Categorii
Intrebari de la cititori

Se face condens intre invelitoarea de tabla si folia anticondens

Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat privind eliminarea condensului ce se face intre invelitoarea de tabla si folia anticondens, precizez ca mansarda este locuita si sub astereala la interior am dat cu spuma poliuretanica si am pus vata minerala de 10 cm caserata, apoi tavan rigips; se poate pune vata bazaltica intre tigla si folia anticondens si/sau polistiren? Multumesc.


Intrebare de la Marian, pe adresa redactiei: Se face condens intre invelitoarea de tabla si folia anticondens.

18 răspunsuri la “Se face condens intre invelitoarea de tabla si folia anticondens”

Este firesc sa apara condensul pe partea inferioara a tablei. Rostul foliei anti condens este sa preia condensul rezultat si sa il elimine, protejand vata minerala de umezeala.
Daca tabla este montata corect, atunci, in seciune aveti urmatoarele elemente:
-asteriala
-folie anticondens
-structura de lati pozitionata pe capriori
-structura de lati transversala pentru prinderea tablei.
Astfel intre tabla si folia anticondens este un spatiu de ventilatie de 5 cm, care permite uscarea condensului sau scurgerea lui spre streasina.
Pentru alte precizari sunati-ma la 0720088161

Buna ziua,
Partea rea este ca acel condens nu trebuia sa ajunga acolo . Asta inseamna ca vata este imbibata cu condens , condens care trebuia sa fie oprit de bariara de vaporii din interior , care ori nu este pusa , ori nu este pusa bine . Orice interventie la acoperis nu va opri acel condens sa migreze in vata si structura . Solutia va fi sa refaceti la interior sau cel putin sa sa ventilati bine camera pe timpul rece . Oricum eu nu agreez spuma plliuretanica peste lemn . Poate sufoca lemnul mai ales in situatia in care ajunge si umiditatea la el .
Dar la noi , fiecare cioara i-si lauda aninul . Toti vor sa vanda , nu conteaza daca este bun sau nu produsul si nu tin cont de client .
Luati constructorul care va facut lucrarea si punetil sa repare , Va mai repara ? Dupa cum se prezinta lucrarea cred ca va venii cu tot felul de scuze .

Buna ziua ! Rolul foliei anticondens este acela de a permite condensului sa se adune pe partea superioara a acesteia, sa curga catre jgheaburi si sa se elimine. Daca la casa dvs. apare condens intre folie si invelitoarea de tabla inseamna ca folia isi indeplineste rolul. Daca insa condensul nu se elimina atunci poate fi din cauza lipsei sipcilor asezate in lungul apei sarpantei pentru a permite curgerea acestuia, sau din cauza faptului ca este impiedicat de vreun obstacol sa ajunga la jgheaburi si sa se elimine. Cea mai buna solutie pentru problema dvs. poate fi gasita prin vizionarea la fata locului. Daca sunteti interesat ma puteti contacta la email: raro_infra@yahoo.com

De ce ar trebui sa ajunga folia in jgheab ? Condensul nu trebuie sa ajunga acolo decat accidental ,ca in acest caz si folia nu trebuie sa fie in jgheab deaoarece opreste ventilatia si nici nu ai posibilitatea de a vedea, daca in viitor ploua sau nu prin invelitoare .

Asta e rolul foliei anticondens după tine d-nule Mocanu?Sa știi când ploua prin acoperiș?mai documentează-te si ai sa vezi ca e chiar obligatoriu ca folia sa ajungă la jgheab.Iarna o sa ai țurțuri cat capul dumitale de la streașină .Cum împiedica ventilația folia ajunsa in jgheab când golul de aer se afla intre folie si acoperiș?

Domnule Laurentiu . Mai repet odata . Intr-o lucrare ca la carte , lemnul este uscat , izolatia uscata si bariera de vaporii bine ermetizata . De unde va aparea acel condens !!??. Nu va exista acel condens . Condensul poate aparea doar in perioada rece cand ACCIDENTAL poate patrunde umezeala in stratul de izolatie . Umezeala poate aparea prin patrunderea apei prin folie (tot datorita unor cauze ) sau prin trecerea vaporilor din interiorul cladiri , prin bariera de vaporii inexistenta sau montata neconform . Se stie ca aerul cald migreaza catre zonele reci . In cazul nostru acel aer cald are un grad mare de umiditate care traverseaza izolatie si se condenseaza pe tigla metalica fiind mai rece . Deci la o lucrare bine facuta nu va exista acei turturi, cat capul meu .
Eu cand citesc o parere , nu o contest decat dupa o analiza logica .
Sa analizam un acoperis cu panta de sub 20 grade . La ce cota va fi jgheabul fata de cota foliei ? Face-ti un desen la scata naturala si o sa vedeti ca folia va urca , ca sa poata fi bagata in jgheab . Daca folia urca , nu cumva se creeasa o zona de stocare a acelui condens in aceea barca formata de folie ? Ba da , dar cum am spus acel condens in realitate nu trebuie sa existe . Rolul foliei este sa retina apa si sa permita evacuarea umuditati , inclusiv ce-a absorbita din atmosfera care are valori variabile si pe care spatiul de ventilare o elimina inainte de aparitia inghetului .
Singurul spatiu de ventilatie este cel intre latii verticali , deci 3 cm . In momentul in care urcati folia sa o bagati in jgheab, nu opturati acel spatiu ? Daca acel condens va exista nu cumva capetele latilor va sta in amiditate , asta daca nu va curge pe la capetele jgheabului . Eu personal dau garamtie la casele facute de mine , 10 ani si incerc sa caut solutiile cele mai logice . Eu consider ca este mult mai bine sa las folia sa pice in spatele jgheabului si in acest fel vad unde poate aparea un defect atat in partea de izolatie cat si la partea de invelitoare . Locul unde apar primele picaturi .ma va duce exact pe zona defectului .
Va dau adresa mea de maill si vreau sa-mi demonstrati ca nu am dreptate .
Cu stima Ec Mocanu 0722235456 m_u_c1992@yahoo.com

Trebuie creata o ventilatie de sub streasina , pana la coama . Va ia cam 5 minute sa studiati procedeul pe internet, eu asa am facut . Am folosit profile de rigips bagate prin spartura zid ( punctul de intalnire caprior zidarie) si prinse pana la coama sub astereala. Am venit cu vata ..de care vrei , folie anticondens , rigips. Temperatura in august ora 14, fara ventilatie era 40 grade , cu ventilatie 20-28 grade . Atentie vorbesc de pod nu de camera copil mansardata ! Succes .

As avea o întrebare dacă pun tabla direct pe lati fără folie anticondens la un pod nelocuit. Bine aerisit înălțimea la coama de 3metri as avea probleme mari cu condensul sau se va face de câteva ori pe an. La un alt acoperiș pe caee am pus țiglă bramac in 2007 cu folie anticondens este toată coaptă nu văd rostul foliei daca se putrezește în câțiva ani Mulțumesc

Buna

Tigla nu condenseaza decat la debite mari de condens . Tabla consenseaza mereu . Uitati-va la tabla zoncata pe casele vechi . Unde a fost condens , a ruginit pe portiunea care era in contact cu astareala .
In priviinta foliei de sub Bramac , cred ca afost de proasta calitate si cu densitate mica .
Plus ca folia mai opreste si debitul de caldura . Atentie la orificiile de ventilatie in partile superioare ale avcoperisului . Valabil si la tigla > Daca nu a fost posibila realizarea ventilarii , degeaba se realizeaza spatiul intre tigla si astareala , s-au floie .

Buna ziua
As avea o intrebare ?!
M am mutat intr un bloc nou la ultimul etaj! Intre apartament si pod nu este placa , este rigips polistiren si scandura ! Peretele exterior mi s a udat si a aparut si o pata de mucegai , asta in decurs de 2 zile . Am urcat in pod sa verific si 60-70% din scandura este umeda …mentionez ca nu exista nici o tigla de aeriaire …
Va multumesc

Buna ziua ! Cauzele producerii pot fi o izolatie necorespunzatoare a tavanelor, si a peretilor despartitori daca sunt din rigips, fapt ce permite condensarea vaporilor de apa la nivelul rigipsului. Deasemenea pot fi prelingeri ale condensului de la tabla daca folia anticondens nu este de calitate sau este montata necorespunzator.
Cel mai bine este sa constat la fata locului pentru a putea sa gasesc modalitatea de remediere. Cert este ca fenomenul se produce pe perioada de ger.
ma putei suna la tel 0720088161
Alexandru

Buna ziua,

Am o casa batraneasca acoperita cu tabla zincata de 0,4 (tabla in stare foarte buna). Aceasta este montata direct pe astereala, desigur fara folie anticondens si am dorit in pod sa fac o camera unde se joaca copilul. Am bagat vata minerala cu folie de aluminiu (folia inspre camera) intre capriori si am placat cu osb iar la doua zile dupa m-am trezit ca la baza streasinei in camera imi curge apa. Am desfacut o bucata de osb si vata este uda.
Ce solutie recomandati pentru a izola acea camera fara sa generez acest condens.

Multumesc

La o bucătărie fara pod acoperișul alcătuit din tabla, scândură, vata sticla, OSB și rigips interior cat a fost cald afara a fost ok a venit perioada rece și a apărut o pata condens interior la intersecția tavan perete exterior, dacă puteți să îmi spuneți care ar fi remediul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *