Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cat costa sa ridic o mansarda peste o casa veche?


Ma gandesc sa cumpar o casa veche (anii 70) si sa ridic o mansarda pe ea. Casa are 90 mp. Cam cat costa ridicarea unei mansarde? De unde pot afla daca casa suporta o mansarda, inainte de a o cumpara? Stiu ca depinde de multi factori dar va rog sa-mi dati o suma aproximativa. Sunt din cluj.


Intrebare de la DanCluj, pe adresa redactiei: Cat costa sa ridic o mansarda peste o casa veche?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |
loading...

Comentarii

Marius Serban in martie 27th, 2015

Buna ziua.
Primul pas inainte de a cumpara este sa aflati daca respectiva constructie suporta mansardarea. Acest lucru nu poate fi apreciat ochiometric, ci trebuie sa contactati un expert tehnic acreditat de Ministerul dezvoltarii, care va elibera o Expertiza tehnică de extindere şi – sau etajare ( ca si cost nu ar trebui sa fie mai mult de 2-300 euro.) In Bucuresti va pot recomanda un astfel de expert si sigur sunt si in Cluj.
In ceea ce priveste costurile mansardarii, desi multi vor spune ca nu se poate estima corect fara sa se cunoasca in detaliu ceea ce este de executat se poate face o estimare grosso modo, avand in vedere ca sigur solutia propusa va fi de mansardare cu material lemnos, si anume luind in calcul un pret de aproximativ 300 euro/mp casa din lemn la gata si suprafata indicata de tine 90 mp, ne da undeva in jur de 27000 euro. Repet este un calcul pur orientativ.

radu alin in martie 27th, 2015

270 de euro mp radu alin ofer orice detiu pe adresa de email:radualin608@yahoo.ro
Cu stima radu alin

baies vasile in martie 28th, 2015

În primul rând trebuie turnata o centura din beton de jur împrejur iar dupa aceea se poate construi costul din lemn ar fii la 120 euro mp la roşu pt detalii la tel 0746 726 927 vasile baies sau vasilebaies75@yahoo.com

bogdan in martie 29th, 2015

In primul rand – trebuie mai multe detalii despre casa.
Din ce material este construita casa existenta ?
Are beci sau subsol ? Se vede fundatia – este din beton ?
Casa are cumva crapaturi vizibile ?
E posibil sa fie necesar sa faceti o camasuire a peretilor pentru a ii conferi rezistenta pentru constructia de extindere.
E posibil sa aveti nevoie si de cativa stalpi.

Cam greu sa va dea cineva o solutie constructiva daca nu este vazuta in prealabil casa.
In multe din cazuri costurile in timp sunt mai mici daca se demoleaza si se construieste nou decat daca se reface structura existenta.

O zi placuta.

Anda in mai 9th, 2016

Buna ziua! As vrea sa transform podul in mansarda. E o casa veche in zona protejata a Bucurestiului, din caramida, fara beci sau subsol. Parter in suprafata de 46mp. Dle Serban, aveti cumva nr unui expert tehnic? Merci!

Cu bine,
Anda Manea

Adrian in octombrie 14th, 2017

Buna ziua am cumparat o casa veche din paianta mai exact ,as dori sa stiu daca se poate construi o mansarda are 117 metri patrati pereti sunt ok nu sunt crapati ce ma sfatuiti sa fac multumesc frumos . Din cate am inteles trebuie sa ii fac subzidire sa o tencuiesc si pe afara si prin interior si abia apoi pot face cv mtu esc inca odata

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii