Categorii
Intrebari de la cititori

Costuri izolare exterioara si fundatie ca sa scap de mucegai

Buna ziua, cat m-ar costa izolarea exterioara la o casa, cu polistiren si izolarea fundatiei pentru a nu mai aparea mucegai? Si pentru interior ca sa dau jos tencuiala si sa zugravesc 3 camere in care la baza peretelui am mucegai.
Va multumesc.


Intrebare de la Catalin, pe adresa redactiei: Costuri izolare exterioara si fundatie ca sa scap de mucegai.

9 răspunsuri la “Costuri izolare exterioara si fundatie ca sa scap de mucegai”

Mucegaiul de la interior se poate datora lipsei membranei (cartonului) dintre fata superioara a fundatiei si primul rand de caramida. Fenomenul poarta numele de ascensiune capilara, si in mare inseamna ca apa din sol (in special in anotimpurile ploioase) patrunde prin porii caramizii si prin ascensiune capilara urca pe verticalitatea peretelui.
Daca asta e cauza (trebuie vazut de un specialist), fenomenul se poate inlatura doar realizand un fel de bariera impotriva patrunderii apei prin porii caramizilor.
Daca veti decoperta tencuiala si veti izola fundatia pe exterior fara sa rezolvati si problema privind ascensiunea capilara a apei nu veti scapa de probleme pt ca apa se va infiltra prin masa betonului fundatiei de pe talpa acesteia, nu din exteriorul acesteia, se va diminua efectul dar va exista in continuare.
Repet asta poate fi o cauza, daca stiti ca fundatia are hdroizolatia despre care am vorbit, cauza e alta.
In orice caz, termoizolatia la exterior va fi un plus de confort dar mucegaiul se poate sa apara si pe noul finisaj, cauza ASCENSIUNEA CAPILARA A APEI PRIN PORII CARAMIZII.

Noi am izolat cu polistiren EPS 50, care e cel mai ieftin (12 lei baxul), adeziv sac(7-8 lei), plasa de fibra de sticla, dibluri. In total, 2800 lei pt o casa de 80 mp , 2,80 cm inaltime. Am scutit banii de manopera pt ca noi am facut izolatia.

cu sau fara materiale? dimensiuni in metri patrati? in ce parte a tarii sunteti?
Adrian 0720424045. Tencuiala se da jos doar daca este desprinsa sau nu este ancorata bine, daca este buna si are mucegai se trateaza anti-mucegai si eventual se face doar gletul si lavabila.

Echipa de meseriasi din jud.Teleorman va putem rezolva problema(termoizolatie si hidroizolatie)dar trebuie vazut la fata locului.Daca va intereseaza ne gasiti la mr.tel 0769942980.O zi buna va doresc.

Buna ziua,
Dl Ene are dreptate,urcarea apei prin capilaritatea betonului si a caramiziilor este o cauza pt aparitia,dar sincer va spun fiind in domeniu si facand practica in Germania va spun ca aceasta bariera inpotriva urcari apei este costisitoare dar foarte eficiienta
In legatura cu izolatia fundatiei este un lucru foarte bun.Pt orice fel de intrebare si informatie va stam la dispozitie cu cea mai mare placere si profesionalism

CU STIMA,TUDOR
TEL-0740189710

Buna ziua.Din cererea dumneavoastra se pare ca aveti probleme destul de grave.Eu sunt specializat in termo-hidroizolatii si cu siguranta pot sa rezolv aceasta problema dar pt.asta trebuie sa purtam o discitie.Tel.0721569210 sau 00393914874149.e-mail neaguvasile1966@yahoo.com

Pe langa hidro- termoizolatie e nevoie de o mai buna aerisire a camerelor eventual un sistem de ventilatie cu recuperator de caldura. Si o soba pe lemne face minuni impotriva mucegaiului dar nu impiedica urcarea apei din pamant , pt asta e nevoie de igloo.pot reveni cu mai multe detali eventual…

BunA ziua
In primul rand trebuie rezolvata problema la fundatie.Atata timp cat betonul are contact cu apa din sol, nu veti scapa de igrasie.Membrana hidro izolanta, e cea mai buna.Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont, dupa ce ati rezolvat cu fundatia, si izolati casa cu polistiren, e aceeasi problema.Ca si cum cineva v-ar trage o punga in cap si ar tine infasurata la gat.Incercati sa mai respirati.incercati alte tipuri de izolatie .mult superioare , canepa, lana, fibra de lemn. Eu lucrez cu asa ceva, si vand asa ceva, din 2005 , inca nu am cazuri sa fiu sunat ca in casa clientului sa facut igrasie.Tencuiala daca vreti sa o scoateti , va recomand cu incredere tencuiala de ARgila, ca sa va spun cate avantaje sunt, ar trebui sa scriu vreo 2 ore.
Cine doreste ,sfaturi informatii solutii pentru izolarea casei, contactatima telefonic la 0745071724 . Oferte reale de pret pentru materiale mai sus amintite, numai dupa o scurta discutie tel.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *