Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Este indicat sa izolez placa de beton, in pod?


Buna ziua. Peste camerele de la etajul 1, la o casa, am placa de beton de 18 cm si apoi urmeaza un pod la care am izolat apele (vata minerala 10 cm). Cat de indicata (din punct de vedere termic) este izolarea in continuare a placii de beton de 18 cm IN POD, adica pe unde calci cand te deplasezi in pod (extrudat + OSB)?


Intrebare de la Mihaita, pe adresa redactiei: Este indicat sa izolez placa de beton, in pod?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, ,

Autor |

Comentarii

Calin in aprilie 29th, 2015

Este indicata orice izolare, parerea mea este ca izolarea planseului spre pod ar fi foarte indicata deoarece de acolo vine frigul sau caldura excesiva. Izolarea tavanului spre camera nu cred ca ar fi atat de eficienta si indicata datorita condensului, singurul avantaj ar fi ca nu mai este nevoie de OSB peste izolatie.

Dan_cj in aprilie 30th, 2015

Trebuie sa fiti constient ca, cea mai mare pierdere de caldura se face prin tavane, deci DA este foarte benefica izolarea placii din pod! Un detaliu de izolatie ar fi polistiren extrudat de 10cm, si peste el o sapa slab armata de 5cm grosime.

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii