Categorii
Intrebari de la cititori

De cand am montat pavele, fundatia este umeda – ce se intampla?

Am nevoie de sfatul unui profesionist: in vara lui 2014 am montat la strada, in mediul rural, ca si trotuar, chiar pana in fundatia casei, pavele. Totul bine si frumos pana au dat in toamna ploile. De-atunci incoace fundatia este umeda si arata si urat!:( Mentionez ca fundatia este tencuita, dar nu are polistiren pe ea, are o latime de 2m si o oarecare inclinatie spre exterior, iar inainte de a monta pavelele nu am avut niciodata fundatia umeda. Daca este cazul, pot sa va trimit si poze cu felul cum arata. Multumesc frumos pentru orice sfat avizat in acest sens.


Intrebare de la Mihaela, pe adresa redactiei: De cand am montat pavele, fundatia este umeda – ce se intampla?

5 răspunsuri la “De cand am montat pavele, fundatia este umeda – ce se intampla?”

daca aveti inclinataia spre exterior cu hormigon si ai pus pavele ,pentru a evita umezeala trebuie sa puneti o folie

Aproximativ aceeasi situatie este si la mine. Eu am pavele de ciment pana langa fundatie si o scara exterioara de cimenta, ne acoperita (fara gresie, etc) Cand ploua (de toamna pana primavara) fundatia e uda si se vede si in interior.
Cred ca ar fi trebuit izolata fundatia de pavele si tot ce da in afara inainte de constructia acestora (scari, pavele) Si aceasta e discutabil dupa parerea mea pt ca se putea infiltra umezeaka din pamant si nu mai exista posibilitatea de evaporare.
Astept si eu pareri mai avizate despre aceste situatii.
Multumiri celor ce vor sa ne ajute!

buna seara
dati la unchiul google cautare pe trotuare si o sa vedeti ce este gresit la montajul de pe linga casa puteti si sa cereti banii inapoi de la cei care v-au facut lucrarea

Fundatia unei constructii necesita hidroizolare.
In primul rand se sapa de jur impreujur cat este posibil si se pune piatra de rau, sort mare (16-32).
Peste aceasta se aseaza trotuarele. Astfel se combate efectul de capilaritate al apei si fundatia va ramane uscata.

Suplimentar, hidroizolarea poate implica tratarea betonului cu o solutie amorsa bituminoasa (sau diverse solutii hidrofuge, gen mapei – insa e vorba de costuri ridicate) sau se aplica un carton bituminos normal, cu flacara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *