Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Vreau sa zidesc un balcon cu BCA. Rezista fara stalpi de rezistenta?


Buna ziua, vreau si eu un sfat, va rog. Am ridicat o casa la rosu in Buzau, la doua dormitaoare am balcon. Vreau sa zidesc balconul cu bca pana la inaltimea de 1 m, balconul nu are stalpi de sustinere, este doar placa aprox 13-15 cm armata cu fier beton 14 mm.
Cum pot sa fac eu pentru a fi sigur ca la primul vant mai tare nu cade, tinand cont ca nu are nici un stalp pentru rezistenta.


Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Vreau sa zidesc un balcon cu BCA. Rezista fara stalpi de rezistenta?

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:, , ,

Autor |

Comentarii

Margescu Alexandru in aprilie 16th, 2015

Balconul dumneavoastra este turnat in consola, daca a fost corect armat poate sustine un parapet de bca cu grosime de 10 cm, tencuit.
Problema este ca aest parapet din bca trebuie armat la colturi, si ii trebuie o centura armata in partea superioara care sa il lege de perete.

niko in aprilie 16th, 2015

Daca lungimea depaseste 2,5 M si latimea de 1m te sfatuiesc sa te mai gandesti.Riscul e mare sa te trezesti cu balconul cazut daca betonul nu a fost facut bine .Structura poate fi afectata chiar si de faptul ca betonul nu a fost udat la timp 2-3 saptamani dupa ce a fost turnat.Sfatul meu este sa consolidezi respectivul balcon cu stalpi de sustinere sau chiar cu un sistem de ancore daca deasupra balconului ai o zona rezistenta de care sa te agati .Sau poti incerca sa faci lucrarea din lemn traforat sau o structura metalica usoara invelita apoi cu scandura traforata.Efectul e garantat .Poate iesi ceva superb.

alpinist in martie 28th, 2016

ALPINIST UTILITAR
Constatarea si deplasarea catre client este gratuita!
Pentru mai multe detalii ne putem auzi la tel 0767.857.385 VALABIL BUCURESTI

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Bifeaza casuta de mai sus daca vrei sa fii anuntat pe email cand apar raspunsuri la aceasta discutie si apoi apasa butonul "Trimite comentariul"

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii