Categorii
Intrebari de la cititori

Rog idei pentru redecorare cu mobilier rosu si negru

Buna seara. Am o bucatarie mare 3/4 si vreau sa o redecorez cu un mobilier rosu si negru, in tenta moderna.
Cum vi se pare ideea mea? Nu prea stiu cum sa combin la corpurile suspendate rafturile cu dulapurile, si as mai vrea niste elemente moderne, poate spoturi, nu stiu ce ar mai trebui. Ma puteti ajuta cu niste idei? Multumesc.


Intrebare de la Nona, pe adresa redactiei: Rog idei pentru redecorare cu mobilier rosu si negru.

Un răspuns la “Rog idei pentru redecorare cu mobilier rosu si negru”

Buna, Nona!

Culoarea rosie este si asa destul de puternica si acaparatoare vizual, iar daca o asortezi cu negru obtii un contrast extrem de dramatic, usor nepotrivit pentru o bucatarie (cel putin din punctul meu de vedere). Daca iti place sa gatesti si sa petreci timp in bucatarie, o astfel de combinatie te va obosi in timp, oricat de atragatoare ti-ar parea in prima faza.

Iti recomand, asadar, sa renunti la negru in favoarea albului in felul urmator: mobilier de culoare rosie si blat + electrocasnice albe (frigider, masina spalat vase etc.) si finisaje gri. Un exemplu in acest sens poti vedea in urmatoarea imagine: dehouss. com/wp-content/uploads/2014/10/impressive-red-kitchens-on-kitchen-with-red-lacquered-kitchen-cabinets-ml-014-images.jpg

Practic, albul blatului va armoniza frumos cu electrocasnicele, iar finisajele gri (gresie, fianta etc.) se vor asorta cu accesoriile si elementele argintii sau cromate ale mobilierului (manere dulapuri si sertare, chiuveta si robinetul, unele electrocasnice etc). O astfel de bucatarie, desi extrem de colorata, va parea mai prietenoasa si mai luminoasa – un factor extrem de important, dupa cum se stie.

In cazul in care iti displace ideea de alb, poti asorta culoare rosie cu un blat gri (este mai potrivit decat negrul si mai usor de digerat, in timp). Iata un articol care ilustreaza o bucatarie in care predomina rosul si griul:

https://www.casadex.ro/2014/10/bucatarie-mica-de-9-mp-decorata-modern-in-rosu-si-gri/

Te rog sa observi ca, pentru a lumina spatiul, si in acest caz designerii au folosit culoarea alba pe scara larga: gresia, vopseaua lavabila etc.

Daca ai si alte intrebari, le astept cu drag 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *