Categorii
Intrebari de la cititori

Cum izolez fonic tavanul si podeaua?

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum pot izola tavanul si podeaua pentru o izolare fonica mai buna. Am primit urmatorul sfat: vata bazaltica pe tavan si pentru podea postiren extrudat pe sub parchet.
Va multumesc.


Intrebare de la Ionut, pe adresa redactiei: Cum izolez fonic tavanul si podeaua?

8 răspunsuri la “Cum izolez fonic tavanul si podeaua?”

izolarea fonica se realizeaza cu produse special destinate reflexiei sau absorbtiei sunetelor.Pentru o izolare buna aveti nevoie de produse cu densitatea minima de 100 kg/mc. 0720424045

M-am mutat si eu intr-un bloc nou si am aceiași problema. Vecinul de sus pune muzica si se aude ca si cum ar fi la mine. Plus cand aspira, cand vorbește mai tare, orice fel de zgomot. Ar fi de ajuns sa izolez tavanul? Pereții laterali ai dormitorului sunt cu alte camere/hol/baie din ap meu. Deci doar tavanul il împart cu Vecinul

1.EMX90 placi fonoizolante pentru pentru plafoane. Burete fonoizolant
Spuma poliuretanica reciclata de mare densitate (90 kg/mc) foarte eficienta impotriva transmisiei zgomotului dintre doua medii. Materialul se poate folosi pentru izolatia fonica a: cluburilor, discotecilor, restaurantelor, camerelor de hotel apartamentelor etc
2.brida antivibratii
Sistemul Senor 4360 este recomandat pentru izolarea fonica a plafoanelor suspendate acustice in constructiile in care este solicitata o buna ixzolare fonica.
3.Tavanele casetate sunt utilizate in principal la interioarele din spatiile comerciale, administrative si medicale. Tavanele casetate, datorita sistemului de suport din aluminiu care este atasat de placi, pot lua diferite forme si latimi si de asemenea pot fi de diferite culori. Marimea standard a unei placi este de 600×600 mm dar se pot produce la diferite dimensiuni.Tavanul casetat poate de asemenea sa joace un rol crucial in optimizarea volumului camerei, permitand controlul acustic efectiv si reflectarea maxima a luminii, reducand consumul de energie.
Pardoseli
1.EMEXsound membrana fonoizolanta pentru podele
Membrana sintetica pentru izolare acustica, vascoelastica, de inalta densitate, bazata pe polimeri ce asigura niveluri excelente de izolare fonica in cadrul constructiilor traditionale, afectand insesizabil grosimile peretilor, acoperisurilor, tavanelor sau podelelor. Varianta SY este autoade

1. Pentru tavan eu as recomanda casetele de polestiren. Le am acasa la mine, si izoleaza destul de bine fonic. In plus, au si un aspect placut, datorita modelului (diferit, in fiecare incapere). Nu am mucegai deloc. Bineinteles, am grija sa nu patrunda aburii din bucatarie (de la prepararea mancarurilor) si aerisesc bine in fiecare zi, de cateva ori.
2. Pentru pardoseala, inainte de a pune parchetul, am pus un strat de burete special pentru acesta, dar in strat dublu. Rezultatul? Un parchet cald, chiar si iarna.

Cred ca ar fi bine sa cereti parerea unei firme specializate , apoi sa cautati ofertele si sa alegeti varianta cea mai atractiva din punct de vedere financiar , dar care sa va si izoleze fonic perfect locuinta , din experienta proprie stiu ca buretele dublu sub parchet este bun si ca si tavanul fals izoleaza fonic.

Buna ziua

Pentru izolarea termica si fonica pe interioar a peretiilor si tavanului , va recomand cu incredere cel mai bun produs Gutex Thermoroom , placa fibra lemnoasa cu grosime incepand de la 4 cm pentru pardoseli recomand Gutex Thermosafe nf , placi fibro lemnoase cu densitate de 190-240kg/mc , cu o capacitate enorma de absortie a zgomotului.
Pentru alte info va stau la dispozitie la tel 0745071724 sau pe office@naturalpaint.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *