Categorii
Intrebari de la cititori

Avantaje si dezavantaje incalzire in pardoseala, solutie geotermala orizontala

Buna ziua tuturor, am in plan contruirea unei case de cca 200 mp utili. Mi s-a propus varianta de incalzire / racire in pardoseala prin solutie geotermala orizontala.
Imi poate spune oare „cineva dezinteresat” care sunt avantajele si dezavantajele?
Va multumesc.


Intrebare de la GPaul, pe adresa redactiei: Avantaje si dezavantaje incalzire in pardoseala, solutie geotermala orizontala.

4 răspunsuri la “Avantaje si dezavantaje incalzire in pardoseala, solutie geotermala orizontala”

Vi s-au spus si costurile? Se justifica cheltuielile? Ati facut un calcul in cat timp se amortizeaza diferenta de pret? Cred ca o sa aveti surpriza sa descoperiti ca amortizarea se face in 20-30 ani min.

Care sunt avantajele? Costurile mici de exploatare sunt contrabalansate de costurile prohibitive de instalare. Daca ai acelasi rezultat cu un alt sistem, de ex.o centrala pe gaze sau lemne si un sistem de calorifere bine gandite de ce trebuie sa platesc dublu sau chiar de trei ori mai mult. Au am facut calculele astea acum 8 ani cand mi-am ridicat casa. Incalzirea cu pompa de caldura si un sistem de schimb de caldura insirat pe o suprafata de 400 m2 m-ar fi costa cam 30-32000euro min. Am obtinut un rezutat mult mai bun cu 12500 euro. Am o centrala pe lemne cu gazeificare, cea mai scumpa de pe piata la vremea acea. Distributia la calorifere am facut-o prin pardoseala, astfel incat pardoseala e mereu calda. Iarna asta, in 7 luni de frig am avut costuri totale de 2000lei, o temp in casa de min. 24-28 gr. Suprafata casei 140m2, inaltime 2.7m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *