Categorii
Intrebari de la cititori

Vreau sa construiesc in Iasi o casa din OSB. E mai ieftin decat din caramida?

Vreau sa construiesc o casa de ~80 mp, doar parter, in Iasi. Ma gandeam sa o construiesc in felul urmator, fundatie din beton armat, apoi in loc de pereti din caramida, sa ii construiesc din OSB, la exterior polistiren de 10, la interior izolatie cu protectie la foc + OSB + polistiren extrudat. Stalpi de rezistenta din otel profil HEA.
Acoperis din tabla.
Stie cineva un pret estimativ, care a mai construit asa ceva. Este mai scumpa sau mai ieftina varianta mea, decat varianta traditionala caramida + beton?


Intrebare de la Andrei D, pe adresa redactiei: Vreau sa construiesc in Iasi o casa din OSB. E mai ieftin decat din caramida?

33 de răspunsuri la “Vreau sa construiesc in Iasi o casa din OSB. E mai ieftin decat din caramida?”

Buna ziua,
Daca comparati peretele descris de dvs, in varianta 90% finala de executie cu o structura din caramida la „rosu” nu e prea mare diferenta. Totusi costurile sunt cu cca 30% mai mici, per total. Ar fi de preferat la interior o placare cu rigips ,cu sau fara izolare cu vata minerala de 5cm( pentru o finisare mai usoara si mai buna).Estimez un cost total de 12600eu( varianta semifinisaj)
Pentru detalii, in Iasi, la tel. 0763 432 917.

Mesteri constructori de calitate, preluam case la rosu pentru executia de finisaje interioare si exterioate.
Cea mai avantajoasa oferta
Executam lucrari in toate judetele +Bucuresti
Tel; 0745315725

Buna ziua,
Nu inteleg de ce stalpi metalici pe colturi daca nu sustine o alta structura metalica .
Toata casa va avea undeva la 6-7 tone , iar rolul stalpilor ar fi sa sustina acoperisul care va fi usor . Pe vremea comunista se fura rotile la Dacii si o puneau pe 4 sticle de lapte . Nu aveti nevoie de stalpi metalici ,care mai formeaza si punti termice .
Va feriti de foc prin izlarea masiva a peretilor , dar nu uitati ca ce-a mai mare solicitare va fi pe tavane . Flacara si dogoarea , intotdeuna bate in tavan. Dar trebuie sa eliminati punctele slabe in riscurile de incendiu . Afara nici macar nu se trateaza ignifug lemnul .Eu sant constructor de case lemn , dar daca va este frica de foc faceti-o din zidarie . Dar daca nu faceti placa peste este tot degeaba si daca focul fa fi de marii proportii , casa oricum nu va mai corespunde dpdv tehnic la un viitor cutrenur .
Nu stiu de unde a scos Cornel pretul ala tinand cont ca numai fundatia costa undeva la 4000 eur , iar semifinit ar insemna casa completa fara finitii interioare si o parte din instalatii , dar cu invelitoare , fatada si tamplarie . Probabil este diferita perceptie de semifinit .
Cu stima Ec Mocanu 0722235456

Bună ziua preţul casei pe mp este de 120 euro mp. Material şi man. Detalii la tel. 0746 726 927. Vasile baies

Buna ziua,
@mocanu: In general se comenteaza un pret de pornire la o constructie. Este stiut cum se construia inainte, dar macar se facea cu inginer constructor.Sunt de acord ,desigur cu schimbarea stalpilor, dar pentru foc sunt niste rigori care trebuie respectate. Afara nu se lucreaza cu materiale direct din gater.
Ca inginer CCIA, imi permit sa vad structura adaptata la dorinta proprietarului, dar cu respectarea normativelor.

M-ar interesa oferte de preturi manopera pentru finisare casa la rosu, respectiv manopera pentru tencuit, lambriuri, parchet, gresie.

Buna ziua,
Dar de ce credeti ca toata lumea construieste case pe structura lemn cu lemn directy din gater ?Nu are ce cauta un lemn verde sau netratat intro structura de lemn .
Eu nu am decat 11 case in tara si 25 case si cladiri publice in franta , dar la nici una nu sa folosit lemn direct din gater . Aici in tara , daca clientul a dorit ignifugare , am facut-o , dar afara nu se pune problema ignifugarii, se face restul de tratamente .
Binenteles ,,clientul nostru , stapanul nostru ” dar nu vad sensul la acei stalpi daca nu sustin ceva similar si mai sant si coeficienti de dilataresi transfer termic diferiti .
Iar nu cred ca este indicat polistiren extrudat la interior , devine prea artificiala casa si la temperatura nu intretine arderea dar se topeste .
Poate fi pus Widival sau fermacel sau rigips in 2-3 straturi cu vata de sticla in spate intre lemn si placa si sigur va intarzia cu peste o ora trecerea focului .

Ma uit si ma sperie ce imagine vor avea casele de lemn la noi, atata timp cat vad cate case se fac cu lemne direct din gater .

Buna ziua suntem o societate comerciala din Harghita construim case din osb si normal ca e mai ieftin de cit din bca sau caramida.Fundatia e in jur de 4200 euro si casa semifinita 15700 euro.Ce inseamna semifinita fara gresie si fainta fara apa, si fara canalizare, fara curent electric, fara lavabil interior si fara decorativa exterior.Mai multe detalii tel 0744207743 sau email gerendahazak@freemail.hu
Cu stima.

Cu putin.Va putem ajuta cu proiecte case de lemn manopera la adresa de email:radugeorge131@yahoo.com tel:0736378170
george

Buna ziua domnule CALIN.
Va pot executa lucrarile solicitate, probabil cu cea mai avantajoasa oferta.
Rog comunicati-mi detalii la tel; 0745315725 sau pe cavas33@yahoo.ro { localitatea, suprafetele de lucru pe categorii de lucrari, la ce data doriti sa inceapa lucrarile}
Cu deosebita consideratie, CAVAS

Buna ziua,
o mica obiectie la structura peretilor, si anume nu se recomanda sub nici o forma combinatia de polistiren/lemn! Daca doriti sa o termoizolati obligatoriu cu vata minerala/bazaltica!
De asemenea trebuie sa va ganditi ca durata constructiei e mult mai redusa cu aceasta structura decat varianta din caramida-unde da, efortul financiar e mai mare insa si beneficiile pe termen lung sunt superioare – rezistenta la foc, umidiate etc.

Eu , personal, am ajuns la o …`limita` de intelegere !
Vrei sa-ti construiesti o casa , pentru tine si familia ta ( la care tii .`ca la ochii din cap`, cum se spune in popor ) care sa tina o suta de ani .
Dar nu te gandesti ca sunt `materiale` , moderne chipurile, care `emit` substante cancerigene , continuu , timp de zeci sau sute de ani !
Cu alte cuvinte , iti otravesti ( dadada, chiar asa este ! ),constient sau nu ( dar oricum …irational), oamenii la care tii si carora vrei sa le asiguri un viitor …`sanatos` !!!
Domnule Mocanu , aveti dreptate , in sensul in care , cel putin in tarile ceva mai avansate cu grija fata de om , nu se mai foloseste impregnarea/tratarea lemnului ( ignifugare , anticarii ..etc), pentru `bunul` motiv ca mai toate substantele folosite la aceste tratamente sunt …DEOSEBIT DE CANCERIGENE , in primul rand ( dar putand induce si alte o sumedenie de boli )
Sunt si tratamente ecologice in privinta lemnului , care au o eficiente similara cu aceste tratamente `moderne` !

Cu stima si ( sper eu ) intelegere ,
Ing Georges S.
eco-bioconstruct.ro

Ideea cu stalpii metalici, este ca sunt mai rezistenti la compresie si degradare (ii vopsesti frumos inainte, si nu ruginesc), decat cei de lemn. Acoperisul la o casa cu aprenta la sol de 80mp va fi destul de greu. Lemnul in timp se usuca. Apoi poate in timp, peste 10 ani, pe stalpii de otel, voi mai ridica si o mansarda. Ce fel de stalpi sa folosesc, daca nu metalici?
@Cornel daca asta e pretul de pornire, unul final cu tot cu finisaje pana unde ar putea urca?
@Dan_cj vrei sa spui ca o casa construita astfel va avea probleme cu umiditatea? Casa va fi undeva pe un deal langa o livada, alaturi de alte case ce vor fi construite, probabil vara asta si urmatoare.
Cum pot feri casa de umeazeala?

Buna ziua,
Noi singuri ne batem cuie in bocanci . Ma uitam in franta cum se fac case din structura lemn , doar stalpi si cu lati si intre ei pamant cu paie . Una din vechile tehnologii romanesti in zonele unde nu era lemn suficient .
Ma uitam ieri la o casa din varghie le exterior si nuiele impletite la interior (pentru a fi pereti mai mici ) si care are 100 ani si cu toate ca de 15 ani este in ploaie inca rezista lemnul . Nici o casa ,chiar de zidarie , nu rezista 100 ani daca nu este intretinuta .
Uitati-va la blocurile vechi , nu zic 100 ani , cum arata ? Cati bani trebuia sa renovezi o casa din zidarie si cat una de lemn ?
Problema la casele din paianta sau lati cu umplutura de pamant este faptul ca fundarea era facuta din piatra pusa una peste alta fara nici un liant .
Fa o fundare de beton armat si ai sa vezi ca aceea casa nu se va mai misca .
Eu m-am nascut intro casa din paianta , casa bunicului are 90 ani ,casa strabunicului are peste suta de ani si este inca in picioare . in aceea casa strabunicul a trait 96 ani iar anul trecut a murit ultimul lui copil la 90 ani .
Daca vrem sa traim sanatos , casa din lemn este una din solutii , sau de caramida dar fara ciment .

Buna ziua,
Pentru o rezistenta mare in exploatare, solutia metal-lemn e foarte buna. Nu vor fi stalpi HEA, ci cadre din profile metalice( tip Hala) cu panotaj din lemn. Problema e pretul fabulos ( mai bine ii faceti din beton).Nu are sens sa reinventam prefabricatele din lemn,dar putem discuta despre o structura economica cu finisaje si instalatii, cand doriti la tel. 0763 432 917

problema care o sustin la stalpi metalici este ca nuse justiufica atata timp cat sarcina acoperisului nu sta doar pe acesti stalpi ci se descarca pe toti montantii structurei .
Daca aveti grinzi care se sprijina pe acesti stalpi si acele grinzi sant singurele care sustin toata greutatea peste , aveti dreptate .
Acoperisul va fi din lemn usdcat si tratat , iar in privinta greutati , un acoperis tip Mytek este foarte usor si poate fi realizat fara sustineri intermediare pe latimi de peste 15 metri cu descarcare doar pe pereti exteriori .
Bagati nr meu de telefon pe google si veti gasi site-ul meu , unde veti vedea astfel de acperisuri cu deschideri mari .
In privinta umiditati , o fundare bine izolata cu o separatie buna fata de structura de lemn , va elimina riscul de umiditate . unde este ventilatie nu exista umiditate .
Am facut o casa in Franta unde toata umplutura in fundare a fost facuta cu piatra concasata prevazuta cu guri de ventilatie . Toata izolatia a fost facuta cu fibra de lemn si un mastec din balega de cal cu talaj .
O casa plus o gradinita , izolate cu paie de grau la interior placate cu scandura de fag , nici macar rindeluita .Toti se indreapta spre eco , numai noi spre toxic .
Cu stima ec mocanu 0722235456

Domnule Mocanu ,

Unii oameni se desteapta mai greu dar …se desteapta ( cum e cazul celor `de afara`)
Altii se desteapta mult mai greu si cu …sincope mari !
Ma repet dar …eu nu inteleg cum poti sa faci pentru familia ta o …`camera de gazare` ?!
Ceea ce este foarte important …aceste case eco-bio au toate calitatile ( inclusiv rezistenta seismica si durabilitate ) necesare unei adevarate locuinte familiale .
Desi lupta cu ..inertia este foarte grea , ea trebuie in mod necesar continuata !
Nu exista alta sansa , decat castigarea ei !

Cu stima,
Ing Georges S.
eco-bioconstruct.ro

De umezeala cel mai usor te feresti facand peretii din caramida- care este si sanatoasa, nu emite radiatii periculoase, precum BCA ul sau lemnul tratat, confortul termic e foarte bun-peretii respira, si durabilitatea de asemenea. Sunt reticent fata de casele tip fast food – le facem repede, ieftin si tin putin! Decat pe strctura aceasta metalica si cu placi de OSB, as prefera variantele eco expuse de colegii de breasla mai sus – cauta pe net , sunt niste tineri la Tura-Cluj, care si au facut casa din paie, super ieftin, si foarte frumoasa!La exterior au tencuit o cu lut, si au inserat elemente de lemn in fatada ca si decor. Eu am ramas impresionat! Casele de tip „american”, au unele probleme de adaptare la clima noastra, parerea mea !

gandul.info/reportaj/ultimul-racnet-la-casele-de-chirpici-940538

Am atasat un link , care duce la ceva si cineva , care spune mai mult despre case din lut-paianta-cob !

Si casa de la Turda este deosebita , in felul ei si , nu in ultimul tand …total personalizata .
Casele eco-bio sunt ieftine, durabile si …sanatoase !!!

Cu stima ,
Ing Georges S.
CONSULTANTA GRATUITA
eco-bioconstruct.ro /Contact

Va rog mult, fara oferte de case bio cu lut, asa pot aduce o echipa de lucratori de la bunici de la tara. Eu vreau casa de locuit pentru parintii mei, nu grajd de animale (asta referitor la articolul din gandul). Iar domnul Mocanu are doar 3 exemple de case pe site-ul dumeanului care toate sunt imbracate in lemn sau ceva, si nu sunt deloc atractive pentru mine.

Raman la varianta sandwich, sau caramida portanta.

Asta e tipul de casa pe care l-as vrea, poate cu mai putine geamuri.
huf-haus.com/en/huf-house-modum.html

buna ziua,
Eu sant constructor si toate lucrarile mele sant dupa cerinta clientului .
intradevar arhitectura franceza , nu se potriveste cu a noastra , dar lor le place .
Casa mufra sa vandut cu 560 000 eur , este la 100 metri de atlantic , intro statiune . A fost cumparata ca , casa de vacanta de catre un parizian . Mie la vremea aceea mi sa parut extraordinar de mult , dar pentru el nu insemna decat 7 Tuareg-uri – masina lui .
Am facut termosistemul la doua case in Geneva si am vazut ca acolo preturile sant duble . Casa Moret si acum este pusa in vanzare cu 620.000 eur si nu are decat 750 mp teren .
Nemtii sant mai aproape de noi . Casa germania este facuta intre 21 ian si 13 febriuarie 2014 la 40km de salsburg la poalele alpilor . Foarte mult lemn , nejustificat uneori , dar asa voiau ei sa simta casa robusta si asa am facut-o.
Casa Campina este un conac romanesc , dupa proiectul si impreuna cu Arh Serban Sturdza , la ora aceea presedintele ord arh din Romania .Casa are si mansarda in acoperis .
In site-ul nostru gasiti intradever doar sistene sandwichi cu fatade ventilate, cu lambriuri sau panouri compozite si fatade cu termosistem .Noi facem exct ce vrea clientul . In cazul dv , furnizorul de structura poate fi de la distanta , dar finisorul trebuie sa fie local pentru a diminua costurile . Important este sa fie serios si sa poata raspunde de ce face , sa aiba o istorie si sa poata garanta .

Pentru Andrei D: am citit (cam) rapid comentariile şi mi-a sărit în ochi intenţia Dvs de a folosi OSB, dar şi structura metalică. Eu construiesc acum în Bucureşti, dar am optat în final pentru structură clasică de beton armat şi închideri exterioare din zidărie. Totuşi, iniţial luasem în calcul structura metalică din motive de comportament foarte bun la cutremur, versatilitate şi rapiditatea montajului (extrem de atractiv, subliniez). Am renunţat la idee din motive legate de neîncredere în firma care s-ar fi ocupat de confecţionarea şi montajul structurii, dar mi-am jurat ca în viitor să îmi asum un mic risc şi să încerc metalul. Vreau să vă încurajez să continuaţi cu structura din profile laminate din oţel. Avantajele sunt clare: corect protejată nu este perisabilă, are comportament excelent la cutremur, se montează ultrarapid, se combină foarte bine cu restul materialelor (lemn, beton, zidărie). Planşeul peste parter poate fi şi el metalic, sau de lemn, sau de beton armat. Primele două au o sonoritate mai deranjantă, dar avantajul punerii în operă rapide şi simple. Poate că nu vă va deranja tropăitul de la etaj, sau poate că nu va exista sursa de zgomot. Un aspect delicat este rezistenţa la foc. Oţelul se înmoaie sever de la 700-800º în sus şi structura cedează chiar mai repede decât una din lemn ignifugată. Protjaţi structura de oţel cu vopsea ignifugă (urâtă …. foc!) sau cu gipscarton roz, cu respectarea normativelor. Legat de închideri, OSB este corect pentru că are comportament elastic, la fel ca şi structura. DAR, acest produs este compus din aşchii de lemn şi un adeziv de tip organic care emană formaldehide şi alte porcării carcinogene demonstrate. Şi alte placaje pe bază de lemn au acelaşi păcat. Apoi tratamentele ignifug, fungicid etc sunt şi ele nocive pentru sănătatea persoanelor, dar pozitive pentru calitatea materialului. Dacă lucraţi cu lemn netratat, se va umple de paraziţi diverşi (insecte, ciuperci, bacterii). Grea alegere. Eu nu mai am această dilemă acum pentru că am trecut la beton armat şi zidărie, dar aş fi optat pentru închideri de cărămidă chiar şi pentru structura metalică. La seism, toate elementele casei se deformează, dar metalul este elastic, iar zidăria este casantă. Apar crăpături care nu sunt critice dpdv structural, dar arată urât şi de multe ori sunt inacceptabile estetic. Probabil că un panou sandwich ar putea să acopere onorabil problema, dar strategia nu este tocmai elegantă. Mai la subiect vorbind, cred că emisiile OSB-ului sunt ceva de luat în seamă serios, în timp ce costul global va fi foarte avantajos, mai ales din uşurinţa confecţionării închiderilor şi absenţa timpilor de aşteptare pe care le aduc procedeele umede (mortare, betoane). Cântăriţi bine ce vă este mai convenabil.

Cred ca va duce la o casa din Iasi construita in aproape acest mod si locuita,pentru a sta de vorba cu proprietarul.0747878812.maistru Marian.

Si eu voi merge in acest an cu varianta clasica a constructiilor,deoarece si-au dovedit rezistenta in timp iar acest lucru este cel mai important,si nu cel care termina cel mai repede lucrarea,sau mai rau cel care face „economie” la materiale sau bani.0747878812.maistru Marian=IASI

Buna,

D–nul Calin,finisarea casei la rosu. Astept un semn. E-mail:foreman_construct_building@yahoo.com.

Cu respect,
maistru M@rian
0747.87.88.12.

Nu stiu daca intereseaza pe cineva dar am cautat in tot orasul gresie si faianta (incepand de la micile magazine de cartier si pana la renumitele Dedeman, Practiker, Arabesque, etc). Va recomand cu tarie societatea impexceralux care are sediul vis-a-vis de Antibiotice Iasi (preturi acceptabile, modele si culoari deosebite). Chiar merita sa vedeti.

Buna ziua tuturor,
Am si eu o intrebare.As vrea sa-mi construiesc si eu o casuta cat mai ieftina deoarece veniturile mele sunt modeste,mentionez ca am un teren de cca 300m2 in proprietate,si cred ca o casuta de 75 m2 ar fi de ajuns pentru mine si sotul meu(care din pacate nici el nu da in branci sa castige ceva mai mult)Initial EU m-am gandit sa facem o casuta de lemn ca este mai ieftina,insa dupa ce m-am interesat de preturi, am observat cu stupefactie ca era mult prea mult fata de ce ne puteam noi permite.Intamplator acum vreo luna de zile mi-a picat in mana o carte (shogun)si am aflat surprinsa(nu stiu de ce dar in ultima vreme ma surprind din ce in ce mai multe lucruri,mai putin barbatu-meu)ca japonezii,acum vreo 500 de ani,traiau in case de hartie.Si Click,mi-a venit ideea.O casa din hartie pe un schelet de lemn.As vrea sa stiu daca este cineva care ar putea sa ne construiasca asa o casa,si daca sunt tipuri de hartie mai rezistente si tratate cumva sa reziste la intemperii.Mentionez ca nu cred ca ne ajung banii si de fundatie,si as vrea sa stiu-daca o facem fara fundatie nu ne-o ia apa?As vrea, va rog,sa imi raspunda serios cineva si mie daca se poate face sau nu.As vrea sa mentionez ca nu avem nevoie de caldura(cel putin eu),deoarece eu am mai supravietuit doua ierni cu hainele pe care mi le-a dat mama inainte sa ma marit.

Stimabila, fiind ca observ ca va doriti mult o casa , v as sugera sa va ganditi la varianta containerelor modulare-cum vedeti pe santiere, care sunt accesibile ca si pret si se pot pune in diferite pozitii, astfel puteti realiza o casuta trainica, bije izolata, si durabila. Faza cu hartia..lasati o acolo in carte!

Buna ziua
Nu am citit toate comentariile dar as dori sa adaug si eu ceva.
Stalpii metalici nu sunt mai rezistenti decat stalpii din lemn,si in plus comentariul cum ca acolo vor exista puncte termice destul de diferite,fata de restul casei este perfect adevarat.In cazul in care doriti o mansarda in viitor, se poate realiza fara probleme si fara acei stalpi din metal, putem gandi structuta din lemn in sistem „cadre”.Este acelasi sistem ca si casele din zidarie, stalpi+centuri, iar intre stalpi se va realiza structura de panouri.Avem deja realizate foarte multe lucrari de acest gen, printre care un hotel langa Strasbourg P+1E+M.
Nu ezitati sa ma contactati in cazul in care doriti fotografii, proiecte cu astfel de lucrari.
De asemenea , nu trebuie sa montati la exterior un polistiren extrudat, exista polistiren expandat, cu un coeficient termic foarte bun la un pret mai accesibil decat polistirenul extrudat.Nu uitati ca peretii dumneavoastra ajung la o grosime de aproximativ 30cm din care 25 cm este numai material izolator(15 cm vata minerala sau bazaltica+10cm termosistem), este arhi-suficient.
Important ar fi sa izolati tavanele cu vata minerala sau vata bazaltica cu o grosime de circa 30cm, tinand cont ca podul nu va fi izolat si toata caldura se ridica iar pierderile de caldura mai mari vor fi in tavan decat in pereti.
In legatura cu focul, da este frica ca arde structuta???Daca este sa va ia foc casa, prima data va arde mobila, covoarele, parchetul, apoi lemnul.Este mai riscant daca aveti metal, pentru ca intr-adevar acesta nu arde, dar acesta de incovoaie la caldura, caz in care , casa dumneavoastra va cadea mai repede.
De altfel, trebuie sa stiti ca lemnul este inchis, cu gips carton, iar pana va ajunge sa ia foc, trebuie sa treaca de gips carton.
Putem realiza structura de rezistenta din stalpi cu sectiunea de 200x200mm cu centuri cu aceeasi structura de 200x200mm, putem face un test sa vedeti in cat timp cedeaza un astfel de stalp:), va veti plistisi asteptand, sincer va spun.
Scrieti-mi pe adresa bogdan@redcons.ro sa va trimit poze cu genul asta de lucrari.
Cu respect
Rosu Bogdan
tel:0735307958
redcons.ro

Bunã ziua. Intenționez sã îmi construiesc o casã P+M (pod mansardabil) în loc. Cordun, lângã Roman, un proiect IDOL PLUS sau PIERROT, inspirat de pe net ( search case mici cu mansardã). Rugãmuntea mea este urmãtoarea: 1. Din ce sã o construiesc – lemn (OSB) sau cãrãmidã, ca sã stiu ce proiect sã fac; 2. Care ar fi costurile în funcție de materialele folosite; 3. Dacã este o firmã serioasã dornicã de execuție.
Vã rog sã-mi transmiteți opiniile dvs.

Buna ziua,

Daca nu va place lemnul , tot timpul o sa gasiti comentarii pentru aceea casa .
Daca este casa de vacanta , obligatoriu este lemnul ca solutie .
Preturile pentru lemn , pleaca de la 300 eur/mp constribil . Preturile in general sunt aproape egale , diferenta o face seriozitatea , capacitatea tehnica si capacitatea de a raspunde , a constructorului .
Daca mai doriti detalii ma puteti contacta .
Cu stima Mocanu 0722235456 m_u_c1992@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *