Categorii
Intrebari de la cititori

Cum sa izolez peretii unei case vechi pe care vreau sa o renovez?

Vreau sa re-construiesc de la zero o casa veche / traditionala de chirpici, cu materiale noi, pastrand aspectul exterior dar aducand modificari majore la interior.
Structura de rezistenta o doresc pe lemn, cu fundatie de beton.
Care ar fi cea mai buna / recomandata solutie pentru pereti?!
Tinand cont ca este vorba de o casa de vacanta, intr-o zona fara retea de gaze, la distanta de doua ore de locul in care locuiesc permanent, izolarea termica va fi foarte importanta.
Ma intereseaza de asemenea o solutie pentru incalzire care sa tina temperatura inauntru la o valoare acceptabila pe perioada cat casa nu este locuita si care sa necesite interventie umana minima.
Exista sisteme de incalzire in podea electrice, fezabile dpdv economic pentru astfel de situatii? Cam cat ar putea costa un consum minim lunar?! Centrala termica (doar) cu panouri solare!?
Pe perioada cat voi locui acolo, am prevazut pentru incalzire un semineu deci am nevoie de ceva care sa tina inauntru o temperatura constanta de 10-15 grade.
In principiu, casa va avea parter + etaj, 50 mp amprenta la sol, invelis din sindrila, parterul deschis, podul mansardat cu deschidere (generoasa) spre parter.
Toata casa va fi deci un spatiu deschis, multe grinzi masive de lemn, 4 geamuri mari la parter, trei geamuri mari (tip Velux) la pod / mansarda.
Ati executat pana acum asa ceva? Aveti fotografii / schite / planuri apropiate de ce as dori eu sa construiesc?


Multumesc cu anticipatie pentru raspuns.

Intrebare de la David, pe adresa redactiei: Cum sa izolez peretii unei case vechi pe care vreau sa o renovez?

3 răspunsuri la “Cum sa izolez peretii unei case vechi pe care vreau sa o renovez?”

Buna ziua,
Casa poate sa fie si fara sursa de caldura daca este intr-o zona insorita cu expunere sudica si sa mai fie si soare . Am facut o casa la Silistea Snagovului , unde clientul a urmarit temperatura in casa pe perioada constructiei . Structura lemn , si doar cu polistiren de 10 cm la exterior , pe timpul iernii nu a scazut temperatura sub 5 grade in interiorul casei . Cand sa facut si izolatia interioara , afara erau -3 grade (dimineata ) , iar in interior 16 grade . Mentionez ca avea ferestre marii la sud .
Am case realizate in Franta cu suprafete de peste 300 mp construiti si unde au ca sursa de incalzire un semineu de 10 kw ( in regiune frioguroasa , poate mai friguroasa ca la noi , Vosges )
Eu sant din Campina -ph si daca doriti putem avea o discutie , sau macar ve pot transmite imagini cu case similare facute in tara . Chiar anul acesta , voi face langa buc o casa cu sindrila si o combinatie , lemn – caramida nearsa .
Ce-a mai mare casa realizata de noi in tara este la Campina si este un Conac Romanesc . Este facuta dupa proiectul si impreuna cu Dl Arh Serban Sturdza .
Alegeti sa lucrati cu oamenii de calitate .
Impreuna putem gasi solutia pentru proiectul dv . Dati-mi un maill unde sa va trimit mai multe detalii .
Cu stima Ec Gigi Mocanu 0040722235456
m_u_c1992@yahoo.com

pentru solicitarile legate de proiectul dmv sunt solutii multiple, de evaluat in functie de cerinte si buget. Informatii si detalii construirea si amenajarea casei, nu ezitati sa ma contactati la 0720424045, mail adriancapraru16@yahoo.com

Buna ziua,
Pentru cererea dvs va rog sa ma contactati la nr 0722305771.
Firma din Bolintin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *