Categorii
Video

VIDEO: avantajele unei case mici in comparatie cu una mare

Ai in plan sa iti faci o casa si ca sa nu ajungi sa stai, de fapt, intr-un palat, incercam azi sa discutam cateva motive pentru care ar trebui sa alegi sa iti construiesti o casa de dimensiuni mici, rezonabile.


Pe scurt, in video de mai jos vei auzi cateva pareri despre costurile de constructie, de intretinere, dimensiunile si numarul camerelor unei case. Un lucru destul de important, pe care nu l-am punctat in film, ar fi inaltimea tavanelor. Spre exemplu, pentru o casa cu inaltimea tavanelor de 3 metri vei avea nevoie sa incalzesti cativa metri cubi de aer in plus fata de o casa cu inaltimea acestora de 2,7 m.

Si totusi, oricat de mica ne-am propus sa fie casa pe care urmeaza sa o construim, nu va trebui sa uitam ca o camera tehnica sau de depozitare, un dressing ( sa nu se supere doamnele 🙂 ) si eventual un garaj, sunt necesare.

Lasa un comentariu mai jos, in care sa imi spui ce suprafata ti-ar placea sa aiba casa visurilor tale. Ce avantaje si dezavantaje crezi ca au casele de mici dimensiuni?

11 răspunsuri la “VIDEO: avantajele unei case mici in comparatie cu una mare”

Dragos, ai dreptate. Nici foarte mici nu trebuie sa fie camerele. Totusi, este o casa si avem nevoie de confort.

Cred ca o casa de 100 de metri patrati utili e mai mult decat de ajuns pentru o familie cu 2 copii. Decat o casa de 2-300 de mp mai bine una mai mica si mai usor de intretinut

Casele mici nu au nici un dezavantaj.O casa „mica” dupa parerea mea e acea casa care are toate incaperile necesare, dar la minimum necesar. Sunt perfect de acord cu ce scrie mai sus. Dar dimensiunile unei case sunt date in acelasi timp si de conditiile terenului pe care va fi construita casa. Dupa parerea mea ferestrele trebuie expuse spre sud si in nici un caz spre vecini. Conditiile astea pot face ca suprafata casei sa mai adune cativa metri patrati. Expunerea spre sud a ferestrelor te ajuta mai tarziu sa ai cheltuieli cu caldura f. mult diminuate. Si cand gandesti o casa, trebuie sa tii cont si de eventualitatea ca vei dori s-o vinzi. Un dormitor mai mic de 12m2, un living de sub 20m2 sau o bucatarie sub 10-12m2 vor indeparta cumparatorii. Cine vrea o casa o vrea pentru ca o casa ii ofera mai mult confort decat un apartament.

Ne mutam de la bloc ca sa stam tot inghesuiti? Prefer o casa de minim 200 de mp, camere spatioase chiar daca nu multe.

Eu cred ca un maximum de 150 mp sunt suficienti pentru o familie de 4-5 membri. Cand spun asta, ma raportez la suprafetele apartamentelor cu care suntem obisnuiti. Asa ca sunt total de acord cu cele spuse in video si cu completarile din comentariul domnului Dragos.

Radu, in mod sigur stai la bloc. Daca ai stii cat te costa intretinerea la o casa, ai fi mai cumpatat cu metrii patrati. Eu am o casa de cca 140 m2, bine izolata, incalzirea o fac cu lemne si apa calda cu gaze. La 4 persoane, pe perioada de vara am cheltuieli de cca 300lei/ luna, iar iarna (1 oct.-1 mai, la o temp. min.24gr in casa) cca 700lei/luna.

O casa la curte trebuie sa fie la curte. Nu faci casa mare la teren mic, altfel, nu va fi „la curte”.
În opinia mea, o casa optima, este mult mai necesara decât o casa mare. Optim ar însemna și eliminarea camerei/camerelor pentru musafiri. Mii de euro pentru construire și zeci de mii pentru mentenanța. Pentru 2 săptămâni probabil, pe an, costuri aiurea.
O casa trebuie sa funcționeze și în caz de avarii. Cu cat este mai mica, cu atât o poți face mai ușor.
În fond, o casa, e locul unde îți încarci bateriile, nu îți descarci portofelul.
Casa optima=costuri optime

Foarte bun articolul insa ar fi bune si niste exemple cu preturi/suprafata. Adica de exemplu pe mine ma intereseaza sa fac o casa parter maxim 80 mp construiti. Inaltime 5.7. La cat ar duce aceasta casa rosu si cheie?

am construit o casa de 127 mp si 100 utili, personal cred ca este suficient in conditiile in care camera de zi are 25 mp, 2 dormitoare unul de 17 mp si unul de 13 mp, 2 bai si o camera tehnica fiecare de aprox 6 mp; bineanteles nu include garajul care este separat. pentru o familie cu un copil este arhisuficient. Mai doresc sa spun ca am mai construit o casa de 270 mp pe care am vandut-o pentru ca era rea mare si costurile de intretinere foarte mari.

Doresc sa imi construiesc o casa mica, de. 70 mp., in timisoara , am nevoie de firma pt construcție casa la roșu . Astept oferte, multumesc

Eu imi diresc o casa in care intrarea sa se faca printr-un hol din pereti de sticla, ca-mi doresc sa o fac un fel de sera de flori. Apoi sa fie livingul si in spate bucataria pe un postament, care va avea sertare pentru depozitare. in dreapta sa fie scarile la mansarda, unde vor fi doua dormitoare si o baie. Centrala va si atasata de casa. aproximati 87 mp. este suficient.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *