Categorii
Intrebari de la cititori

Cat costa sa ridic o mansarda peste o casa veche?

Ma gandesc sa cumpar o casa veche (anii 70) si sa ridic o mansarda pe ea. Casa are 90 mp. Cam cat costa ridicarea unei mansarde? De unde pot afla daca casa suporta o mansarda, inainte de a o cumpara? Stiu ca depinde de multi factori dar va rog sa-mi dati o suma aproximativa. Sunt din cluj.


Intrebare de la DanCluj, pe adresa redactiei: Cat costa sa ridic o mansarda peste o casa veche?

39 de răspunsuri la “Cat costa sa ridic o mansarda peste o casa veche?”

Buna ziua.
Primul pas inainte de a cumpara este sa aflati daca respectiva constructie suporta mansardarea. Acest lucru nu poate fi apreciat ochiometric, ci trebuie sa contactati un expert tehnic acreditat de Ministerul dezvoltarii, care va elibera o Expertiza tehnică de extindere şi – sau etajare ( ca si cost nu ar trebui sa fie mai mult de 2-300 euro.) In Bucuresti va pot recomanda un astfel de expert si sigur sunt si in Cluj.
In ceea ce priveste costurile mansardarii, desi multi vor spune ca nu se poate estima corect fara sa se cunoasca in detaliu ceea ce este de executat se poate face o estimare grosso modo, avand in vedere ca sigur solutia propusa va fi de mansardare cu material lemnos, si anume luind in calcul un pret de aproximativ 300 euro/mp casa din lemn la gata si suprafata indicata de tine 90 mp, ne da undeva in jur de 27000 euro. Repet este un calcul pur orientativ.

270 de euro mp radu alin ofer orice detiu pe adresa de email:radualin608@yahoo.ro
Cu stima radu alin

În primul rând trebuie turnata o centura din beton de jur împrejur iar dupa aceea se poate construi costul din lemn ar fii la 120 euro mp la roşu pt detalii la tel 0746 726 927 vasile baies sau vasilebaies75@yahoo.com

In primul rand – trebuie mai multe detalii despre casa.
Din ce material este construita casa existenta ?
Are beci sau subsol ? Se vede fundatia – este din beton ?
Casa are cumva crapaturi vizibile ?
E posibil sa fie necesar sa faceti o camasuire a peretilor pentru a ii conferi rezistenta pentru constructia de extindere.
E posibil sa aveti nevoie si de cativa stalpi.

Cam greu sa va dea cineva o solutie constructiva daca nu este vazuta in prealabil casa.
In multe din cazuri costurile in timp sunt mai mici daca se demoleaza si se construieste nou decat daca se reface structura existenta.

O zi placuta.

Buna ziua! As vrea sa transform podul in mansarda. E o casa veche in zona protejata a Bucurestiului, din caramida, fara beci sau subsol. Parter in suprafata de 46mp. Dle Serban, aveti cumva nr unui expert tehnic? Merci!

Cu bine,
Anda Manea

Buna ziua am cumparat o casa veche din paianta mai exact ,as dori sa stiu daca se poate construi o mansarda are 117 metri patrati pereti sunt ok nu sunt crapati ce ma sfatuiti sa fac multumesc frumos . Din cate am inteles trebuie sa ii fac subzidire sa o tencuiesc si pe afara si prin interior si abia apoi pot face cv mtu esc inca odata

Ma gandesc sa ridic o mansarda de 65 mp pe Casa vechi. Cam cat costa ridicarea unei mansarde cu lemn? Stiu ca depinde de multi factori dar va rog sa-mi dati o suma aproximativa. Casa este facut cu ceramida si este in Timis.

Buna ziua. Doresc sa ridic o mansarda (lemn) peste o casa veche din caramida,dar sa si renovez parterul , care are un living, un dormitor, o baie , hol si bucatarie. La fel doresc sa fac si compartimentarea la mansarda. Precizez ca amprenta la sol a casei este de 70 mp. Imi poate spune cineva cu aprox. cam cat ar costa manopera ? Va multumesc !!!

Pentru mansardare 27,30 mii euro manopera si materiale iar pentru consolidare si renovarea constructiei de la parter 100 ron ,manopera pentru fiecare mp .

Nu va poate spune nimeni cat e manopera sau materialele, nu va mai amagiti singur! Nu aveti proiect, restul sunt speculatii! Cine credeti ca va poate da un pret real, fara proeict? Chiar nu va dati seama ca sunteti doar la mana speculatorilor?!Sunt oripilat de aceste asa zise cereri de oferte! Unul, mai sus, vad ca s-a si avantat! Nu va doresc mai multi ca el, ca inca mai am simtul raspunderii, dar chiar meritati asemenea preturi, din burta!

Buna seara.Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am negociat cu o firma de constructii pentru renovarea si mansardarea unei case vechi. Administratorul firmei mi-a spus ca pe langa manopera trebuie sa le platesc si contravaloarea cartilor de munca a muncitorilor,lunar. Este corect, asa se practica? Multumesc!

Un pret corect asa se face: pret manopera pe cantitati de materiale, iar la astea se pune o inchidere de deviz ce contine darile catre stat ale muncitorilor, tva, profit, cheltuieli indirecte, etc.

E normal ca daca vreti sa lucrati pe firma sa aveti costuri mai mari, fata de a a lucra la negru, cu o echipa. Ce faceti daca va calca ITM-ul si va prinde cu 7 oameni fara carti de munca? Platiti 1,4 miliarde amenda si dosar penal?!

Salut, ma poate ajuta cineva cu cateva contacte ale unor firme/echipe de constructori(cu sau fara factura) pentru mansardarea unei case batranesti din Bucuresti de caramida cu centuri de beton existante, mentionez ca amprenta este de 58mp. M-ar interesa si o coborare a plafonului de la 3m la 2,45m. Momentan tavanul este din lemn.

Salutare tuturor
Care ar fi pretul pentru un mp de mansardare in doua ape cu ruptura de panta? Doar manopera.

Buna ziua ,daca sunt de facut si consolidari pretul manoperei este de 70 euro mp.0766271435

BUNA ZIUA
Pt executie-costuri-renovari-proiectare , case-vile-pensiuni-apartamente-etc , la rosu sau la cheie , cu materialele noastre sau ale proprietarului , contactati-ne pe e-mail vilmacomp1969@yahoo.com sau tel 0724156676 Prezentam lucrari executate sau in curs de executie
STIMA

Buna seara,
As dori sa stiu cam cat costa mansardarea unui pod in Brasov.As dori sa precizez ca in eu stau la parter iar deasupra mea mai locuieste o familie.Exista vreo solutie tehnica pentru constructia canalizarii fara a trece prin locuinta vecinului de deasupra mea?Si cam care ar fi pretul in conditiile in care doresc sa fac acolo o garsoniera de aprox 35mp si ar trebui facut si o modificare la acoperis.
Multumesc

Domnule Alex lucrurile trebuie stabilite la fata locului ce se poate face si ce nu se poate face, ce costri implica si multe alte aspecte tehnice.Pentru o colaborare va rugam sa ne contactati telefonic in prima faza.
Cu respect si stima,
Echipa „Casatamultvisata Empire Building”
Telefoan: 0742 756576
E-mail:
office@casatamultvisata.ro
casatamultvisata@yahoo.com

Bună ziua.și eu sunt în aceeași dilema cu construirea unei mansarde pe o casa veche.dar vreau sa fac fundație noua stâlpi și centura din beton și după aia sa ridic mansarda pe structura de beton noua fără a se sprijini pe pereții casei.ce credeți mi sa r aproba autorizatie de construcție ,și ce acte sau Cum se procedează pentru a intra în legalitate cu construirea mansardei?multumesc

BUNA ZIUA
Pt executie-costuri-renovari-proiectare , case-vile-pensiuni-apartamente-etc , la rosu sau la cheie , cu materialele noastre sau ale proprietarului , contactati-ne pe e-mail vilmacomp1969@yahoo.com sau tel 0724156676 Prezentam lucrari executate sau in curs de executie Unde construiti d-le Ciprian?
STIMA

Cât mă costă o mansarda din lemn la cheie pe o casa construita in 1975 ,fara centura și stalpi plus actele necesare pt începerea construcției?

Buna ziua. Doresc sa construiesc mansarda pe o casa relativ noua, adica a fost construita doar de cativa ani. Acoperisul si lemnaria se poate recupera cred in totalitate. Vreau sa inalt cu vreo jumatate de metru cu brau.
Cam cat costa proiectul si avizele?
Deasemenea cat ma poate costa aproximativ ridicarea mansardei ( inclusiv cu finisajele din interior, varuit, parchet). Multumesc. In judetul Constanta.
Casa are amprenta de 80 m patrati.

Sunteti normali? Cu 28 – 35000 de euro imi iau casa… prefabricata cu pereti tip sandwich de 90 mp la cheie si voi faceti o mansardare cu acelasi pret? fereasca Dumnezeu

Buna seara. Doresc sa cumpar o casa construita in 2010 din caramida cu stalpi si placa de beton intre parter si mansarda, mansarda fiind la rosu din lemn, suprafata mansardei este de 80 mp. Cat m-ar costa aproximativ aducerea mansardei la cheie? Multumesc!

Buna ziua ma interesaza sa cat ar Costa sa fac mansarda la casa la 76mp casa e din piatra .
Multumesc.

Pentru dl Arpad pret estimativ 25,27 mii euro la cheie cu tot cu materiale, 0734844617. Pentru cei care doresc sa faca mansardari sau acopesisuri ma pot contacta si la tel 0766271435

Buna ziua! Cât ar costa mansardarea unei case cu beci, un nivel cu centura și stâlpi? Sunt aproximativ 90 mp iar acoperișul sa fie din 2 ape cu o desprindere tot din 2 ape pentru un singur balcon?

Pentru mansardă pe casa veche din cărămidă imi trebuie autorizatie? Mansarda o fac doar din lemn

Buna ziua, de o saptamana lucrez cu un mester care pare serios, lucreaza la mansarda casei mele din sat. Dupa lungi cautari si esecuri cu tot feluri de mesteri acesta pana acuma pare a fi ce trebuie.
Vedem la finalul lucrarii, insa poate ajuta si pe altcineva sa isi gasesca un mester bun

Buna,
Domnule Petrea, ma intereseaza si pe mine o mansardare. Imi puteti spune la ce suma ati ajuns??
Va multumesc

Sunt si eu interesat de o mansardare a unei case vechi din caramida , as vrea niste date de contact de la cei care au fost multumiti de lucrari.
Multumesc anticipat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *