Categorii
Intrebari de la cititori

Cum pot sa construiesc pe cadre cu buiandrugi U ytong?

Buna ziua! Intentionez sa construiesc o casa P + M de aproximativ 150 mp utili, eficienta energetic (dupa standardul casei pasive), iar dupa mai multe discutii cu specialisti am ales sa folosesc bca ytong datorita eficientei termice.
Totusi, am mai multe nelamuri:
1. un inginer constructor mi-a spus ca nu pot sa construiesc cu samburi ci doar cu cadre si asa apar punti termmice; asa ca mai bine merg pe porotherm fara structura de rezistenta?
2. alt inginer a spus ca pot confina cadrele de beton in buiandrugi produsi de ytong, care vin captusiti pe interior cu vata minerala si asa scap de puntile termice; dar cand l-am intrebat cum se face asta mi-a spus ca nu stie exact dar ar fi auzit ca se poate.
Voi ce parere aveti?
Mentionez ca vreu sa construiesc in Oradea cu blocuri ytong forte a+ de 30 cm care cica ar fi portant. Are cineva vreo idee despre cum pot sa construiesc pe cadre cu buiandrugi U ytong?
Multumesc!


Intrebare de la Grigore, pe adresa redactiei: Cum pot sa construiesc pe cadre cu buiandrugi U ytong?

8 răspunsuri la “Cum pot sa construiesc pe cadre cu buiandrugi U ytong?”

un bloc de bca contine mai mult aer decat beton si din cate stiu aerul creeaza portanta doar la pasari si avioane

@adrian.inginerul constructor a spus ca exista si bca portant ytong.ro/ro/content/Ytong_forte.php ,dealtfel el a si recomandat constructia cu bca.

Ytong A+ e portant pentr p+ m ‘ytong bazic e portant pentru p+2 .cadrele , samburi, stalpi ii putet face retrasi cu 10 cm fata de zidarie deci iesiti cu zidaria in afara cu 10 cm iar aceste structuri de beton le imbracati cu multipor (izolator termic r=4.4) 10 cm tot de la ytong.Eu sunt in aceeasi sutuatie si m-am hotarat sa folosesc numai produse de zidarie ytong pentru trei case insiruite decalate si pe orizontala si pe verticala cu cate 1.5 m.Deoarece locuiesc in Cluj di iernile sunt mai reci voi folosi pentru zidurile exterioare ytong a+ de 40 cm si stilpi si samburi de beton vor fi de 30 cm si izolati pe exterior cu multipor de 10 cm.

Poate multi nu vor fi in asentimentul meu, dar o casa facuta din BCA nu prea e indicata. Am facut izolatie si tot nu am scapat de igrasie, ba mai mult, parca orice zgomot se aude in casa, desi am pus termopane de cea mai buna calitate. Am mai aflat de curand ca ar exista si riscul pentru sanatate al prezentei pastei de aluminiu din compozitia BCA. Daca ar fi sa imi fac o alta casa nu as ezita sa cumpar caramida. Casa din caramida nu se compara…

Doamna Violeta, aveti perfecta dreptate dar toti inceaca sa-si laude marfa ca a lor este cea mai buna si multi cred ca tot ce zboara se mananca. Vad zilnic aberatii care de care mai mari si toti se pricep la politica,fotbal, constructii si dau sfaturi fara a fi in masura sau acreditati, spun multe sa para interesanti. Un sfat: construiti bine, prost si mult poate sa o faca oricine! O zi buna! Spor la munca tuturor.

In primul rand multumesc pt raspunsuri.@Violeta , am ales bca ytong pentru ca un ing constructor, vecin dealtfel, mi-am recomandat acest lucru.El are 2 case peste drum de mine ,una mai veche de vreo 10 ani si una terminata anul trecut si nu are probleme.trebuie sa mentionez ca si eu am avut ceva indoieli in legatura cu bca, dar vazand ca si-a construit si a doua casa din bca m-am razgandit.(sper sa nu-mi para rau…)@ Virgil mersi pentru sugestii,eu vreau sa inlocuiesc cofragul de lemn cu acei buiandrugi in U ,oare se poate?? mi s-a spus sa nu fac asta ca nu o sa pot uda stalpi dupa…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *