Categorii
Intrebari de la cititori

La ce pot sa folosesc brichetii din lemn. La centrala nu dau randament

Buna ziua!
Am primit cativa saci cu peleti sau bricheti din lemn pe care nu-i folosesc la centrala pe lemne (am incercat dar nu au dat randament). Sunt bucati mici de 10-20 mm, de culoare gri maronie. Ma tot gandeam la ce i-as putea folosi si mi-a venit ideea sa-i folosesc pe post de asternut la pasari. Am cumparat vreo 20 de puisori pe care ii tin intr-o cutie in bucatarie si le schimb zilnic asternutul din fan uscat. Intrebarea este pot folosi acesti bricheti ca asternut la pui? N-am reusit sa aflu informatii daca sunt toxici sau nu si as vrea sa stiu cum aflu daca au in compozitie lianti chimici, periculosi pentru sanatatea puilor. Mentionez ca sunt ambalati in saci de plastic si nu au nicio eticheta care sa descrie compozitia lor. A mai folosit cineva bricheti de lemn ca asternut la animale?
Va multumesc!


Intrebare de la Mioara, pe adresa redactiei: La ce pot sa folosesc brichetii din lemn. La centrala nu dau randament.

2 răspunsuri la “La ce pot sa folosesc brichetii din lemn. La centrala nu dau randament”

buna seara
peletii nu merg in centala de lemne fara o adaptare,nu cred ca puii va vor multumi pt asterut, incercati sa stati pe o suprafata cu pietris ca sa vedeti ce vor experimenta puii in rest nu se foloseste nimic la presarea deseurilor pt producerea peletilor doar presiune

Buna ziua!

Domnule Stefan 51, va multumesc pentru raspuns. Sa stiti ca n-am mai avut rabdare si am incercat ieri pentru prima data sa folosesc peletii ca asternut la pui. Am asternut un strat de peleti si deasupra am asternut un strat de fan.Sunt multumita de rezultat pentru ca la schimbarea asternutului din dimineata asta nici macar fanul nu mai era la fel de umed. Speram totusi sa primesc raspunsuri si din partea unor persoane care au mai folosit brichetii in acest scop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *