Categorii
Intrebari de la cititori

A aparut condens si mucegai sub OSB, la izolatia podului

Am izolat podul la o mansarda astfel: osb de 22 mm, 10 cm vata bazaltica verde, 5 cm vata minerala folie anticondens, rigips, var (ordinea din pod spre camera). Sub OSB a aparut condens si mucegai. Am ridicat osb si am lasat sa se usuce.
Ce trebuie sa fac in continuare sa nu mai apara condens? Va multumesc.


Intrebare de la Eugen, pe adresa redactiei: A aparut condens si mucegai sub OSB, la izolatia podului.

5 răspunsuri la “A aparut condens si mucegai sub OSB, la izolatia podului”

ooooooooooo. la mine a fost pus sub onduline si sipci o folie anticondens si atat . urmeaza rigipsul peretilor interiori. mereu mi-am dorit sa stiu cum trebuie sa fie. momentan nu-mi permit sa repar si ma gandesc cu groaza la momentul cand are sa fie musai sa schimb acoperisul. ca grinzile mie mi se par inguste rau- parca ar fi fost despicate ca sa faca economie de lemn – si puse in dunga. si cum or fi cele care nus e vad. si cum or fi popii de sub si in ce s-or fi tinand. nu ma pot gandi. am vazut la casele vecine- facute in acelasi fel si devastate de furturile din zona- cum si ce e intre pereti ( adica nimic) . intre peretiidin zidarie- exteriori- si peretele de rigips nu se pune vata minerala? iar distanta nu trebuie sa fie de o grosime a suportului de aluminiu?am vazut niste chestii insurubate si sucite – o sa mai intru in casele respective ca sa fac poze.mi-e groaza. puteti sa-mi spuneti si mie cum trebuia de fapt? va rog

Dupa cum ati descris, ordinea montarii elementelor de termoizolatie la tavan este buna. Problema este de alta natura, condensul se formeaza in planul de intalnire a “caldului” cu “recele”.
Deci in mod normal condensul ar trebuie sa apara, dar nu va aparea daca totul este lucrat bine pe suprafata inferioara dinspre rigips a barierei de vapori. De aceea intre rigips si folia anticondens, mai bine zis bariera de vapori trebuie sa existe un spatiu de aerare, de 2-2,5 cm.
Daca s-au format vapori si mucegai inseamna ca aplicarea barierei de vapori nu a fost facuta corespunzator, la fel si vata mineral.
In concluzie cred ca izolatia nu a fost lucrata cu atentie, au ramas multe punti termice, fapt ce a permis ca sa se formeze condens in vata minerala si pe suprafata inferioara a OSB-ului.
La zeci poate aproape o suta de termoizolatii termice la tavane si mansarde executate, nu s-a intamplat acest fenomen. Este ca si condensul pe un pahar cu apa rece, condensul se formeaza dinspre partea calda intotdeauna, e comparabil osb-ul cu peretele paharului ,iarna.
Daca doriti remedierea va rog sa ma contactati. Mail, aduncaalex@gmail.com

Salut, am de izolat un planseu de lemn, am cumparat casa finisata astfel:
Tavan rigips, profil, vata minerala 20cm.
Intrebarea este, cu ce pot inchide in pod peste vata minerala sa am si o izolare buna cu bariera termica si sa nu patesc probleme de condens?
Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *