Categorii
Intrebari de la cititori

Polistirenul a fost pus pe cofrajul placii, apoi s-a turnt beton

Buna seara! As vrea sa va intreb si eu ceva care m-a pus pe ganduri si nu stiu ce sa fac sa nu gresesc in continuare, am facut o casa cu etaj din bca, placa din beton intre parter si etaj. Meseriasii mi-au pus polistiren extrudat de 2 cm, polistirenul a fost pus pe cofrajul placii si dupa aia au turnat betonul [placa]. Nu este prins cu adeziv, este corect sa fie polistiren pe tavanul de la parter? Si daca da cu ce se poate tencui. Va multumesc.


Intrebare de la Ghyta, pe adresa redactiei: Polistirenul extrudat a fost pus pe cofrajul placii, apoi s-a turnt beton.

5 răspunsuri la “Polistirenul a fost pus pe cofrajul placii, apoi s-a turnt beton”

Aceeasi intrebare am si eu. In 2-3 saptamani ma apuc de construit si meseriasii nostii ne-au recomandat la fel. Sincer, nu am mai auzit la nimeni pana acum.

Ati avut un proiect cu o asemenea solutie tehnica? Parca nu-mi vine sa cred.
De regula, materialul termoizolant se pune spre partea rece a elementului de constructie. Concluzia o trageti dumneavoastra.
Da, il puteti tencui. La sfarsit, trageti o linie si socotiti cati bani ati aruncat aiurea.
In textul dumneavoastra ati uitat sa puneti ghilimelele necesare la cuvantul meseriasi.
Sincer, mi-e groaza sa ma gandesc la cum va arata structura.
Va doresc nervi de otel.

eu spun ca ar trebui doar intre etaj/mansarda si pod/acoperis deoarece daca se presupune ca se locuieste si la etaj/mansarda, se va asigura incalzire/aer conditionat si acolo, nemaifiind nevoie de polistiren intre incaperile de la etaj/mansarda si cele de la parter care vor trebui sa aiba aceeasi temperatura. In plus, tavanul nu mai respira deloc si se cheltuiesc bani inutili.

Buna ziua!

Ca unul care am vazut ceva santiere cu aceasta abordare, iar eu insumi am folosit-o, va sugerez sa nu va pripiti!
Eu am folosit expandat de 3cm, altii au pus expandat de 5cm – si mai bine.

Avantajele acestei abordari:

– constituie un strat izolator suplimentar
– usor de finisat, folosind plasa si adeziv de polistiren, apoi glet
– puteti ingloba traseele electrice usor, fara a sparge din placa, doar decupand traseul in polistiren.
– nu exista vreun risc al dezlipirii polistirenului de beton (daca va fi sa cada, se rupe din polistiren insa nu se dezlipeste de pe placa)

Dezavantaje sau precautii:

– armatura trebuie asigurata corespunzator – va fi asezata la 2-3 cm de placile de polistiren. In cazul meu am folosit bucati de gresie sau pietre cat mai plate, pentru a asigura distanta necesara intre armatura si polistiren. Distantierele clasice vor perfora polistirenul. Sau, daca le folositi, asigurati-le cu o talpica cu o suprafata cat mai mare.
– placa trebuie vibrata bine (in oricare abordare) pentru a asigura acoperirea de beton pentru toate elementele structurale (in cazul polistirenului, nu veti vedea daca betonul este bine vibrat sau daca armatura nu il atinge, adica neavand acoperire de beton – vezi cazul rampelor de scara)

Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *