Categorii
Intrebari de la cititori

Cum amenajez o camera cu fereastra spre nord pentru a-i da luminozitate?

Cum amenajez o camera de zi cu fereastra spre nord pentru a-i da caldura si luminozitate? Camera este folosita totodata si pentru dormit (14 mp).
Cum amenajez o baie de de 3.5 mp, lunga de 2.80 cu usa in capatul lung (prefer cabina de dus fara cadita)?
Va multumesc pentru oportunitate!


Intrebare de la Daniela, pe adresa redactiei: Cum amenajez o camera cu fereastra spre nord pentru a-i da luminozitate?

4 răspunsuri la “Cum amenajez o camera cu fereastra spre nord pentru a-i da luminozitate?”

Eu as merge pe alb: peretii albi pentru mai multa luminozitate, Perdele subtiri vaporoase, pentru a permite sa intre mai multa lumina, parchet de culoare deschisa, cires sau o alta nuanta calda (culoarea mierii) si nu in ultimul rand mobila care poate fi in contrast sau daca ai posibilitatea (nu sunt copii mici) mobila tot alba. Plus cateva accente decorative: plante verzi, permute colorate, ect. Pentru baie, cabina de dus fara cadita in spate, pe aceasi parte toaleta si chiuveta. Spun pe aceasi parte deoarece este mult prea inghesuit sa pui toaleta fata in fata cu lavoarul.

Daniela, pentru luminozitate se recomanda, de regula, alegerea albului, dar pentru un plus de caldura as recomanda folosirea unei nuante de galben (mai mult sau mai putin intens, in functie de preferinte), pastrand albul doar pentru tavan. Galbenul induce senzatia de spatiu luminos si insorit, iar daca il vei asorta cu mobilier si accesorii textile de culoare alba, vei obtine un decor placut si primitor.

Un exemplu destul de graitor, in opinia mea, este solutia de amenajare a garsonierei din urmatorul articol:

https://www.casadex.ro/2013/08/o-garsoniera-de-29-mp-un-spatiu-modern-insorit-si-plin-de-culoare/

In ce priveste baia, iti pot spune ca suprafata incaperii iti permite sa jonglezi destul de mult la capitolul configuratie. Insa, din moment ce preferi o cabina de dus fara cadita, cred ca trebuie sa mergi pe sugestia Marianei si anume pe amplasarea cabinei intr-o extremitate a baii. Vei obtine in acest fel o cabina de dus extrem de spatioasa, de latimea intregii bai, ceva absolut senzational! Ar fi si pacat sa nu profiti de suprafata camerei in acest fel. Daca nu-ti doresti o cabina de dus atat de mare, o poti proiecta doar pe jumatate din latimea peretelui, in cealalta jumatate integrand un dulap sau construind niste rafturi din rigips, sub care poti monta masina de spalat haine, de pilda.

Vezi mai multe idei de cabine de dus fara cadita aici:

https://www.casadex.ro/2015/03/cabina-de-dus-fara-cadita-un-atribut-pentru-baile-moderne/

Sau poti monta toaleta in imediata vecinatate a cabinei de dus, dar in acest fel vei avea o baie foarte mare si goala. In cazul in care vei alege totusi solutia de invecinare a toaletei cu cabina de dus, cred ca ar trebui sa gasesti solutii de umplere a spatiului gol din baie. O solutie moderna si interesanta ar fi montarea a doua chiuvete/lavoare, in locul uneia singure. Mie imi plac foarte mult baile gandite si configurate in acest fel.

Iata si cateva idei in acest sens:

https://www.casadex.ro/2013/01/baia-matrimoniala-o-baie-pentru-doi-idei-de-amenajare/

Apoi, asa cum ti-a sugerat si Mariana pentru amenajarea camerei de zi, ti-as recomanda sa completezi decorul baii cu plante de interior care se simt bine in medii cu umiditate ridicata. Bineinteles ca pentru a face acest lucru, baia ar trebui sa fie prevazuta si cu o sursa de lumina naturala, adica cu o fereastra.

Va multumesc din suflet pentru idei ! Cu siguranta voi tine cont de ele !
Toate cele bune !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *