Categorii
Intrebari de la cititori

Pareri izolatie sub placa dintre parter si mansarda

Buna ziua! Ce parere aveti de izolatia sub placa dintre parter si mansarda cu polistiren de 3 aplicata direct pe cofrag!


Intrebare de la Nico, pe adresa redactiei: Pareri izolatie sub placa dintre parter si mansarda.

2 răspunsuri la “Pareri izolatie sub placa dintre parter si mansarda”

Intotdeauna izolatia de aseaza pe partea rece a zidului. Motivul e simplu. Polistirenul expandat permite trecerea vaporilor de apa. Ajungand la placa rece condenseaza iar apa nu mai trece inapoi, ramane intre polistiren si placa si face mucegai etc. 3cm de polistiren fie el si extrudat (care nu se foloseste pentru asa ceva) e f. putin. Aveti varianta de a izola podul direct intre capriori, caz in care se foloseste de obicei fata groasa de 20cm min sau daca podul nu trebuie izolat puteti aplica izolatie pe placa. Eu am facut o dusumea din scanduri inbinate cu falt. Dusumeaua am ridicat-o pe picioare de 22cm si golul l-am umplut cu 30cm de vata. Am redus cu 40% consumul de lemne cand inainte deja aveam 10-15cm de vata pusa insa direct pe placa. Daca puneam polistiren trebuia sa torn sapa peste si ingreunam placa inutil.

E vorba de placa dintre parter si mansarda si eu intenționez sa pun încălzire prin podea care si ea se pune in polistiren întrebarea e daca e in regula cu polistiren si sub si deasupra la placa???? Va mulțumesc pentru răspunsuri si idei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *