Categorii
Intrebari de la cititori

Pot placa un perete cu faianta peste goldband?

Buna ziua. Va rog daca se poate sa ma scoateti dintr-o dilema. Am un perete de baie tencuit cu goldband si plasa incorporata. Pot placa acel perete cu faianta, direct peste goldband sau trebuie sa pun rigips pentru a-l putea placa? Eventual ce adeziv ar fi mai bun? As vrea sa stiu daca in timp nu sunt probleme de rezistenta, dezlipire etc. Va multumesc pentru intelegere.


Intrebare de la Nicu, pe adresa redactiei: Pot placa un perete cu faianta peste goldband?

10 răspunsuri la “Pot placa un perete cu faianta peste goldband?”

poti placa linistitit,si goldband-ul e tencuiala reziztenta ,dar pe baza de ghips,sint constructor ,si eu am placat,dar sa fie suportul rezistent si neaparat amorsat inainte ,sper ca am ajutat.

Multumesc mult !
Eram in dilema pentru ca cineva imi spunea ca la golband se intampla ca la peretii cu var , adica in timp se poate desprinde . Oricum voi da cu amorsa dar nediluata si pe perete si pe placa .
Sa ai o zi buna , un weekend placut si multi clienti pe viitor !

Se va desprinde destul de repede.Nu este recomandat sa placati gresie peste goldband.Aceasta se va desprinde foarte repede.Atentie.

Atunci inseamna ca ,,robi„a luat banul si-a plecat . Garantie zero .
Deci ar trebui sa plachez pe rigips ?

Buna ziua domnul Nicu,
Goldband-ul este un material pentru a tencui peretii si indrepta , acolo unde mai sunt mici denivelari, observate dupa ce sa tras gletul, pentru a pune faianta e nevoie de adeziv pentru montaj gresie si faianta.
Cu stima

Bineinteles ca voi folosi adeziv special pentru faianta si nu prenadez ! DAR EU VREAU SA STIU SIGUR DACA NU SE VA DESPRINDE IN TIMP SI DACA VOI AVEA GARANTIE TOTALA PE GOLBAND SAU PE RIGIPS !!! DACA NU SUNTETI DE MESERIE ( SPECIALIZATI IN DOMENIU ) SI SUNTETI DOAR VIZITATORI PE SITE CARE VA DATI CU PAREREA , MAI BINE VEDETI POATE AVETI TREABA PE ALTE SITE-URI !!!

DILEMA REZOLVATA !!!
Pentru cine este interesat pe viitor , am experimentat cu o placa fixata cu Ceresit CM11 , in prealabil am amorsat peretele cu Ceresit CT17 , iar dupa o saptamana am incercat sa desprind placa . Nu am reusit decat cu dalta si s-a rupt cu tot cu tencuiala din goldband si plasa de fibra .
Tin sa-l corectez pe dl.Mihai Lazar , pentru ca goldbandul se aplica pentru a corecta denivelarile , DAR INAINTE de glet nu dupa !!! Gletul e strat de finisaj , adica final !

SI PENTRU CE ARE CULOAREA ALBA SI POROASA DOMNULE NICU ? Cititi mai cu atentie ceea ce scie pe sac, stiam si eu ca gletul, este unul de finisaj din cele doua maini care se trag, finala este vopseaua nu gletul, cu adeziv e normal ca faianta sa nu se dezlipeasca de pe pereti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *