Categorii
Intrebari de la cititori

Vreau sa zidesc un balcon cu BCA. Rezista fara stalpi de rezistenta?

Buna ziua, vreau si eu un sfat, va rog. Am ridicat o casa la rosu in Buzau, la doua dormitaoare am balcon. Vreau sa zidesc balconul cu bca pana la inaltimea de 1 m, balconul nu are stalpi de sustinere, este doar placa aprox 13-15 cm armata cu fier beton 14 mm.
Cum pot sa fac eu pentru a fi sigur ca la primul vant mai tare nu cade, tinand cont ca nu are nici un stalp pentru rezistenta.


Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Vreau sa zidesc un balcon cu BCA. Rezista fara stalpi de rezistenta?

3 răspunsuri la “Vreau sa zidesc un balcon cu BCA. Rezista fara stalpi de rezistenta?”

Balconul dumneavoastra este turnat in consola, daca a fost corect armat poate sustine un parapet de bca cu grosime de 10 cm, tencuit.
Problema este ca aest parapet din bca trebuie armat la colturi, si ii trebuie o centura armata in partea superioara care sa il lege de perete.

Daca lungimea depaseste 2,5 M si latimea de 1m te sfatuiesc sa te mai gandesti.Riscul e mare sa te trezesti cu balconul cazut daca betonul nu a fost facut bine .Structura poate fi afectata chiar si de faptul ca betonul nu a fost udat la timp 2-3 saptamani dupa ce a fost turnat.Sfatul meu este sa consolidezi respectivul balcon cu stalpi de sustinere sau chiar cu un sistem de ancore daca deasupra balconului ai o zona rezistenta de care sa te agati .Sau poti incerca sa faci lucrarea din lemn traforat sau o structura metalica usoara invelita apoi cu scandura traforata.Efectul e garantat .Poate iesi ceva superb.

ALPINIST UTILITAR
Constatarea si deplasarea catre client este gratuita!
Pentru mai multe detalii ne putem auzi la tel 0767.857.385 VALABIL BUCURESTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *