Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cat costa sa ridic o mansarda peste o casa veche?


Ma gandesc sa cumpar o casa veche (anii 70) si sa ridic o mansarda pe ea. Casa are 90 mp. Cam cat costa ridicarea unei mansarde? De unde pot afla daca casa suporta o mansarda, inainte de a o cumpara? Stiu ca depinde de multi factori dar va rog sa-mi dati o suma aproximativa. Sunt din cluj.


Intrebare de la DanCluj, pe adresa redactiei: Cat costa sa ridic o mansarda peste o casa veche?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |
loading...

Comentarii

Marius Serban in martie 27th, 2015

Buna ziua.
Primul pas inainte de a cumpara este sa aflati daca respectiva constructie suporta mansardarea. Acest lucru nu poate fi apreciat ochiometric, ci trebuie sa contactati un expert tehnic acreditat de Ministerul dezvoltarii, care va elibera o Expertiza tehnică de extindere şi – sau etajare ( ca si cost nu ar trebui sa fie mai mult de 2-300 euro.) In Bucuresti va pot recomanda un astfel de expert si sigur sunt si in Cluj.
In ceea ce priveste costurile mansardarii, desi multi vor spune ca nu se poate estima corect fara sa se cunoasca in detaliu ceea ce este de executat se poate face o estimare grosso modo, avand in vedere ca sigur solutia propusa va fi de mansardare cu material lemnos, si anume luind in calcul un pret de aproximativ 300 euro/mp casa din lemn la gata si suprafata indicata de tine 90 mp, ne da undeva in jur de 27000 euro. Repet este un calcul pur orientativ.

radu alin in martie 27th, 2015

270 de euro mp radu alin ofer orice detiu pe adresa de email:radualin608@yahoo.ro
Cu stima radu alin

baies vasile in martie 28th, 2015

În primul rând trebuie turnata o centura din beton de jur împrejur iar dupa aceea se poate construi costul din lemn ar fii la 120 euro mp la roşu pt detalii la tel 0746 726 927 vasile baies sau vasilebaies75@yahoo.com

bogdan in martie 29th, 2015

In primul rand – trebuie mai multe detalii despre casa.
Din ce material este construita casa existenta ?
Are beci sau subsol ? Se vede fundatia – este din beton ?
Casa are cumva crapaturi vizibile ?
E posibil sa fie necesar sa faceti o camasuire a peretilor pentru a ii conferi rezistenta pentru constructia de extindere.
E posibil sa aveti nevoie si de cativa stalpi.

Cam greu sa va dea cineva o solutie constructiva daca nu este vazuta in prealabil casa.
In multe din cazuri costurile in timp sunt mai mici daca se demoleaza si se construieste nou decat daca se reface structura existenta.

O zi placuta.

Anda in mai 9th, 2016

Buna ziua! As vrea sa transform podul in mansarda. E o casa veche in zona protejata a Bucurestiului, din caramida, fara beci sau subsol. Parter in suprafata de 46mp. Dle Serban, aveti cumva nr unui expert tehnic? Merci!

Cu bine,
Anda Manea

Adrian in octombrie 14th, 2017

Buna ziua am cumparat o casa veche din paianta mai exact ,as dori sa stiu daca se poate construi o mansarda are 117 metri patrati pereti sunt ok nu sunt crapati ce ma sfatuiti sa fac multumesc frumos . Din cate am inteles trebuie sa ii fac subzidire sa o tencuiesc si pe afara si prin interior si abia apoi pot face cv mtu esc inca odata

Misca in noiembrie 30th, 2017

Ma gandesc sa ridic o mansarda de 65 mp pe Casa vechi. Cam cat costa ridicarea unei mansarde cu lemn? Stiu ca depinde de multi factori dar va rog sa-mi dati o suma aproximativa. Casa este facut cu ceramida si este in Timis.

vili in decembrie 1st, 2017

Pentru ,Misca pret estimativ 27 ,28 mii euro la cheie manopera plus materiale

Cristian A. in decembrie 2nd, 2017

Buna ziua. Doresc sa ridic o mansarda (lemn) peste o casa veche din caramida,dar sa si renovez parterul , care are un living, un dormitor, o baie , hol si bucatarie. La fel doresc sa fac si compartimentarea la mansarda. Precizez ca amprenta la sol a casei este de 70 mp. Imi poate spune cineva cu aprox. cam cat ar costa manopera ? Va multumesc !!!

vili in decembrie 2nd, 2017

Pentru mansardare 27,30 mii euro manopera si materiale iar pentru consolidare si renovarea constructiei de la parter 100 ron ,manopera pentru fiecare mp .

Catalin in decembrie 2nd, 2017

Nu va poate spune nimeni cat e manopera sau materialele, nu va mai amagiti singur! Nu aveti proiect, restul sunt speculatii! Cine credeti ca va poate da un pret real, fara proeict? Chiar nu va dati seama ca sunteti doar la mana speculatorilor?!Sunt oripilat de aceste asa zise cereri de oferte! Unul, mai sus, vad ca s-a si avantat! Nu va doresc mai multi ca el, ca inca mai am simtul raspunderii, dar chiar meritati asemenea preturi, din burta!

Cristian A. in ianuarie 9th, 2018

Buna seara.Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am negociat cu o firma de constructii pentru renovarea si mansardarea unei case vechi. Administratorul firmei mi-a spus ca pe langa manopera trebuie sa le platesc si contravaloarea cartilor de munca a muncitorilor,lunar. Este corect, asa se practica? Multumesc!

Catalin in ianuarie 9th, 2018

Un pret corect asa se face: pret manopera pe cantitati de materiale, iar la astea se pune o inchidere de deviz ce contine darile catre stat ale muncitorilor, tva, profit, cheltuieli indirecte, etc.

E normal ca daca vreti sa lucrati pe firma sa aveti costuri mai mari, fata de a a lucra la negru, cu o echipa. Ce faceti daca va calca ITM-ul si va prinde cu 7 oameni fara carti de munca? Platiti 1,4 miliarde amenda si dosar penal?!

Dragos in martie 5th, 2018

Salut, ma poate ajuta cineva cu cateva contacte ale unor firme/echipe de constructori(cu sau fara factura) pentru mansardarea unei case batranesti din Bucuresti de caramida cu centuri de beton existante, mentionez ca amprenta este de 58mp. M-ar interesa si o coborare a plafonului de la 3m la 2,45m. Momentan tavanul este din lemn.

AUREL in martie 5th, 2018

salut
santem o echipa de meseriasi daca doriti sa va facem lucrarea contactatine la adresa
aureldragos@yahoo.com
santem capacitati sa ancepem orice lucrare si avem preturi bune

Nelu in martie 5th, 2018

Buna. Dl Dragos pret informativ pt mansardarea dv 160-170€/mp materiale incluse Cu stima Nelu 0752170901 mail constructnelu@yahoo.com

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii