Categorii
Intrebari de la cititori

Beton la cifa din statie si pompa sau turnat in santier cu betoniera?

Buna ziua, ma numesc George, momentan am in plan in viitorul apropiat etapa placa de la P/M suprafata este urmatoarea: Lungime 12 m, Latime 10 m, Grosime 0.12 m.
As dori sa stiu costurile pentru 2 optiuni:
1. Turnare cu cifa (beton din statie) + 2h inchiriere elefant/pompa.
2. Beton turnat in santier cu betoniera (nu calculati meseriasi mana de lucru, doar materialele).
Mentionez ca m-am documentat de intaritorul pentru beton si reteta exacta pentru betonul turnat in santier. Se va folosi pietris si nisip din statie.


Intrebare de la George, pe adresa redactiei: Beton la cifa din statie si pompa sau turnat in santier cu betoniera?

6 răspunsuri la “Beton la cifa din statie si pompa sau turnat in santier cu betoniera?”

Pretul turnarii cu pompa este mai ieftin decat la o turnare manuala.Sunt situatii cand turnarea se face manuala datorita imposibilitatii turnarii cu Cifa+pompa (lipsa acces, distanta prea mare…etc)

Buna ziua domnul George,
– Cost beton turnat cu pompa de la statie
– Lungime =12 ml x latime 10 ml = 120 mp x 0,12 cm grosime = 14,4 mc x 210 lei= 3.024 lei
– Pompa inchiriata / turnare = 350 lei
– Total (pret material) turnat beton fundatie = 3.374 lei
– Cost material turnat si (preparat manual) cu betoniera
– Masina balast + nisip (amestec) 18 mc = 1.200 lei
– Ciment sac 40 kg. x 84 saci/6 saci/mc = 1.554 lei
– Cost total turnat beton manual = 2.754 Lei
MA repet unii dau preturi si sfaturi din burta…..
Cu stima

Nu a dat nimeni pret si sfaturi din burta domnule Mihai Lazar , tind sa cred ca dumneata nu esti atent la intrebarea pusa de George. In primul rand el vrea sa toarne placa peste parter , nu fundatie, iar dumneata ai facut niste calcule la turnare manuala unde ai uitat sa mai adaugi si manopera , ai postat doar costurile de materiale. Sa inteleg ca la dumneata e gratis daca am agregatelele? Ma indoiesc. Ca sa nu mai spun ca ati folosit un retetar de beton de B150 (la turnare manuala ),iar pretul pe mc la turnare cu pompa este cel de B250 .Dar ce va faceti daca omul vrea sa toarne manual B200 (unde intra 8 saci de ciment/mc) sau B250 (9 saci ciment /mc) ptr. ca la o placa acesta este indicat datorita rezistentei mai mare si impermeabilitatii crescute (clasa de consistenta)? Ia vedeti pe reteta aceasta cum ies costurile la turnare manuala !?
Deci cine ofera informatii eronate pana la urma?
Eu am spus doar simplu: este mai ieftin sa torni cu pompa decat la manual.Simplu si la obiect.

Vad ca discutia este mai veche dar din punctul meu de vedere daca ai ceva mai mult de turnat nu se merita decat la cifa armat si turnat tot intr-o zi. Eu am facut prostia sa imi fac trotuarele si parcarea cu muncitori + betoniera:
– in loc de 2 zile s-a intins pe 2 saptamani (am prins si perioada cu sarbatori) timp in care nu am putut pleca nicaieri si a trebuit sa-i supraveghez.
– parcarea nu au reusit sa o toarne toata intr-o zi si se vad diferentele posibil in timp sa crape in zonele unde s-a continuat dupa ce s-a uscat.

Betoniera + muncitori nu se merita , poate sa fie si de 2-3 ori mai ieftin lucru care nu e adevarat, decat daca esti fortat de imprejurari – lucrari pe munte unde nu poate ajunge cifa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *