Categorii
Intrebari de la cititori

Balconul dormitorului transformat in dressing. Pareri?

Buna. Cum vi se pare ideea de a transforma balconul dormitorului in dressing? Am cautat pe tot internetul exemple, dar nu am gasit nimic relevant. Poate ma puteti ajuta dumneavoastra.
Multumesc!


Intrebare de la Diana, pe adresa redactiei: Balconul dormitorului transformat in dressing. Pareri?

6 răspunsuri la “Balconul dormitorului transformat in dressing. Pareri?”

Buna, Daniela!

Ideea nu este rea, in principiu. Dar pentru a-ti sugera cum anume ai putea amenaja dressingul in balconul cu pricina, ar trebui sa ne trimiti o schita a apartamentului. Inainte de asta insa, permite-mi sa te intreb de ce iti doresti acest tip de amenajare? Balconul este inchis si face parte din dormitor, adica ati desfiintat deja peretele care desparte cele doua spatii sau nici nu vreti sa faceti asta? Te rog sa-mi povestesti mai multe 🙂

Buna,
trebuie luat in calcul ca se limiteaza iluminarea si aerisirea.

M-am gandit la o astfel de solutie pt ca dormitorul este prea mic pt a cuprinde un dulap de tip dressing cum ne dorim. In plus, balconul este deja inchis si separat de dormitor prin usa si geam. Nu ne-ar deranja nici sa inlaturam peretele care desparte cele Doua spatii. Insa nu stiu cum am putea amenaja spatiul balconului daca ne-am hotari sa facem transformarea.

Asa cum bine spune Calin, prin transformarea balconului in dressing risti sa scazi gradul de iluminare in dormitor. Dar nu si daca vei proiecta dressingul in cele doua extremitati ale balconului, suplimentandu-l prin constructia unor rafturi si sertare intre ele, in zona de sub balustrada/ferestrele acestuia. Practic, va veti alege cu doua dulapuri inalte, din tavan si pana in pardoseala, in care veti putea monta cate o bara pentru umerase si cate unul sau doua rafturi in partea superioara (ideale pentru depozitarea obiectelor folosite mai rar: perne, cuverturi, plapumi de rezerva etc) si cu un dulap scund, dar lat (pentru economia spatiului si acesta poate fi prevazut cu usi glisante), cu o sumedenie de rafturi si sertare mai mici, in care veti putea depozita diverse haine si obiecte personale usor de accesat. In acest fel, nu veti obtura ferestrele frontale ale balconului si veti putea aerisi in continuare dormitorul, plus ca veti putea folosi partea superioara a dulapului orizontal pentru cateva ghivece cu flori.

Insa, toate acestea pot fi facute abia dupa termoizolarea si hidroizolarea eficienta si corecta a balconului. In caz contrar, riscati sa va treziti cu dulapurile proiectate si tot continutul lor pline de mucegai.

O alta idee ar fi desfiintarea zidului dintre balcon si dormitor (cu aprobarile si avizele necesare, desigur), fapt ce ar permite o alta configurare a spatiului. In aria noua si marita veti putea muta patul astfel incat sa va ramana suficient spatiu pentru proiectarea unui dressing inalt si incapator. Dar nici in acest caz nu trebuie omisa etapa termoizolarii balconului.

Mulțumesc pentru sfaturi. Dacă ne facem curaj să punem in practică această idee, am să vă trimit poze cu rezultatul.

Cu mult drag, Diana! Asteptam cu nerabdare imaginile cu rezultatul, indiferent de decizia pe care o veti lua 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *