Categorii
Intrebari de la cititori

Grosime pereti beton pivnita si plasa de buzau armare

Ce grosime trebuie sa aiba betonul turnat la peretii unei pivnite de 3/3 si h de 1,9 m si daca plasa de buzau de 8 e suficienta pentru armare?


Intrebare de la Dorel, pe adresa redactiei: Grosime pereti beton pivnita si plasa de buzau armare.

4 răspunsuri la “Grosime pereti beton pivnita si plasa de buzau armare”

Trebuie turnata baza cu oplasa de buzau(placa de jos,un 12 cm.se infige in betonul proaspat mustati.zidu trebuie sa aiba un 20 de cm largime,cu plaza dubla tinutape pozitie de distantieri.placa de deasupra beciului un 12 cm.daca beciul este sub casa trebuie facuti stalpi culcati din etrieri de 15,..18,la baza jos plus stalpi pe colturi tot din etrieri si fier minim 12.apoi plasa imtre..cu aceeasi distantieri.aceeasi operator trebuie facuta in partea de sus cu grinda de jur imprejur de 16,18 largime si lungi ,cat mai mari,cel putin 35,40.

Daca ”pivnita” este sub casa atunci devine subsol si este destul de costisitoare, daca este in afara casei atunci, cu plase de 6 si grosime pereti de 15 cm. este o.k.

Buna ziua,
MAI COPII….. VAD CA FACETI O CONFUZIE, ADICA CUM POTI SA SPUI CA PIVNITA E SUBSOL ? PIVNITA E PIVNITA SI SUBSOLUL E ALTCEVA. CE SA INTELEAGA DOMNUL DOREL ?
CU stima pentru domnul care a pus intrebarea

salut are dreptate dl.relu depinde pe pivnita ce vrei sa construiesti(magazie,garaj,etc)nu ca dl.mihai pivnita e pivnita ce e ca la tara in gradina o groapa acu se folosesti orce si ar fi pacat ca deasupra sa folosesti ceva ce pe viitor are sa-ti fie bine,sa fi atent la aerisire cum o lasi si pe pereti din ext.etc.constructor bun dumitru.spirea@gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *