Categorii
Intrebari de la cititori

As vrea sa fac o izolatie suplimentara la pod. Ce ma sfatuiti?

Buna ziua. As dori sa izolez podul suplimentar fata de cum este in prezent. Am observat ca pe timpul iernii este mai frig la etaj decat la parter. Nu exista placa de beton intre etaj si pod, este izolat in prezent cu polistiren de 10 cm si deasupra scandura. Cum ma sfatuiti sa suplimentez izolarea podului? Ar ajunge vata 10 cm si deasupra osb de 10 cm pt a se putea circula pe el?


Intrebare de la Calin, pe adresa redactiei: As vrea sa fac o izolatie suplimentara la pod. Ce ma sfatuiti?

5 răspunsuri la “As vrea sa fac o izolatie suplimentara la pod. Ce ma sfatuiti?”

daca nu locuiti in mansarda este suficient 10 cm polistiren cu 10 cm vata bazaltica peste. Ar fi bine sa puneti folie termo-reflectorizanta atat sub vata cat si peste, cu imbinarile lipite cu silicon. 0720424045

super subiect. as vrea sa stiu si eu. problema mea e si mai mare. am casa mansardata – adica etajul superior. si locuit. adica conteaza. dar am descoperit ca nu e astereala. si nici alte alea intre acoperisul din onduline si rigipsul peretilor. mint- e o foita de ceva material care nus tiu cat ma protejeaza- probabil deloc. nu e nici vata minerala nici altceva. si ma mai intreb daca pot da in judecata constructorul si in ce conditii?stie cineva ceva despre asta/ sau o incurc eu nasol de tot daca vand casa fara sa-i fi facut receptia. am cumparat-o aproape gata, dar nu cu receptie.

Izolatia podurilor, si a peretilor mansardati se face doar cu vata minerala,grosime 10 cm, bazaltica, placi. In acest caz izolatia cuprinde vata munerala, bariera de vapori si placa OSB.
amintea mai sus Mihaela ca se poate realiza cu spuma poliuretanica pulverizata; este buna si aceasta varianta, dar este mai scumpa. Vata minerala mai are un avantaj, este ignifuga.
Aplicarea de polistiren de 10 cm, daca nu este imbinat calcat, sau gen nut si feder(se prelucreaza la fata locului)creeaza numeroase punti termice care scad deosebit de mult eficieta izolatiei
Refaceti termoizolatia cu vata minerala, asezata intre grinzi, renuntati la polistiren.
aduncaalex@gmail.com

Cea mai buna izolatie e lana neprelucrata .Doar curatata de scaieti si spalata putin devine o izolatie termica fonica si hidro foarte buna .Iar in loc de rigips faceti un bardaj din scandura frumos finisata si lustruita cu ceara naturala in care adaugati o culoare.Oameni buni reveniti cu picioarele pe pamant si vedeti ca ne-am inconjurat cu mase plastice care de multe ori nu isi au rostul in casa cuiva.Renuntati la tamplaria din p.v.c ptr una din lemn renuntati la varul lavabil care va transforma casa intr-un solar plin de umezeala si mucegai.Plastic recomand in casa cuiva numai la instalatiile de apa si caldura. Redescoperiti tigla neglazurata ptr acoperis.Ptr izolatia termica a peretilor bardajul de scandura peste peretele tencuit la drept si intre care sa bagat lana .Lasati peretii sa respire !!Polistirenul nu face altceva decat sa tina umezeala in casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *