Cea mai mare comunitate home & deco din Romania - case, constructii, design, amenajari exterioare, interioare.

Diferenta intre mansarda si pod mansardabil


Buna. Exista o lege care face diferenta intre mansarda si pod mansardabil?
Eu am construit o casa parter 15/6 m si am podul foarte mare avand inaltimea de 3,5 min coama si am luminatoare in acoperis tip Velux. Mai trebuie proiect de mansarda?


Intrebare de la Cristian, pe adresa redactiei: Diferenta intre mansarda si pod mansardabil.

Forum CasaDex - Discutam despre constructii, case, amenajari, design interior, exterior

Etichete:,

Autor |
loading...

Comentarii

Calin in mai 25th, 2015

Parerea mea ca nu, deoarece daca ar fi fost probleme v-ar fi luat la intrebari la intabularea casei sau de la intabulare pana in acest moment. Daca la interior faceti spatii de locuit sau nu, asta nu intereseaza pe nimeni.
Este lege in functie de ce stabileste fiecare primarie, dar daca casa este intabulata cu pod, nu mansarda, insa v-au dat voie sa aveti un pod atat de inalt, nu mai intereseaza pe nimeni ce daceti inauntru.

Calin in mai 25th, 2015

Daca autorizatia de constructie a fost pentru casa cu pod si v-au aprobat un pod atat de mare, atunci nu pot sa va mai ceara nici o autorizatie pentru mansarda.

Mihai Lazar in mai 27th, 2015

SIMPLU – daca o declari, platesti spatiul respectiv la inpozite si tu si stranepotii tai , iar daca nu o declari inseamna ca esti destept si nu vei plati pentru ea nimic.
Cu stima…

Filip Svaricek in mai 27th, 2015

@Mihai Lazar – „Cu stima” de asta nu merge nimic cum trebuie, pentru ca incercam sa tot furam cate putin. Ca sa avem pretentia de a primi trebuie mai inta sa oferim

Daca aveti trecut in cf „pod” sau in certificatul constatator de la primarie, veti face o schimbare de desinatie, si anume, spatiu locuibil amenajat in pot. Nu necesita autorizatie sau toata tarasenia care ati facut-o la constructia casei
Indiferent daca aveti sau nu stipulate in cf, trebuie sa luati legatura cu un Topometrist. el este primul cu care interactionati si cu singuranta el va va indruma.

Mihai Lazar in mai 27th, 2015

Buna ziua domnule Filip,
Topometristul nu are de – a face cu podul sau mansarda, singurul care da verdictul pod sau mansarda este proiectantul si raspunde pentru toate omisiunile cu capul, dar el proiectantul avand capul in NORI, nu prea are cum sa raspunda cu adevarat.
Doi… problema pusa de d-voastra cu furatul eu spun ca daca noi nu le mai OFERIM ei nu mai au de UNDE sa fure , apropo stiti cati parlamentari, senatori, ministri,primari, sunt la mititica de ce domnule Filip ? Probabil pentru ca ei sunt mai destepti ca noi…..

Ghita in mai 30th, 2015

Domnule Mihai esti un baiat destept.

Filip Svaricek in mai 31st, 2015

Ne-a eclipsat, si ne-a lasat … fara cuvinte
:))))

Mihai Lazar in iunie 4th, 2015

NU DOMNULE SVARICEP,
SUNT UN BAIAT PRACTIC – la anii mei, cred ca si cu foarte multa expertienta, nu am nevoie de complimentele voastre……

Cogalniceanu in februarie 16th, 2016

Consolidez si repar o casa monument.Are un pod sa intorci camionul. Vreau sa il fac locuibil . Ce tre sa fac?
Alipit de aceasta constructie monument exista o anexa care nu e monument dar sinasta intabulata . Vreau ca in loc de podul existent sa fac un apartament deci sa inalt cu aprox. 1 metru. Ce tre sa fac.Multumesc frumos.

Filip SVARICEK in februarie 21st, 2016

imi sustin parerea, luati legatura cu un topometrist, el se va ocupa de rlv si tot ceea ce aveti nevoie pt schimbarea de destinatie sau intabularea podului

dora in mai 22nd, 2017

Am cumparat un pod apartament care are numar civic si cimd am fost in primarie mi sa negat ca nu se poate costrui in acest spatiu are CF cadastru dar primaria Floresti cluj nu imi da autorizatie de compartimentat spatiul….cum as putea proceda pentru obtinerea autorizatiei de costruit stiind ca in Floresti s-a costruit multe blocuri ce nu sint la norma si multe altele fara a avea toate permisele …eu vreau sa fac totul legal …multumesc

Parerea ta conteaza. Scrie un comentariu

(regulament comentarii)

Linkurile externe sunt acceptate doar in comentariile utile comunitatii casadex.ro

Regulament privind comentariile.
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor - Detalii