Categorii
Intrebari de la cititori

Am o centrala termica Vaillant pe gaz. Nivelul apei scade rapid

Buna ziua, am o centrala termica Vaillant turbotech pro, pe gaz, are 2 ani vechime, merge destul de bine, dar nivelul apei in centrala scade rapid, in 2-3 luni trebuie sa facem reumplerea. Ma ingrijoreaza acest aspect, spuneti-mi este posibil sa avem pierderi de apa pe traseu si cum putem remedia eficient problema? Cu stima.


Intrebare de la Maria, pe adresa redactiei: Am o centrala termica Vaillant pe gaz. Nivelul apei scade rapid.

3 răspunsuri la “Am o centrala termica Vaillant pe gaz. Nivelul apei scade rapid”

Aveti pierderi fiind vorba de circuit inchis.Inainte de a fi puse in functiune aceste instalatii trebuiesc verificate.Se introduce aer in instalatie la o presiune intre 6-10 atm se lasa min. 24 de ore in presiune si se verifica manometrul daca scade atunci aveti pierderi.O zi buna va doresc.

Bună ziua d-na Maria,

În cazul pierderii de agent termic pe care ați sesizat-o, este puțin probabil ca centrala veche de 2 ani, să aibă probleme, deși nu este exclus. Totuși când pierderile sunt din cauza centralei(de ex. o fisură la schimbătorul de căldură), complectarea ajunge să fie făcută zilnic. Pentru că pierderea nu este foarte mare, posibil că nu veți găsi undeva o baltă sau măcar câțiva stropi. Dacă instalația este aparentă puteți încerca pașii următori: verificați prima dată olandezii, poate unul a slăbit între timp, dacă este strâns la loc, ați rezolvat pierderea. Apoi verificați vizual cu răbdare și multă atenție toate înfiletările, poate etașarea pe câlți, snur Loctite, etc. a cedat. Dacă se vede umezeală, este posibil să găsiți sursa pierderii. Chemați instalatorul deoarece îmbinarea trebuie demontată și refăcută etanșarea. Apoi trebuie să continuați cu verificarea vizuală a tuturor lipiturilor(dacă instalația este pe cupru sau PPR) sau a îmbinărilor pentru instalația din Pex Al. Chiar dacă sunt uscate pot fi găsite urme(uneori foarte firave) de scurgeri, la îmbinările pe cupru se pot vedea pete de cocleală și săruri. Urmele de săruri și murdărie pot fi văzute și în cazul pierderilor din instalațiile din alte materiale, fiind un indiciu clar a scurgerii de agent termic. Problema este mai dificil de constatat în cazul instalației îngropate în pereți sau pardosea, unde pașii descriși mai sus pot fi făcuți doar într-o măsură limitată. Totuși și în acest caz se poate rezolva cu ajutorul unei soluții de la FERNOX. Există soluția Leak Sealer F4, concepută special pentru pierderile din instalații. Am rezolvat mai multe cazuri de scurgere din instalații îngropate, folosind soluția Leak Sealer F4 Express sau doza la 500ml. Pentru utilizarea acestei soluții, urmați instrucțiunile de utilizare a produsului. Sper că informațiile vă vor fi de folos. Dacă reușiți să rezolvați problema, d-na Maria, scrieți vă rog aici să știm și noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *