Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Avantaje si dezavantaje incalzire in pardoseala, solutie geotermala orizontala


Buna ziua tuturor, am in plan contruirea unei case de cca 200 mp utili. Mi s-a propus varianta de incalzire / racire in pardoseala prin solutie geotermala orizontala.
Imi poate spune oare „cineva dezinteresat” care sunt avantajele si dezavantajele?
Va multumesc.


Intrebare de la GPaul, pe adresa redactiei: Avantaje si dezavantaje incalzire in pardoseala, solutie geotermala orizontala.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:

Autor |

Comentarii

Dragos in aprilie 17th, 2015

Vi s-au spus si costurile? Se justifica cheltuielile? Ati facut un calcul in cat timp se amortizeaza diferenta de pret? Cred ca o sa aveti surpriza sa descoperiti ca amortizarea se face in 20-30 ani min.

Nelut in aprilie 17th, 2015

Dragos , glumesti .Si avantajele nu conteaza ?

Dragos in aprilie 17th, 2015

Care sunt avantajele? Costurile mici de exploatare sunt contrabalansate de costurile prohibitive de instalare. Daca ai acelasi rezultat cu un alt sistem, de ex.o centrala pe gaze sau lemne si un sistem de calorifere bine gandite de ce trebuie sa platesc dublu sau chiar de trei ori mai mult. Au am facut calculele astea acum 8 ani cand mi-am ridicat casa. Incalzirea cu pompa de caldura si un sistem de schimb de caldura insirat pe o suprafata de 400 m2 m-ar fi costa cam 30-32000euro min. Am obtinut un rezutat mult mai bun cu 12500 euro. Am o centrala pe lemne cu gazeificare, cea mai scumpa de pe piata la vremea acea. Distributia la calorifere am facut-o prin pardoseala, astfel incat pardoseala e mereu calda. Iarna asta, in 7 luni de frig am avut costuri totale de 2000lei, o temp in casa de min. 24-28 gr. Suprafata casei 140m2, inaltime 2.7m.

ConstruireaCasei.wordpress.com in aprilie 22nd, 2015

Intr-adevar, cei mai multi specialisti obiectivi vor recunoaste ca, datorita amortizarii investitiei intr-un timp foarte mare, astfel de de solutii nu sunt (inca) de pus in practic pe scara larga.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii