Categorii
Intrebari de la cititori

Cum trebuie asezata caramida pentru zidurile exterioare?

Buna ziua, am inteles de la un „meserias” ca e mai bine sa pun caramida pentru zidurile exterioare cu 2 cm dincolo de marginea pardoselii. Explicatie: betonul mai lucreaza, casa / fundatia se mai lasa si in aceste conditii nu apare „fisura” intre pardoseala de beton si zidul de caramida. Este adevarat? Se poate face asa? Nu exista niciun risc? Multumesc.


Intrebare de la Silviu1975, pe adresa redactiei: Cum trebuie asezata caramida pentru zidurile exterioare?

10 răspunsuri la “Cum trebuie asezata caramida pentru zidurile exterioare?”

Salut daca si casa ai facuto tot cu ai inteles e bine,iati un mester si bun nu pune zidul dupa cum -ti spunem noi ca ai so termini prea repede,se poate orce depinde de fundatia care ai turnato.

@SPIRACHE
Nu am inceput constructia. Inca nu e gata proiectul. Eu doar prospectez piata. Intreb diverse pentru a nu putea „fi facut de meseriasi”. Sa inteleg ca esti unul dintre „meseriasi”? Poti dezvolta putin subiectul? Este vreun risc? Ce inseamna „depinde de fundatia care ai turnato”? Oricum voi respecta proiectul dar, vreau raspunsuri pertinente daca tot este un forum pentru constructii. Daca nu aveti asa ceva, nu raspundeti.
Multumesc.

Buna ziua!

Nu este foarte clar ceea ce ati prezentat. In faza constructiei la rosu nu vorbim despre „pardoseala”. E vorba de placi, grinzi, aliniamente, axuri. Caramida se zideste exact cum este indicat in proiect. Se pot face si alte artificii (cum am procedat eu) folosind o latime mai mare a blocurilor si iesind in consola. Oricum nu are legatura cu fisurarea.

Daca mai aveti nevoie de informatii, va ajut cu placere!

Succes si atentie la „meseriasi”.

BUNA SEARA DACA CU ASA INTREBARI PROSPECTEZI PIATA???DACA NU TE PRICEPI,SI MESERIASI VOR SA TE FACA!!! ,CUM ZICI TU, TOT TE VOR FACE!!PROIECTANTUL ITI V-A SPUNE CE AI DE FACUT,SI DACA CITESTI PROIECTUL CARE T-IL V-A DA TOT EL TREBUIE SA VERIFICE CONSTRUCTIA STIMA

Probabil te-a sfatuit sa asezi caramida mai in exterior pentru ca apa care (eventual) se va scurge pe perete sa nu ajunga langa fundatie.

Dl. Radu,

Eu am iesit in consola 10cm si am placat suplimentar in dreptul grinzilor si stalpilor cu izolatie.
De fapt doream sa subliniez ca poti iesi in consola cand ai in plan ceva, nu pentru a evita fisurari (ce i-a recomandat meseriasul).

Asa cum ati mentionat, abaterea de la ax se poate lua in calcul si in vederea corectarii unor elemente de zidarie.

Succes!

Nu mai luati domnilor omul in ras. El a pus o intrebare pertinenta ca de novice , vrand sa se lamureasca ,nu trebuie sa-l luati in ras. Domnule Silviu1975 nu te lua dupa „meseriasi” rau intentionati. Zidaria se face de la rasul placii , nu in interior , nu in exterior ptr. ca altfel iti va da mari batai de cap cand vei vrea s-o izolezi pe exterior datorita neplaneitatii peretelui mai ales in zona stalpilor sau ceturilor. Ca se intampla sa ajungi la anumite artificii cum a spus ConstruireaCasei.wordpress.com cand vei iesi in consola datorita cofrarii necorespunzatoare a placii sau radierului , asta da , se ajunge la artificii de acest gen ptr. a corecta anumite greseli de construire.Fisurile apar foarte rar longituginal la imbinarea dintre zidarie si placa. Ele apar datorita altor motive cum ar fi lipsa fierului beton din stalpi , centuri , imbinarea nodurilor stalpi-centuri , chiar si lipsa adancimii corespunzatoare terenului la turnarea fundarii unei case construite pe un teren in panta sau …etc , sunt multe situatii de gen. Grija matale este sa gasesti MESERIASI buni ptr. a nu ajunge la acele fisuri , nu meseriasi cu ghilimele si sa respecti proiectul dat , in nici un caz sa nu construiesti dupa ureche fara un proiect la baza sau sa faci rabat la materiale ca merge si asa , dupa spusele constructorilor de bine ca sa-si ia mai repede banii si talpasita la alti novici pe care abia asteapta sa-i arda.

Corect domnule ConstruireaCasei.wordpress.com , se pot face artificii de acest gen , dar acestea mai induc niste costuri suplimentare si stiti prea bine ca oamenii isi doresc sa construiasca IEFTIN si sa arunce cat mai putini bani pe materiale (eventual sa faca rabat , daca se poate) si mana de lucru. 🙂 Eu m-am referit doar strict la INTREBAREA pe care a formulat-o , ca sa-l lamuresc cat de cat pe om. Ce i-a recomandat „meseriasul” sigur era vanzator , frizer…..etc….dar cu siguranta constructor n-avea cum sa fie (eventual salahor) .

Nea Silviu daca respecti proiectul inseamna ca-l sti sa-l citesti(esti mester)ar trebui sa sti sa si zidesti nu e normal,ce piata ce sondaje cum torni fundatia si respecti stilpi(boloboc)asa ese zidul,spor la treaba.

Se zice polopoc , nea SPIRACHE. Nu mai „strivi” asa limba romana , ca in rest ai stiut sa-l iei peste picior (initial) cu raspunsul acela. Nu puteai sa-l lamuresti simplu si la obiect de atunci? Era greu al naibii (asa avem noi uneori momente de rautate). Si apropo Silviu nu „este mester” , citeste cu atentie daca tot intervii pe aici si poate mai inveti cate ceva. „Omul cat traieste invata si moare tot nestiutor”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *