Categorii
Intrebari de la cititori

Doresc sa construiesc o casa din chirpici cu zid dublu

Buna! Doresc sa imi construiesc o casa din chirpici. Am insa de mai demult un fix: si anume sa o fac cu pereti grosi (2 randuri de ziduri) iar intre cele doua randuri de ziduri sa las un spatiu de aer care am auzit ca poate fi izolator. Este adevarat acest lucru? Cat ar trebui sa fie golul de aer dintre ziduri. Ma avantajeaza la caldura peretele acesta gros cu doua randuri de ziduri? Va multumesc anticipat! Ps: Casa va fi construita in zona de munte, undeva intre Vatra Dornei si Campulung Moldovenesc.


Intrebare de la Muraru, pe adresa redactiei: Doresc sa construiesc o casa din chirpici cu zid dublu.

14 răspunsuri la “Doresc sa construiesc o casa din chirpici cu zid dublu”

camera de aer intre pereti izoleaza poate mai bine decat multe maeriale care costa bani. Ideal ar fi ca pe interiorul zidului din exterior sa aplicati si un termoizolator subtire, apoi o folie termo-reflectorizanta de buna calitate, camera de aer care poate fi de la 2-3 cm in sus si peretele interior. Rezultatul ar trebui sa fie surprinzator de bun pentru toate anotimpurile. Pentru solicitari 0720424045 Adrian

Am mai construit o casa pentru un VIP, care nu a vrut sa existe in constructie nici un material modern, care sa contina si sa degaje noxe…
Fundatie de bolovani mari, elevatie din barna de stejar, pereti din barne, cuie de lemnde frasin, tencuieli din lut, Grinzi de rasinoase, ceara de albine in loc de lac pe lemnarie,acoperis de sindrila din lemn de rasinoase,pardoseli din caramida, lut si dusumea, izolatie tavan cu treistie si talas de rasinoase….
Asa cum construiau odata batranii nostri….
aduncaalex@gmail.com

Bună ziua. Va recomand sa studiați pagina noastră despre case din baloți de paie. Folosim același materialele ca și la case din chirpici adică paie, lemn, lut, var, nisip. Tehnologia însă este un pic diferita. Intre structura din lemn dubla se pune baloți de paie întregi, se prepara bine cu chingile. Pe urma se da cu tencuiala din argila pe interior și tencuiala din var pe exterior. Uitați va la galeria nostra de poze de șantier ca se înțelegeți mai bine. Termoizolația nu se compara cu cea la case din chirpici. Case nostre sunt foarte călduroase iarna iar vara răcoare. Facem proiectare, autorizații de construcții și execuție depinde ce doriți. Date de contact tot găsiți pe pagina noastră http://www.earthsafedesign.com

Buna ziua,
Orice metoda gasesti , trebuie sa ai fundarea bine facuta . toate casele batranesti au cedat la fundare , fiind facuta pe piatra fara liant . daca fundarea ar fi fost buna ele ar fi fost excelenta . binenteles ca sant fundari pe teren foarte tare care nu au cedat decat f putin in timp .

Salutări tuturor, felicitări pentru iniţiativa în această direcţie. Pt Dl Mocanu am o părere contrară, mai precis există suficiente case bătrâneşti care rezistă foarte bine în timp, deşi după un interval mai lung se acumulează o serie de evenimente semnificative care afectează orice structură construită. Efectele lor se adaugă celor anterioare. În 75 de ani pot apărea cutremure, inundaţii, modificări ale nivelului freatic, congelare severă, parazitoze etc. Pun pe seama acestor agresiuni deteriorarea construcţiilor vechi. Anterior apariţiei cimentului, mortarul se făcea din var şi avea proprietăţi excelente, inclusiv la hidroizolare. În Italia, Turcia, Armenia etc rezistă şi azi construcţii din zidărie cu mortare diverse care nu conţin ciment sau din „beton roman”, un amestec de agregate diferite şi var stins. În România anului 2015 este dificil de obţinut o autorizare de construire, chiar şi numai o verificare cu parafă oficială, pentru o construcţie pentru care este practic imposibil de determinat dacă îndeplineşte condiţiile de siguranţă impuse de lege. Acesta este un impediment major, dar am speranţa că nu insurmontabil. Un alt aspect este comportamentul în faţa agresiunilor venite de la factorii biologici. Ciuperci, mucegaiuri, licheni, insecte, reptile, rozătoare şamd pot face zile fripte unui întreprinzător pus pe fapte mari. Din păcate.
O bună atitudine ecologică nu se croieşte neapărat din clişee, care din păcate există şi aici. Cel mai potrivit este să construieşti cu materialele pe care le găseşti în imediata apropiere. La munte există piatră, pietriş, lemn, lut, paie, materii organice provenite de la animale (păr, excremente). Varul stins este remarcabil pentru prepararea mortarelor şi contra factorilor biologici. Experienţa arhitecturii tradiţionale este ceva foarte util: în timp, oamenii dintr-o anumită regiune au ajuns la nişte concluzii.
Pt Dl Muraru, aţi bifat corect câteva căsuţe de pe lunga listă de criterii care fac dintr-o casă una ecologică. Totuşi, începeţi de la detaliu, nu de la viziunea generală. Eu aş începe în ordine inversă faţă de Dvs, adică de la zona şi relieful unde va fi construită casa. Apoi trebuie luate în calcul precipitaţiile, însorirea, condiţiile seismice, materialele disponibile. Apoi trebuie luat în calcul un program funcţional precis (locuinţă permanentă, temporară, sporadică, hobby?) Apoi trebuie începută colaborarea cu un arhitect cu experienţă în sisteme tradiţionale, ecologice. Grosimea zidurilor şi a camerei de aer sunt chestiuni mai puţin importante, care vor fi derivate din strategia globală.
Succes!

Buna, parerea conteaza daca e buna , daca nu nu ar fi bine sa dam sfaturi . Pt domnul de mai sus zice ca e bine sa izoleze cu aer. Nu , e gresit. zidul dublu adica mai gros in afara si cel de 4 sau 7 cm in interior (spania) se face pt a avea spatiul necesar pt. jaluzete, golul acela unde ar trebui sa ascundem ruloul . Avind o camera de aer , trebuie sa izolam peretele gros , neaparat, cu ce? cu Spuma poliuretanica rígida proiectata (9€m2) Idea e moderna dar niciodata nu puteam izola cu aer , ma explic: cind afara sunt -15 grade in spatiul acela ( camera de aer ) sunt -10 si in casa sunt 18 . Ce se íntimpla in acest moment : avem trei temperaturi in mijloc se creaza condens umiditate.

Buna ziua,doresc sa-mi construiesc o casa din lut in jud Focsani si nu gasesc constructori in aceasta meserie.Imi puteti face cateva recomandari?Multumesc

Buna seara . Pt dl Gt . Daca rematcati am specificat ca, doar fundatiile fara liant si pe teren slab , au cedat . Sunt nascut in acest tip de casa si in tot satul se facea-u doar acest tip de case find zona de deal .Inca exista in picioare casa unuia din bunici si a unui strabunic. Varianta cu var hidraulic , la fel o cunosc avand in proprietate o fosta moara pe apa cu ziduri de 120 cm si in unele locuri romanate de 200 cm . Pacat ca nu mai am aductiunea de apa .
Eu am incercat sa raman totusi cat mai aproape de natural si m-am specializat in constructiile de lemn .
Am vazut in Franta o casa in lucru dupa tehnologia noastra . Lati pe doua parti si intre ei pamant cu balegar si paie . Cred ca era roman , prea mare coincidenta .
Pt dnul Muraru . Daca doriti , va pot recomanda ca arhitect pe unul din ucenici Dlui Arh Sturdza .Cu ei am facut o casa de lemn la Campina , un conac romanesc . O puteti vedea pe magicconstruct .ro la portofoliu , casa campina.

Buna ziua, si eu am un ” fix” imi doresc o casuta din chirpici cu prispa. Mai exista oameni care stiu sa construiasca asa ceva? Nu ma intereseaza firma scumpe sau lux. Nu am inca teren dar prefer ceva in Prahova.
Va multumesc pt ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *