Categorii
Intrebari de la cititori

Un perete din interiorul casei s-a udat si cade tencuiala

Sunt prinsa intr-o capcana din care aproape nimeni pana acum nu a reusit sa-mi ofere solutia la problema. Un perete din interiorul casei (mijlocul casei) s-a udat in vara lui 2014 si acum cade tencuiala de pe perete. Am crezut ca poate fi conducta de apa sparta, dar spre surprinderea noastra nu era. Sunt blocata si nu stiu de unde sa incep rezolvarea problemei. De la efect? De la cauza? Casa nu are beci pentru ca apa este destul de sus in zona. Daca cineva m-ar putea ajuta cred ca mi-ar reveni somnul si as putea sa locuiesc din nou in aceasta casa. Tare mult mi-as dori ca un specialist sa vina si sa vada DEZASTRUL!


Intrebare de la Elena, pe adresa redactiei: Un perete din interiorul casei s-a udat si cade tencuiala.

7 răspunsuri la “Un perete din interiorul casei s-a udat si cade tencuiala”

Buna ziua ! Cauzele aparitiei umezelii pot fi identificate numai prin efectuarea unei verificari. Dupa identificarea cauzelor se pot adopta si masuri de remediere. Care este locatia constructiei ?

Buna ziua!
Am avut o problema similara… De la un balcon. Tamplaria de aluminiu nu era bine izolata, terasa era deschisa si gresia prost pusa (inclinare usoara a pantei de scurgere catre interiorul terasei in loc sa fie catre exterior, in sensul scurgerii. Cand apa baltea in terasa (nu cantitati spectaculoase dar se pare ca suficiente), se scurgea usor prin firidele minuscule de pe langa tamplarie si intrau sub parchetul dintr-o camera. Se formase un canal de scurgere pe sub podeaua acestei camere cu balcon, pe holul de pe casa scarii si apa se oprea intr-un zid interior care se umflase de atata umezeala. Am izolat terasa, am schimbat gresia si panta de inclinare si in final am inchis si balconul cu termopan. Apa se infiltreaza de unde nu te astepti… Peretele umed era in mijlocul casei, terasa e la mare distanta… Cand am scos parchetul si am vazut firul apei am ajuns sa ma minunez. Verifica terasele, izolarea lor etc…

Ce nu am specificat este urmatorul amanut ;
In urma lunilor ploioase din 2014 s-a acumulat f multa apa sub casa . Fundatia laterala si cea din spate este la 1,2m dar in fata din cauza unei terase fundatia este numai la 70 cm adancime. In fata casei la aprox 60 m se afla un deal impadurit ,si cand ploua casa fiind mai jos presupun ca lateralele si spatele casei fiind mai adanci apa se acumuleaza sub casa prin partea din fata(fiind fundatia numai la 70cm) nu mai are pe unde sa se evacueze deoarece fundatia (cea de 1,2 m)este pe argila . Noi casa o avem din 2003 si pana acum nu am avut absolut nicio problema .
Asa imi explic eu fenomenul din interiorul casei . Desigur nu sunt specialist dar incerc sa merg logic pe firul evenimentelor .Nu stiu cum se poate scoate apa de sub casa si cand ploua sa nu se mai acumuleze apa . Imi cer scuze pentru omisune si va multumesc pentru interesul acordat acestei probleme cu care ma confrunt !

Am mai intalnit astfel de probleme… sunt ani in care sau panza freatica urca foarte sus, fie un surplus de apa din lipsa de drenaje patrunde sub casa.
Trebuie identificata cauza, si asta se poate realiza numai la fata locului.
Este posibil ca peste cateva zile sa trec de la Campina sprea Sibiu; va las adresa mea de mail, aduncaalex@gmail.com, va rog lasati-mi acolo numarul dumneavoastra de telefon sau al unei persoane care sa ma ajute sa vad despre ce este vorba.
Dupa aceea discutam concret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *