Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Am ridicat o casa din ytong si am izolat-o cu polistiren si vata. E ok?


Buna. Am ridicat o casa p + m, din ytong. La exterior este izolata cu polistiren extrudat de 10, eps 80 si pe interior, la peretii care dau la exterior, am izolat cu vata si rigips. Este vreo problema? Multumesc!


Intrebare de la Daniela, pe adresa redactiei: Am ridicat o casa din ytong si am izolat-o cu polistiren si vata. E ok?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

ologu ioan in aprilie 30th, 2015

Ai pus termoizolatii ca sa platesti mai mult constructorul ?!!!!
Vrei sa traiesti intr-un termos?!!!

Adi in aprilie 30th, 2015

Bravo.
Te felicit,o sa platesti m-ai putin la gaz,la iarna.

Calin in aprilie 30th, 2015

Buna,
Era suficient polistirenul la exterior. Izolatiile spre interior pot genera condens, insa daca polistirenul la exterior este pus corect si nu se formeaza punti termice, nu se va forma condens. Eu cred ca ati facut bine, chiar daca costa mai mult, veti cheltui mai putin cu incalzirea. Exista pareri ca nu este bine sa te izolezi exagerat, dar daca vrei aer deschizi geamul nu lasi gauri in pereti asa cum se intampla la casele din poroterm la care stratul gros de tencuiala reprezinta punti termice. La o casa pasiva din Austria peretii sunt din BCA de 50 si izolati cu polistiren de 10. Sau BCA de 20 si polistiren de 25.
In proiect cum era trecut? Polistiren la esterior si vata la interior sau ati pus vata din proprie initiativa? As fi interesat de raspuns.

Vasile n. 1950 in aprilie 30th, 2015

La informatiile date nu se pot face decat comentarii . Totul depinde de grosimea si ordinea straturilor . Cel mai bine a sintetizat dl. Ologu Ioan . Daca nu vei face o aeresire corecta vei trai intr-o sauna ori vei fi nevoit sa achizitionezi dezumidificatoare . Nu tot cei mult e si bun mai ales daca este folosi aiurea. BCA-ul este un material izolator dar cu porii inchisi si nu permite transferul vaporilor ( spre exterior ). La fel si polistirenul . Vata este de 2 feluri : simpla si caserata , adica cu o folie de aluminiu pe o fata . La cea caserata este foarte important cum este montata – cu folia de Al. la interior sau la exterior . Uite domnule ca in loc sa te lamuresti mai tare te incurcam de te apuca durerea de cap.

Vasile n. 1950 in aprilie 30th, 2015

Am vazut intrebarile site-ului . Autorul Dl Andrei daca doreste sa faca un bine clientilor cel mai corect ar fi sa-i indrume catre specialisti . Izolarea termica a unui imobil nu este ca varuirea unui perete . o izolare gresita nu se vede imediat ci numai dupa darea in exploatare a imobilului , dupa ce ai desfacut schela si ai incheiat de regula lucrarile . O izolare gresita se corecteaza cu cheltuila multa ,iar la desfacerea unei termoizolatii nu recuperezi decat bascule de moloz .

Stefan 51 in aprilie 30th, 2015

buna seara
din punctul meu de vedere o casa din ytong corect facuta nu necesita izolare

Elena in mai 1st, 2015

Lucrez in constructii de 12 ani si exact la fel mi-am izolat si eu casa, făcută tot din YTong.
Lasa amatorii sa vorbească cat vor, investitia isi merita toti banii, vei vedea asta la iarna. Nu sunt racordata la gaze, am incalzire in pardoaseala si semineu, încălzesc toata casa (170 mp) si mai mult de 6 mil in ian/ febr nu am plătit niciodată la Enel. Aici intrând si consumul pompei de apa/ hidrofor si încălzirea apei calde in sezonul rece, când panourile solare nu fac fata 100%.

Dan_cj in mai 2nd, 2015

Ar fi bine cei care nu sunt de specialitate sa nu-si dea cu parerea ca ies propozitii de genul” o casa din ytong nu necesita termoizolare” :))) si ma pufneste rasul la astfel de glume! Sau ai ” termoizolat ca sa dai bani la meseriasi” :)) va rog sa nu investiti in termoizolari deloc, puneti un amarat de polistiren de 5cm pe exterior sau interior si e bine”si asa” ! Iar cei care vor sa nu intimpine probleme iarna cu consumul ridicat de gaz ,iar vara cu canicula , sa apeleze la specialisti si sa faca treaba cel putin la fel de buna ca si domnul care a lansat topicul! Daca a ti vedea in Austria si Germania cum se izoleaza peretii , a-ti crede ca e o gluma! Orice perete corect executat ar trebui sa fie de minim 45cm grosime! Ce stratificatie? Cum? Asta depinde de la proiect la proiect, nu dupa ureche cum fac majoritatea meseriasilor!

Stefan 51 in mai 2nd, 2015

buna seara
scuze sa corectez la case cu pereti din ytong de 40cm NU trebuie izolati in germania izolatiile interior-exterior se fac pe pereti cu o grosime de max 20cm,Dachausbau und Warmedammung e o carte care va poate lumina

alex in mai 29th, 2015

da, asa cum zicea si Stefan. casele izolate cu ytong de 40 pot sa functioneze si fara izolatie. si e adevarat si ca pe afara nici nu prea se pune problema de izolare, doar noi aici ne inchidem in pungi de plastic. peretii tre sa respire ca sa nu te trezesti cu ditai mucegaiul si condensul in casa.

Florin Vosloban in iunie 29th, 2015

Buna ziua

Dar de izolatie de canepa , lana de oaie si panou din. Fibra de lemn ati auzit.Toata lumea discuta doar despre polistiren, vata minerala si bazaltica.

Informare domnilor , ca nu facem case in fiecare zii.

Calin in iunie 29th, 2015

nu merita sa faci perete de 40 si sa nu il izolezi caci este mult mais scump decat perete de 25 izolat.

virgil fizesan in iunie 29th, 2015

Mi-am cuparat un bmw am legat la el doi cai e ok?Inainte de a comenta informati-va nu vorbiti dupa ureche ca babele.Ytong A+ de 40 cm nu necesita termizolatie are rezistenta la transfer termic de 4.4 aproximativ cat un porotherm de 30 cm izolat cu polistiren de 12 cm.La o casa trebuie sa stii cum sa izolezi stilpi si placile de beton ce grosime de izolatie pui pe pod si pe placa de pe sol.Cele mai performante geamuri termopan au o rezistenta la transfer termic in jur de 1.2. Polistirenul pus pe exterior are o viata in jur de 20 de ani vata bazaltica are practic viata cat casa cu conditia sa nu se fisureze tencuiala exterioara si sa nu primeasca sub nici o forma apa.Daca tot aveati bani de aruncat puteati sa o placati cu Multipor tot de la ytong.Intrati pe Ytong si vedeti cataloagele lor .

Dan_cj in iunie 30th, 2015

Domnilor,
Ytong Germania nici nu se compara cu Ytong Romania!am facut studiu de caz , stiu ce vorbesc. Chiar si cel din Ungaria e mai bun ca si la noi, din pacate. Iar dpdv al confortului termic, BCA ul combinat cu polistirenul e cea mai „uscata” si ieftina solutie, cum preciza cineva mai sus. Eu personal prefer stratificatiile Caramida tip Porotherm plus Vata bazaltica caserata, mult mai sanatoase! BCA ul merge foarte bine ca si termoizolant la peretii din beton, creeind o buna Masivitate termica!

Calin in iunie 30th, 2015

asa este, ytong de 40 nu are nevoie de izolatie, dar este solutie mai scumpa decat un perete de 25 izolat cu 10 polistiren/vata bazaltica.

virgil fizesan in iulie 1st, 2015

Cand i-ti construiesti o casa te gandesti si timpul peste cati ani trebuie sa refaci izolatia si posibile modificari termice ale materialelor izolante prin lnbatranire sau infiltratii de apa

virgil fizesan in iulie 1st, 2015

Ytong Rominia e facut de nemti in cea mai noua fabrica a lor.Ytong Ungaria nu face toata gama ca in Romania iar cele care le fac ei au rezistenta la compresie si la transfer termic mai mici tinand cont ca in Unaria nu exista pericol de cutremur si iernile sunt mai caldute deci au parametri mai slabi decat cele de la noi.Ytong produce dupa specificul meteo si geotermic al zonei.

Simona in decembrie 9th, 2016

pentru o casa construita din ytong A+, fara alta izolatie montată, ce fel de geamuri ar trebui montate. Ma refer la nr de camere.

Sandu in februarie 24th, 2018

Orice casa izolata dupa normele actuale necesita ventilatie mecanizata, cu recuperare de caldura. Peretii nu respira in locul tau :)
Nu confundati respiratia peretilor cu aportul de aer proaspat si necesitatea eliminarii a 8-10 litri de apa generati in medie de o familie de 4 persoane in 24 de ore. Litrii astia nu ies prin pereti!
Exista acum solutii descentralizare pretabile si in case sau apartamente deja finalizate.
Cautati si va informati.

robert in mai 23rd, 2018

Daca am casa din BCA pot sa o plachez interior exterior cu ytong multipor, fara sa o mai tencuiesc, este o problema daca o plachez fara sa o mai tencui??

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii