Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Cum consolidez o casa cu etaj fara stalpi de rezistenta?


Am o casa cu etaj din bca (la rosu), care nu are stalpii de rezistenta. casa are placa din beton si nu stiu cum as putea consolida constructia. Nu este mare, la parter am o camerae 3/2,5 una de 6/6 m si un hol. Din camera mare vreau sa-mi fac o baie de 2 /2 si o bucatarie langa baie 2 pe 4. Ma gandeam la niste stalpi metalici bagati in fundatia pe care o sap pentru peretii despartitori de la baie si bucatarie. Multumesc.


Intrebare de la Alex, pe adresa redactiei: Cum consolidez o casa cu etaj fara stalpi de rezistenta?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

Mihai Lazar in aprilie 19th, 2015

Probabil nu aveti proiect la aceasta casa, daca aveati era imposibil sa nu existe stalpi,
pentru consolidare, puteti folosi plase de buzau, prinse cu ancore din loc in loc si legate intre ele pe toate ochiurile, putin distantate de pereti.
Cu stima

adrian in aprilie 19th, 2015

se pot monta stalpi din fier cu placi de fixare dar si stalpii din B A pot fi o optiune. Ambele solutii pot fi aplicate atat atasate la zidurile existente cat si in brese taiate in zidarie. Varianta optima este cea aleasa in functie de ce doriti sa obtineti la etaj, din ce materiale, ce sarcini trebuie sa suporte structura de la parter cand etajul va fi locuit. 0720424045

Margescu Alexandru in aprilie 19th, 2015

Pentru un lucru serios, pentru a consolida aceasta casa este nevoie de stalpi, la colturile cladirii si la intersectia zidurilor interioare cu cele exterioare. Daca nu exista centuri si placa este sprijinita direct pe zidarie atunci trebuie turnate si centuri pe exteriorul cladirii.
Trebuie de fapt creeata o structura de rezistenta care sa cuprinda fundatia, stalpii centurile si placa.
Se poatte realiza destul de usor si de repede daca asa cum spuneti constructia este la rosu.
Am facut multe astfel de lucrari, daca doriti detalii si modul efectiv de realizare inclusiv costurile va rog sa ma contactati pe mail aduncaalex@gmail.com sau pe telefon 0720088161

Mihai Lazar in aprilie 19th, 2015

DA totul e bine si frumos, dar ce ne facem daca omul nu are lasate mustati din fundatie?
probabil o sa spuneti ca se dau gauri cu bordmasina si se pun mustati, gresit, rezultat 000
astfel de stalpi se pot pune numai daca se sapa sub placa si se monteaza cuzineti, din care se lasa mustati de prindere a stalpilor.
Cu stima

Margescu Alexandru in aprilie 19th, 2015

Exista solutii, fara improvizatii domnule Lazar

constantin vladu in aprilie 21st, 2015

daca doriti sa aveti calitate contactati-mala; 0762100500 vladu

Mihaela in iunie 16th, 2017

Buna ziua,
Am o casuta cu etaj ( 2 camere, bucatarie, baie si sufragerie, unde as dori sa sparg un perete din sufragerie si sa mi fac o camara,fara stalpi,fara acoperis, as turna o placa de beton sus, as pune gresie pe jos, si o balustrada, as face un mic balcon. Credeti ca este in regula, daca nu pun stalpii? Ii fac o fundatie cu plasa de Buzau . Astept parerile dvs. Mersi

Mihai Lazar in iunie 17th, 2017

Buna ziua doamna Mihaela,
Daca erati in Germania era bine…o placa de beton cu o plasa de buzau nu tine loc de stalpi in Romania, sfatul meu este sa consultati un specialist in constructii,pentru a face modificari mai trebuie si aprobari de la diferite organe ale statului.
Cu respect,
Mihai Lazar

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii