizat la toate tipurile de cladiri de locuit.

B200
Are o utilizare larga la constructiile de case. In principiu C12/15 – B200 are o rezistenta suficienta pentru elemente armate (stalpisori, centuri, grinzi, chiar si placi) supuse la solicitari normale.

B150
Acest tip de beton se foloseste in general la fundatii, ca beton nearmat. Se poate utiliza pentru elemente armate doar in cazul in care acestea nu sunt expuse (la umiditate ridicata, apa sau substante chimice, etc.)
B100
Normele actuale sunt mai restrictive cu privire la utilizarea acestui tip de beton care avea o utilizare larga pentru elementele nearmate pana acum cativa ani. B100 (C6/7.5) poate totusi folosi doar ca beton simplu, pentru umpluturi, egalizari si elemente de importanta redusa.

TOTI CONSTRUCTORII RECOMANDA B200,,,,DAR DIFERENTA ESTE DE MAXIM 50 LEI LA METRU CUB…ITI RECOMAND B250…VEI VEDEA DIFERENTA !!! Daca nu faci casa pt dusmani si o faci pt tine….baga b250 la toata casa ….iar daca e frib obligatoriu aditivi. nu il face acasa la betoniera….se vede diferenta 100% de calitate !! daca il iei si cu factura(recomand) sunt obligati sa iti dea cert de calitate. iar daca faci contract….iti vin si la CENTURILE DE SUS…altfel cand vei avea 3-4 metri cubi de turnat iti vor raspunde la telefon….altfel nu. sunt patit!!!

fundatia e baza daca ai fier de fund pune 10 cm b 100 pune armatura care o cere planul si pe urma toarna b,250 stilpi ,ceturi si placa beton de statie sort mic pompabil putem discuta 0722148503 pentru constructie. va multumesc

Buna ziua
Nu puneti beton si nu realizati fundatia dupa indicatiile spuse pe internet.
In proiectul tehnic (P.TH. + D.D.E.) acolo aveti mentionat tipul de beton C12/15 sau C16/20 precum si tipul fierului din armatura, distributia armaturilor. Acestea sunt calculate si verificate de catre inginerul de rezistenta in functie de mai multi factori (studiu geotehnic, pconv, zona de seismitate, tipul fundatiei , structura constructiei) si verificate de verificator MLPAT.
Cu respect si stima,
Echipa “CasaTaMultVisata”
Telefoane:
0767 954857 0742 756576
E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com

Tipurile de betoane pentru o casa, difera de la zona la zona, sunt prezentate in proiect
pentru fundatii sunt mai multe tipuri si clase de beton, pentru stalpi,grinzi,placi la fel,sfatul meu este insa de a se vibra betoanele la fiecare turnare.
Cu stima

mai nene…cand omul intreaba ce beton sa foloseasca,e ca nu are proiect,isi face el casa asa dupa cum il taie capul.Asa ca nu-l trimiteti la proiect ca sa vada ce beton trebuie sa foloseasca,altfel daca da 10 20 de milioane pe proiect sigur ca gaseste acolo ce clasa de beton ii trebuie.Elvrea sa stie de la muncitori calificati ce betoane sa foloseasca.Asa ca va spun eu…pentru talpa merge f bine b 150,iar pentru fundatie cu armatura B 25o. Si gata.Daca isi permite mai scump,sa bage si B 300 ca e super.Insa nu se merita. Daca il vibrezi B 200 e ca B 25o nevibrat

Eu acum construiesc o casa de 200 mp P+E si in proiect scrie doar beton C12/15 B200 la fundatia din pamant si C16/20 B250 la placa, plansee etc.

Deci cel mai slab beton trecut in proiect este C12/15 B200, nu se specifica deloc beton mai slab.

In rest in toata casa intra cam 124 mc de beton (combinat B200 si B250) respectiv 4,7 tone de fier de diferite grosimi.

Planseul de la etaj e tot din beton nu de lemn.

buna asi dori sa stiu aproximativ cati metri de beton miar trebui la o fundatie de 30mp si 50 adancime

Buna, cine ar putea sa îmi spună, ce părere are de (combinatia B150 și B 200) dacă aș folosi B150 elevație in pământ și afara, și la restul B200? când zic restul ma refer la placa, stâlpi, centura. Ce părere aveți? Vreu un răspuns cât mai bun. Mulțumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *