Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

A aparut condens si mucegai sub OSB, la izolatia podului


Am izolat podul la o mansarda astfel: osb de 22 mm, 10 cm vata bazaltica verde, 5 cm vata minerala folie anticondens, rigips, var (ordinea din pod spre camera). Sub OSB a aparut condens si mucegai. Am ridicat osb si am lasat sa se usuce.
Ce trebuie sa fac in continuare sa nu mai apara condens? Va multumesc.


Intrebare de la Eugen, pe adresa redactiei: A aparut condens si mucegai sub OSB, la izolatia podului.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, , ,

Autor |

Comentarii

spyk in martie 4th, 2015

Salut gresala este cu folia trebuia sa o pui invers spre pod nu spre camera si sus acoperisul trebuie izolat,constructor serios pt.detali dumitru.spirea@gmail.com

Melania in aprilie 20th, 2015

ooooooooooo. la mine a fost pus sub onduline si sipci o folie anticondens si atat . urmeaza rigipsul peretilor interiori. mereu mi-am dorit sa stiu cum trebuie sa fie. momentan nu-mi permit sa repar si ma gandesc cu groaza la momentul cand are sa fie musai sa schimb acoperisul. ca grinzile mie mi se par inguste rau- parca ar fi fost despicate ca sa faca economie de lemn – si puse in dunga. si cum or fi cele care nus e vad. si cum or fi popii de sub si in ce s-or fi tinand. nu ma pot gandi. am vazut la casele vecine- facute in acelasi fel si devastate de furturile din zona- cum si ce e intre pereti ( adica nimic) . intre peretiidin zidarie- exteriori- si peretele de rigips nu se pune vata minerala? iar distanta nu trebuie sa fie de o grosime a suportului de aluminiu?am vazut niste chestii insurubate si sucite – o sa mai intru in casele respective ca sa fac poze.mi-e groaza. puteti sa-mi spuneti si mie cum trebuia de fapt? va rog

Margescu Alexandru in aprilie 20th, 2015

Dupa cum ati descris, ordinea montarii elementelor de termoizolatie la tavan este buna. Problema este de alta natura, condensul se formeaza in planul de intalnire a “caldului” cu “recele”.
Deci in mod normal condensul ar trebuie sa apara, dar nu va aparea daca totul este lucrat bine pe suprafata inferioara dinspre rigips a barierei de vapori. De aceea intre rigips si folia anticondens, mai bine zis bariera de vapori trebuie sa existe un spatiu de aerare, de 2-2,5 cm.
Daca s-au format vapori si mucegai inseamna ca aplicarea barierei de vapori nu a fost facuta corespunzator, la fel si vata mineral.
In concluzie cred ca izolatia nu a fost lucrata cu atentie, au ramas multe punti termice, fapt ce a permis ca sa se formeze condens in vata minerala si pe suprafata inferioara a OSB-ului.
La zeci poate aproape o suta de termoizolatii termice la tavane si mansarde executate, nu s-a intamplat acest fenomen. Este ca si condensul pe un pahar cu apa rece, condensul se formeaza dinspre partea calda intotdeauna, e comparabil osb-ul cu peretele paharului ,iarna.
Daca doriti remedierea va rog sa ma contactati. Mail, aduncaalex@gmail.com

Marinache Biorel in noiembrie 4th, 2018

Salut, am de izolat un planseu de lemn, am cumparat casa finisata astfel:
Tavan rigips, profil, vata minerala 20cm.
Intrebarea este, cu ce pot inchide in pod peste vata minerala sa am si o izolare buna cu bariera termica si sa nu patesc probleme de condens?
Multumesc.

Spy in noiembrie 6th, 2018

În ce zonă e probabil pot sa o rezolv eu personal serios.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii