Categorii
Intrebari de la cititori

Temperatura intr-unul din dormitoare este mai joasa. Ce trebuie sa fac?

Am un apartament cu 3 camere. In sufragerie si intr-un dormitor este cald, numai bine cat trebuie sa fie pe perioada iernii. Dar intr-unul din dormitoare, culmea cel al copilului este rece. Temperatura acolo este mai joasa. De ce? Ce trebuie sa fac?


Intrebare de la Daniela, pe adresa redactiei: Temperatura intr-unul din dormitoare este mai joasa. Ce trebuie sa fac?

5 răspunsuri la “Temperatura intr-unul din dormitoare este mai joasa. Ce trebuie sa fac?”

Cred ca acel dormitor este pe colt. Poate fi caloriferul de vina, se incalzeste pana jos, a fost aerisit, sau este prea mic si nu face fata? Daca nu aveti posibilitatea sa izolati peretii pe exterior, puteti captusi peretii pe interior. Asa a facut fratele meu in sufragerie – a placat peretele pe interior cu polistiren, la etajul 4 nu putea iesi pe exterior si acum e OK.

Buna seara Daniela,daca ai centrala de apartament proprie sfatul meu este sa muti termostatul de ambient in dormitorul mai racoros, si sa ii faci o noua resetare cu temperatura dorita de tine.Iar pe viitor trebuie sa te gandesti la o termoizolare profesionala a peretilor exteriori cu materialul secolului XXI care este…ACTIS.Chao

Pot fi mai multe cauze. Caloriferul nu genereaza suficienta caldura si aici trebuie vazut de ce. E infundat, neaerisit sau pur si simplu subdimensinat. Camera e pe colt, are peretele spre nord sau vest si aici ne intoarcem la problema „calorifer”. Avand in vedere sfatul celor de mai sus, daca izolatia trebuie s-o faceti pe interior, va sfatuiesc sa nu folositi vata minerala. Va apare mucegai intre vata si perete, care e rece. Deasemeni, daca folositi polistiren, acesta va trebui aplicat in asa fel incat sa nu ramana goluri de aer intre el si perete din acelasi motiv ca cel mentionat pentru vata minerala. Eu am folosit aracet cand mi-am izolat o camera pe colt la apartament. Intai am dat pe perete o solutie de aracet cu apa, apoi am lipit polistirentul. Binenteles ca apoi am pus dibluri si plasa. Am facut totul singur. prima mana de adeziv pe plasa am dat-o tot eu si doar cand am ajuns la operatiunea tencuit am chemat un meserias.

buna seara
un radiator mai mare pe banii „meseriasului”care a facut lucrarea nici o data izolatie cu polistiren in interior

daca incalzste caloriferul la fel ca celelalte din casa, problema poate consta in transfer termic prea mare prin pereti sau tavan. Daca nu incalzeste caloriferul este clar ca nu are cum sa fie cald. 0720424045

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *