Categorii
Intrebari de la cititori

Ce culori sa aleg pentru o camera de culoare verde maslin?

Buna ziua, as dori sa ma ajutati in alegerea culorii pentru o camera de culoare verde maslin, pentru perdea draperie si covor. Mentionez ca inaltimea camerei este de 3.40, iar canapeaua este verde in ape, daca pot zice asa, in ape, adica deschide oarecum culoare (culoarea aceea de la uniforma de armata). Tavanul l-am pastrat de culoare alba. Multumesc.


Intrebare de la Mihaela, pe adresa redactiei: Ce culori sa aleg pentru o camera de culoare verde maslin?

Un răspuns la “Ce culori sa aleg pentru o camera de culoare verde maslin?”

Buna ziua, Mihaela!

Si eu care credeam ca noi avem tavane inalte (3 metri)! Sunt tare frumoase casele cu camere inalte, chiar daca sunt mai greu de incalzit iarna. Dar ofera avantajul de a putea jongla cu decorul in feluri in care locuintele cu tavane de 2,5 metri nu permit. Si cand spun asta ma gandesc la impartirea spatiului in mai multe zone de activitate prin inaltarea pardoselii (vezi articolele despre platformele inaltate: https://www.casadex.ro/2015/02/castiga-spatiu-in-casa-cu-ajutorul-platformelor-inaltate-idei/ si https://www.casadex.ro/2013/06/platformele-inaltate-o-solutie-de-optimizare-a-spatiului-in-apartamentele-mici/).

Revenind la intrebarea ta, cred ca in decorul descris s-ar potrivi foarte bine o perdea alba, un set de draperii crem cu imprimeu maro (acelasi material poate fi folosit pentru confectionarea unor pernute decorative pentru canapeaua din living) si un covor crem. O alta varianta ar fi sa montezi pe ferestre rolete textile intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a peretilor (eventual dintr-o panza cu imprimeu, pentru un efect decorativ deosebit), iar peste ele sa vii cu un set de perdele albe sau crem. Iata o imagine sugestiva: https://decoinspiracion.files.wordpress.com/2014/03/44.jpg?w=768 .

Un decor mai sofisticat se obtine prin asocierea verdelui olive (masliniu) cu nuante de lila, gri, argintiu si aubergine (culoarea vinetei). Iata un mic ghid de asortare a culorilor care include si o imagine ce ilustreaza combinatia de culori descrisa: https://www.casadex.ro/2013/06/cum-asortam-culorile-pentru-interioare-amenajate-modern/

Sper ca am reusit sa-ti fiu de ajutor, iar daca ai si alte intrebari, le astept cu drag 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *