Categorii
Intrebari de la cititori

Cum se izoleaza cel mai corect mansarda unei case?

Cum se izoleaza cel mai corect si bine mansarda unei case. Mentionez ca mansarda conform proiectului apare ca o constructie (cub) in podul casei.


Intrebare de la Simona, pe adresa redactiei: Cum se izoleaza cel mai corect mansarda unei case?

8 răspunsuri la “Cum se izoleaza cel mai corect mansarda unei case?”

Buna seara,
Izolatia unei mansarde se face de regula cu vata minerala sau bazaltica, care se introduce intre capriori apoi ideal ar fi sa mai veniti cu inca un strat de vata (in principiu de 5cm pe cealalta directie adica perpendicular pe caprior acest strat se aseaza inntre niste sipci 4×5 cm care se bat perpendicular pe caprior la distanta convenabila de obicei 58cm functie de felia de vata.
Dupa montajul celor doua straturi de vata se monteaza o folie difuzie vapori aluminizata tip DELTA REFLEX, astfel se creeaza o perna de aer static care izoleaza foarte bine iar scopul foliei este sa nu permida condensarea vaporilor in stratul de vata .
Dupa momtajul foliei conform tehnologiei se creaza structura pentru rigips sau lambriu.
Mai multe informatii gasiti pe pagina noastra de facebook RUBIK Consulting Construct unde va asteptam cu intrebari.

cu stima,
C UNGHEREA.

Buna ziua,
Izolarea cu vata de sticla si folie aluminizata este cea mai practica,eficienta si pt toate buzunarele.Daca doriti o colaborare bazata pe respect si profesionalism,va asteptam la o discutie.
VA MULTUMESC,
CU STIMA SI RESPECT,
TUDOR
TEL-0740189710

depinde de ce inseamna „corect” din punctul dmv. de vedere, pentru a-i atribui superlativul acestui termen. Sunt zeci de solutii corecte de izolare termica a unei case, de la cele mai toxice ca vata de orice fel sau polistirenul, pana la cele naturale din fibre de canepa, lemn sau lana de oaie. Toate pot fi efectuate corect din punct de vedere tehnic. 0720424045

as vrea sa stiu ,daca la izolarea mansardei ,dupa asezarea a 2 straturi de vata minerala
esta bine sa pun si un strat subtire de polistiren ?
va multumesc .

Domnule Ungherea,
Imi puteti spune si mie cum folia de aluminiu impiedica condensarea vaporilor in vata minerala? Nu poate fi considerata nici o amorsa de condensare pentru ca ea are temperatura f. apropiata cu a mediului izolat de unde vin vaporii. Dupa intelegerea mea, rolul ei e altul. Vaporii trec prin aceasta folie, parte trece prin vata, parte condenseaza undeva in vata. Ce se intampla atunci? Picaturile aparute din condens cad inapoi spre zona calda, se acumuleaza si daca nu ar fi folie de aluminiu s-ar impregna in rigips si in timp l-ar deteriora. Folia avant temperatura apropiata de mediul izolat de unde vin vaporii, condensul se reevapora si ciclu se reia. Se creeaza un relativ echilibru evaporare/ condensare, iar odata cu incalzirea vremii toata umiditatea acumulata in vata dispare. Gresesc?

Domnule Dragos,
Poate singura greseala in cele spuse de mine mai sus este faptul ca DELTA REFLEX este o folie bariera de vapori anti aer,antiaer,antiabur, nu difuzie(scuze pentru greseala)aceasta folie daca este montata corespunzator prin folosirea benzilor speciale pentru imbinare asigura urmatoarele lucruri:

protectie termica mai ridicata ciu 10%
ecraneaza pana la 30 %din incarcarea cu raze electromagnetice;
are o reflectare a caldurii in proportie de 100%
este greu inflamabila
ASIGURA O OPRIRE A AERULUI SI A ABURULUI IN PROPORTIE DE 100%

Eu sunt mai mult practician decat teoretician si va spun din experienta ca daca nu se foloseste o folie tip DELTA REFLEX la interior si alta folie tip DELTA ANTICONDENS SUB INVELITOARE,sunt grave probleme cu condensul.
Ce spuneti dumneavoastra este valabil pentru conditii normale de umiditate si temperatura dar realitatea este alta ai ales cand afara avem -20 grade si invelitoarea este de tabla de 3 lei cu folie anticondens de 0 lei.

Va respect punctul de vedere aici nu se duce un razboi cum amm vazut ca se practica deseori. Sunt un tip civilizat si stiu sa-mi recunosc greselile.

SUCCES TUTUROR

Salutare o parere as dori despre izolarea unei mansarde: 1.polistiren intre capriori de 10-vata de 10-folie bariera de vapori rigips. 2.vata de 10 intre capriori-polistiren de 10 -bariera de vapori -rigips. 3.vata de 10 intre capriori-vata de 10-bariera de vapori-rigips.asta la sarpanta ,care din cele 3 variante este mai buna? Mentionez ca nu am pus folie anticondens pt ca ,casa este invelita cu tabla faltuita si daca mai trebuie sa pun folie anticondens dupa asteriala? O seara buna

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *