Categorii
Intrebari de la cititori

Foarte mult gudron la o centrala Viadrus

Am o centrala VIADRUS u22 si mi-a facut mult gudron. A ajuns gudronul pe cos si s-a infiltrat pe tavan, nu pot sa inteleg cum s-a intimplat. In pod nu se vede gudron pe exteriorul cosului si totusi curge din coltul cosului pe tavan cred ca din interiorul cosului. Cind nu am foc nu mai curge, la usa de vizitare am gasit bucati de gudron cam un sfert de galeata. Va rog spuneti-mi ce sa fac? Oare gudronul e de la centrala?


Intrebare de la Alexandru, pe adresa redactiei: Foarte mult gudron la o centrala Viadrus.

4 răspunsuri la “Foarte mult gudron la o centrala Viadrus”

Salut. Cred ca asta este efectul unor lemne ude, thermostat pe termperatura nu foarte mare si posibil clapa evacuare la minim. Gazele care acumuleaza in focar, nu reusesc sa iasa, in cele din urma, datorita nivelului crescut de apa, condenseaza si curg, apoi caldura evapora apa si ramane gudronul.
Asa patesti ?

In general gazele de ardere , contin vapori de apa si diferiti compusi organici proveniti din piroliza lemnului, care nu au ars ca urmare a performantelor slabe a centralei.Aceste gaze au o temperatura cuprinsa intre 100 si 140 de grade Celsius.Daca cosul nu este bine izolat pana la iesire,temperatura lor scade sub 100 grade C si ca urmare condenseaza pe peretii cosului adunandu-se in zona coturilor unde provoaca o coraziune severa, perforeaza tabla si se scurge unde apuca.Deci o posibila solutie ar fi o izolare f. bine a cosului astfel ca temperatura gazelor sa nu scada sub 100 de grade si sa iasa in atmosfera. Mai sigur insa este sa identificati zona in care este cotul in care se acumuleaza lichidul si sa sudati o tevusca prin care lichidul se va scurge intr-un vas, pe care-l goliti periodic.Succes!

Eu am centrala cu gazeificare, dar am avut aceasi problema la inceput cand foloseam lemne nu f. uscate si cosul nu era izolat. Pe interiorul cosului, care e din caramida si pe exteriorul casei, se aduna o multime de gudron, la baza lui baltea apa si la 3-4 zile adunam o galeata de cenusa cu gudron. Prin mortarul dintre caramizi se scurgea o zeama neagra care-mi patase tot cosul.Temperatura la iesirea burlanului metalic in exteriorul casei era de cca 140gr.C. Dupa izolarea cosului cu polistiren extrudat de 3cm si folosind lemne uscate toate problemele au disparut. Apa se pastreaza sub forma de vapori pana iese sus pe cos antrenand inpreuna cu aerul cald cenusa. Acum, abia reusesc sa adun de la baza cosului o galeata de cenusa la 2 luni, iar apa a disparut complet.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *