Categorii
Intrebari de la cititori

Am proiect cu denumirea MAGAZIE. Poate fi bransata / alimentata cu trifazic?

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti cu un raspuns. Am proiect pentru o constructie metalica de 15 pe 5 cu denumirea de MAGAZIE pe care doresc sa o alimentez cu trifazic. Dupa optinerea avizului de la Enel mi s-a spus ca nu corespunde denumirea de MAGAZIE cu criteriile regulamantului de bransare cu trifazic. Va rog sa ma sfatuiti daca este adevarata aceasta motivatie sau sunt doar metode amanare. Va multumesc!


Intrebare de la Pavel, pe adresa redactiei: Am proiect cu denumirea magazie. Poate fi bransata / alimentata cu trifazic?

2 răspunsuri la “Am proiect cu denumirea MAGAZIE. Poate fi bransata / alimentata cu trifazic?”

Buna ziua domnule Pavel,
Cred ca trebuie sa rectificati in cerere cuvantul magazie cu spatiu de depozitare, sau hala pentru depozitare, astfel nu o sa primiti de la enel avizul mult dorit si o sa vedeti ca si altii o sa va refuze avizele. Daca sunteti din Bucuresti sau inprejurimi,
va rog sa ma contactati pe adresa de email, lazar.constructii@gmail.com
Cu stima
Mihai Lazar
0766813228

Domnule Pavel vi s-a respins aceasta cerere deoarece denumirea de MAGAZIE nu indeplineste criteriile de consum ptr. a vi se oferi bransarea la curent trifazic. Cum a spus si domnul Lazar mai sus cu rectificatul , eu as putea sa adaug mult mai mult ceea ce v-ar putea pune pe ganduri, dar este purul adevar ptr. ca sunt niste reglementari stricte in ceea ce priveste regulamentul bransarii la retelele electrice. Trebuie intocmita intreaga documentatie care sa reflecte clar ca dumneavoastra aveti nevoie de curent trifazic vis-a-vis de consumatorii , casnici sau nu, pe care ii veti detine.Problema la dumneavoastra este proiectul cu denumirea de MAGAZIE care din start nu se incadreaza (daca era depozit , hala , ….bloc de locuinte , hotel…..justifica cererea) si nu in ultimul rand planul de instalatii electrice (aferent planului de arhitectura) deoarece aici se reflecta clar necesitatea de consum. Planul de instalatii electrice trebuie sa reflecte clar ca dumneavoastra aveti nevoie de o putere de peste 30 KVA ptr. a vi se oferi bransare la curent trifazic.
Deci aceasta este „motivatia” – care probabil vi s-a dat dar poate ca nu ati inteles-o si „amanarea” – care inseamna refacerea intregii documentatii a proiectului supus autorizarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *