Categorii
Video

Lemne de foc pentru doi ani de zile (VIDEO)

Am cumparat lemne pentru centrala si sper sa imi ajunga doi ani de zile. Sunt in jur de 24 de metri steri.
Partea buna e ca dupa ce cumperi o asemenea cantitate, stai linistit in privinta iernilor, partea mai putin buna o vezi in video de mai jos :). Am tras 4 zile si chiar am slabit. Nu atat taiatul lemnelor e problema, ci caratul si aranjatul acestora. I-am zis „Dieta taraneasca” :).


Cu ocazia asta, va anunt ca mi-am cumparat si drujba. Se cerea. Dupa 5-6 ani de stat la casa, in care de cate ori aveam nevoie, trebuia sa apelez la vecini.

VIDEO: 24 de metri steri de lemne, aranjati si pregatiti pentru foc:

7 răspunsuri la “Lemne de foc pentru doi ani de zile (VIDEO)”

Salut, Florin. E numai stejar. Asa este, fagul este printre cele mai bune lemne pentru centrale. Dupa parerea mea, clasamentul ar fi urmatorul:
– carpen
– fag
– salcam, stejar
– alte esente
Bineinteles, toate uscate, mai ales pentru centrale cu gazeificare.
Insa, stejar am gasit, stejar am luat. E bun si asta, iti da o liniste faptul ca ai plinul facut pentru 2 ani. Pe parcurs (de la anul) mai cumpar fag, cate putin, pentru completare.

Draga Andrei ma bucur pentru Kg date jos prin miscare activa si nu prin mers la sala. Am vazut lemnele cumparate dar mi se par la prima vedere a fi lemne de salcam. Am si eu undeva centrala pe lemne si intr-un an am achizitionat lemne de salcam. Vreau sa spun ca cele de salcam au facut caldura mult mult mult mai putin decat cele de fag uscat (multe manuale de centrala recomanda fagul) .

pentru a fi sigur 2 ani iti mai trebuie o cantitate de scanduri de brad sau ceva asemanatoar care sa te ajute sa pornesti focul. Eu am luat scanduri de brad din constructii (ramase de la cofraje etc)

De-a dreptul incantator! Felicitari!
Si locuinta arata atat de bine! Parca e undeva aproape de A1?

Daca se poate, cat a costat lemnul si transportul lui?

Se ventileaza suficient de bine lemnul pus de acum la adapost?

Sa va bucurati de caldura cand e rece dar, pana atunci, de un Paste plin de semnificatie!

Salut Florin, asa este, scandurile de brad (cele ramase de la constructie, de obicei) sunt foarte utile la pornirea focului.

ConstruireaCasei, multumesc pentru aprecieri. Locuinta mai are nevoie de multe finisaje (soclu etc) :). Nu e pe A1, e spre Valcea:).

E mereu curent in garaj si am observat in anii precedenti ca se ventileaza cum trebuie. Cu totul, in jur de 3000 lei.

Sarbatori fericite tuturor!

PS: lemnul de brad este cel mai cel mai bun pt cea de lemne. Am si eu la Valcea o central pe lemne si daca bag numai lemn de brad fac cea mai puternica caldura si intr-un interval cat mai scurt

Unde mai exact este casa spre Valcea? trec saptamanal pe acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *