Categorii
Intrebari de la cititori

Unde pot sa reduc din costuri la materialele pentru constructia casei?

Buna ziua! Peste 2 luni incep constructia casei, am facut studiul geo si proiectul casei si constructorul a venit cu niste idei unde putem sa „reducem” un pic din costuri. Conform studiului geo (care e facut pe bune) nu sunt probleme deosebite iar apa se afla la vreo 9 metri adancime. Casa va fi doar parter cu amprenta la sol 192 mp, o singura placa – cea de la cota 0, zidarie portanta din caramida gv cu pereti exteriori de 30 si interiori de 25. Cererea mea pentru cunoscatori este urmatoarea: adancimea de fundare 1,55, talpa fundatiei (de 60 pe 50 inaltime) armata cu plasa de fi 6 si elevatia armata cu 4 bare de fi 12 care pleaca din talpa iar intre cele doua centuri (aflate sub cota 0) armare de asemenea cu plasa de fi 6, beton la talpa b150 si B 250 elevatie, placa, stalpisori, e bine asa? (pentru cunoscatori… casa se va face in iasi zona horpaz). Multumesc, astept opinii.


Intrebare de la Florin, pe adresa redactiei: Unde pot sa reduc din costuri la materialele pentru constructia casei?

5 răspunsuri la “Unde pot sa reduc din costuri la materialele pentru constructia casei?”

Poti reduce peste tot , cu materiale de proasta calitate si constructori care isi dau doar cu parerea.:)
Acum lasand gluma deoparte , terenul este plat sau in rampa .Daca este plat , adancimea de fundare (ptr. o casa parter) mi se pare cam mare . Ori proiectantul , cum fac multi altii , a crezut ca vreti sa faceti beci sau vre-o taverna la subsol pe viitor ? Dupa noile normative,in Romania ,terenul bun de fundare este de minim 1,2 m sub cota pamintului natural,iar diferentiat pe zone,in functie de studiul geo se poate ajunge si la 2 metri intradevar. Sunt detalii importante pe care dumneavoastra nu le-ati oferit ca sa-si formeze (cat de cat) cineva o parere in legatura cu situatia dumneavoastra.

Salutare Florine!

Dupa parerea mea si experienta pe care o am in constructii,cea mai mare economie o poti face incepand cu proiectul casei,deoarece nu are nici un rost sa te intinzi atat pe orizontala,o poti face pe verticala adica:P+M.Sa fii sanatos si fara frica eu iti doresc spor la lucru…Fanica

Exact ca si Mr. Radu, de obicei adancimea fundatiei nu depaseste 1.2m si e data de adancimea de inghet, care in zona Iasi e de 0.9m (constructii-neamt.ro/sfaturi-constructie-case/adancimea-de-fundare/). Majoritatea, la sol plat fara risc de alunecari nu se duc sub 1m. Peretii exteriori pot sa fie si de 25cm sau mai putin. Rezistenta de data de armatura de beton (stalpi, centura), iar izolatia termica de polistirenul ce se pune peste. La interior numai zidurile portante trebuie sa fie de 25cm daca casa are etaj, daca nu pot fi si mai subtiri, de obicei de 15 cm. Se poate folosi si caramida de 15, dar mai bun e BCA-ul care e mai usor si mai ieftin. Deasemeni, talpa se face de obicei de 50cm grosime.

Buna ziua,
In mod normal proiectantul e cel care poate reduce costurile, la dorinta clientului ( ceea ce a si facut prin carcase de plasa sudata ), restul depinde de constructor pe termen scurt.Pe termen lung ar fi bine sa apelati la firma de constructii si diriginte de santier daca doriti garantie pentru lucrari si calitate.
Pentru alte detalii, servicii dirigentie de santier la tel. 0763 432 917
Lucram in zona Iasi-Neamt.

Buna ziua. Daca ati autorizat proiectul, ar trebui sa aveti cel putin plan de fundatii de la structurist. Daca deviati de la el, pentru a economisi cateva sute de euro, o faceti pe riscul dvs. si al familiei dvs. Constructorii nu vor locui acolo, ci dvs. Ganditi-va, chiar merita sa ascultati persoane fara studii de specialitate? Atunci cand doriti sa va apucati de o casa, va faceti bugetul si in consecinta dimensionati casa, nu va intindeti la 200 mp construiti fara sa fiti sigur ca va permiteti. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *