Categorii
Misto, nu?

Cazi din lemn fabricate manual in Estonia

8-cada rotunda din lemn colectia Khis by Frants SteerIn urma cu doi ani am scris un articol despre prezenta tot mai pronuntata a cazilor din lemn in amenajarea bailor moderne de lux. Si pentru ca aceasta tendinta n-a apus, ci s-a accentuat tot mai pronuntat, am decis sa-ti arat niste cazi estoniene din lemn fabricate manual.


Estonienii de la Frants Seer au dus experienta imbaierii la un alt nivel, realizand colectia de cazi de lux din lemn Khis. Fiecare cada este fabricata manual din bucati de lemn de frasin sculptate si imbinate cu multa atentie si migala de catre mesterii estonieni.

Frumusete, unicitate si durabilitate

Acestea sunt cele trei calitati esentiale ale obiectelor sanitare de lux din colectia Khis. Culoarea maro inchis, aproape negru, este obtinuta prin procesarea termica a lemnului la temperatura de 215 grade Celsius, dupa care fiecare obiect este tratat cu ulei din seminte de in, fie cu ceara fierbinte.

Aceasta tehnologie de conservare si prelucrare a lemnului ii confera durabilitate sporita cazile din lemn devenind astfel perfecte pentru a fi utilizate atat in interiorul casei, cat si in exterior.

Din colectia Khis fac parte 3 modele de cazi, fiecare avand un design special si caracteristici particulare. Aceste trei modele se numesc First, Eternal si Natural. Si cum obiectele unicat, lucrate manual si semnate de designeri de top costa, si aceste cazi sunt destul de scumpe pentru un om de rand. Se zvoneste ca cel mai ieftin exemplar ar costa in jur de 3500 Euro.

Cu toate acestea, nu ma pot abtine sa spun ca mi-ar placea la nebunie sa am o astfel de cada, desi mi-ar fi greu sa decid daca o vreau montata in baie sau afara, pe terasa casei. Frumoase vise mai am, nu?

Sursa foto: khisbath.com

4 răspunsuri la “Cazi din lemn fabricate manual in Estonia”

scuze da’ eu nu mi-as dori o cada din lemn. fiindca daca as avea una n-as mai lasa pe nimeni sa intre in ea. cum o cureti? sau cat de igienic o fi? eu stiu cum e lemnul si ca fibrele absorb apa . si cum faci sa nu intre nimeni strain- hai sa zicem ca intra familia ta, dar daca ai un musafir? il trimiti la dus?si feelingul? e un lemn. nu poate fi foarte fin oricat de bine tratat ar fi.adica vreau sa zic ca tot are sa ia apa dupa o vreme. ma rog. chestie de gusturi. ce mi se pare dragut e ca n-ar fi rece nicaieri , poti atinge cada ca nu e rece.

Avem si noi cazi rustice din lemn. Seamănă cu un mare butoi, are o culoare mai deschisa decât cele prezentate si cred ca merge mai bine in exterior. Oricum sunt de aceeași părere cu Melania, lemnul este lemn- cat de igienic o fi ? Dar prețul sigur este mai mic. Cele prezentate sunt oricum foarte frumoase.

Fetelor, m-am spalat toata copilaria in albie de lemn sau de tabla la alta bunica si nu am auzit pe cineva sa sufere din acesta cauza inclusiv eu. Daca ai gust pentru rustic si nu ai paranoia microbilor smd este foarte ok.
Cat priveste chestia cu musafirii (altii decat familia mai putin frati, bunici, sa) daca sunt de calitate adica educati bine nu vor face dus in casa straina asta era valabil chiar si-n vremurile apuse sau mai bine zis, civilizate cu adevarat.
Daca vor dormi la tine si vor face si dus…. ce daca! inca odata paranoia este de vina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *