Categorii
Destinatii, Hoteluri si Pensiuni

Casuta de buzunar – o constructie ecologica gandita la milimetru

1-exterior casa mica din lemn Portland SUACand am cateva momente libere, imi place sa scotocesc printre ofertele site-urilor de turism, dar nu pentru a-mi face planuri de vacanta, ci pentru a gasi case frumoase, specifice anumitor zone din lumea asta mare.


Aseara, de pilda, am gasit aceasta casuta din lemn din orasul american Portland, oferita spre inchiriere turistilor veniti in zona. Deloc spectaculoasa din punct de vedere al designului, micuta locuinta botezata de proprietarii sai cu numele „Casuta de buzunar” a fost mentionata in articolele multor publicatii, printre care se numara si New York Magazine. De aceea m-am gandit sa ti-o prezint si tie.

Doua dormitoare in 40 metri patrati

Desi dispune de doar 40 mp locuibili, casuta din lemn poate gazdui pana la cinci persoane simultan. Si asta pentru ca are doua dormitoare, unul la parter, amenajat in imediata apropiere a zonei de zi si al doilea intr-un loft, cum spun americanii, construit deasupra baii. Pe langa paturile duble amplasate in cele doua dormitoare, turistii mai au la dispozitie canapeaua din living.

Proiectul casei a fost realizat de catre arhitectii companiei Swift Architecture, Jason Swift si Wendy Turner. Terenul extrem de mic i-a obligat pe cei doi arhitecti sa conceapa un proiect cat mai compact, asa ca au ales sa se inspire din designul minimalist al caselor scandinave.

Dotari moderne la dispozitia turistilor

Nina si George, tinerii proprietari ai „casutei de buzunar”, s-au ingrijit sa o inzestreze cu toate cele trebuincioase, pentru a le oferi turistilor pe care ii gazduiesc tot confortul. Asa ca, pe langa cele doua dormitoare amintite, casuta dispune de o baie destul de mare in raport cu intreaga suprafata a constructiei si un spatiu de zi in care au fost amenajate o bucatarie cu loc de luat masa si un living open space.

Din bucatarie nu lipsesc mobilierul specific, o plita cu cuptor, un frigider si desigur, ustensilele si vesela necesare pentru prepararea mancarii. Baia situata sub dormitorul loft este mobilata sumar, cu un vas de toaleta si o cabina de dus spatioasa.

Pentru ca este inchiriata in regim hotelier, micuta casa din lemn nu dispune de prea multe spatii de depozitare, ceea ce o face sa para mai aerisita si mai spatioasa. Daca ar fi fost o locuinta permanenta, cu siguranta ar fi fost mult mai aglomerata, dar asta e o alta poveste.

N-am gasit nicaieri informatii legate de costurile de constructie, dar pot sa-ti spun ca o singura noapte de cazare in casuta de buzunar costa 130$ si poate fi inchiriata pentru cel putin 3 nopti. Nu stiu daca e mult sau putin, comparativ cu alte preturi din domeniul hotelier din Portland, dar cert este ca aceasta casa din lemn este destul de vizitata de turistii veniti in zona, de unde ajung la concluzia ca rotunjeste serios veniturile lunare ale tinerilor sai proprietari. O investitie inteligenta, nu crezi?

Sursa foto: Air BnB

3 răspunsuri la “Casuta de buzunar – o constructie ecologica gandita la milimetru”

Pentru o familie tanara este perfecta! Prefer o casa atat de mica in locul unui apartament confort 2 inghesuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *