Categorii
Intrebari de la cititori

Doresc sa renovez o bucatarie mica, rog sfaturi

Iertare de deranj, dar dupa atatia ani caut sa renovez o bucatarie primita mostenire de la parintii mei. E foarte mica de 3,4 / 2,5 m, cu apa si gazul pe o parte, pe stanga si un geam central plasat in fata, pe mijlocul latimii de 2,4m. As dori daca aveti amabilitatea de a ma consilia cu amenajarea unui mobilier la comanda, dar eu nu vad cu ochii mintii mele o aranjare practica si utila. Va multumesc anticipat si bine ca existati.


Intrebare de la Liliana, pe adresa redactiei: Doresc sa renovez o bucatarie mica, rog sfaturi.

3 răspunsuri la “Doresc sa renovez o bucatarie mica, rog sfaturi”

Buna seara, Liliana!

Nu e niciun deranj 🙂

E adevarat ca bucataria ta nu este mare, dar nici cea mai mica nu este, iar latura de 3,4 metri iti permite sa proiectezi o garnitura de mobilier destul de incapatoare, cu multe spatii de depozitare.

M-as bucura daca mi-ai spune ce culori preferi, daca ai ales deja finisajele pentru pereti si pardoseala (gresie, faianta, parchet etc.) sau macar o parte dintre ele si ce stil de amenajare preferi. Sau, ca sa fie si mai simplu, ne poti trimite una sau mai multe imagini cu bucataria ta la andrei@casadex.ro

Pana una, alta, iti recomand sa rasfoiesti urmatoarele articole, in care sigur vei gasi ceva pe placul tau, dar si o multime de informatii utile, iar apoi putem discuta mai amanuntit:

https://www.casadex.ro/2014/02/bucatarii-mici-si-inguste-cum-le-amenajam-idei-si-imagini/

https://www.casadex.ro/2015/03/amenajarea-unei-bucatarii-mici-detalii-despre-spatiu-mobilier-si-electrocasnice/

https://www.casadex.ro/2013/06/reguli-de-amenajare-pentru-bucatarii-mici/

https://www.casadex.ro/2014/04/cum-amenajezi-o-bucatarie-mica-si-functionala-imagini/

https://www.casadex.ro/2013/11/10-trucuri-de-marire-vizuala-a-unei-bucatarii-mici-14-imagini/

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pentru amenajarea unei case. Tamplaria ferestrelor este nuc, nuanta mai deschisa. Ce culoare ar trebui sa aleg usile si parchetul? Ce nuanta de mobila imi recomandati pentru living, dormitoare, in functie de parchet si tamplarie? Va multumesc pentru ajutor!

Buna, Cornelia!

Poti alege usi si parchet in ton cu tamplaria, mai inchise sau mai deschise, in functie de preferintele personale, de dimensiunea si luminozitatea spatiilor din casa si de culoarea peretilor. Daca nuanta tamplariei este una deschisa si nu varianta clasica de nuc care poate fi descrisa ca un cafeniu foarte inchis, iar peretii vor ramane albi sau ii vei zugravi intr-o nuanta deschisa, poti sa alegi usile si parchetul in ton cu tamplaria. Poti opta si pentru usi albe sau ivoire si pentru un parchet in ton cu tamplaria sau unul intr-o nuanta mai deschisa a lemnului, daca vrei sa obtii interioare mai luminoase. Daca vei alege usi albe, poti sa le asortezi cu o plinta alba lata. Nu recomand culorile inchise decat daca spatiile sunt foarte puternic iluminate si ample, caz in care oricum ar fi indicat sa mergi pe varianta unui mobilier in culori deschise cu ajutorul caruia sa contrabalansezi pardoselile si usile inchise la culoare.

In ce priveste mobila si aici conteaza si culoarea peretilor din living si dormitoare, dar si luminozitatea si dimensiunea acestor spatii. La ce culori te-ai gandit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *