Categorii
Intrebari de la cititori

Sfaturi izolare mansarda la interior

Salutare, as dori cateva sfaturi pentru izolarea unei mansarde la interior cu polistilen de 10 si vata de 10 (pereti laterali + sarpanta) dupa mai multe sfaturi de la meseriasi am ajuns la o concluzie: intre capriorii 10 sa pun folie anticondens – polistiren de 10 – vata de 10 – bariera de vapori – rigips, daca este corect aceasta ecuatie. Mentinez tigla metalica, sipci, contrasipci, tabla faltuita, asteriala. Multumesc.


Intrebare de la Cristi, pe adresa redactiei: Sfaturi izolare mansarda la interior.

8 răspunsuri la “Sfaturi izolare mansarda la interior”

Salut, renunta la polistiren, nu are ce cauta la interior va face condens. As merge pe doua straturi de vată, sa ajungi la min 25 cm vată, altfel vara nu vei putea locui acolo! Crede-ma pe cuvant, din proprie experienta!

Pareri si pareri….
Am izolat pana acum zeci de mansarde, si nu au fost probleme iarna indiferent de zona si ger.
Totul depinde de materialele folosite si mai ales de grija cu care se lucreaza.
Pentru pereti, de la exterior spre interior:
-termoizolatie cu polistiren de 10cm, sau vata minerala de 10 cm
-OSB
-Vata minerala bazaltica placi de 10 cm
-bariera de vapori
-structura de rigips si rigips de 12mm
Pentru sarpanta:
-asteriala
-vata minerala bazaltica intre capriori strat de 15 cm ( va fi necesara suprainaltarea capriorilor
-bariera de vapori
-structura de rigips
-rigips de 9.5 mm
Puteti executa lucrarea cu noi.
Tel. 0720088161

Ms Tiberiu ,deci ma sfatuesti sa renunt la polistiren si sa merg numai pe vata 10 intre capriori si 10 peste capriori.

nu iarna este problema . iarna consumi energia sa ti temperatura optima . Problema este vara . Eu nu lucrez dupa ureche ci dupa norme . Margescu ar trebui sa -i mai si intrebe pe acei zeci de clienti , cum au trecut cu brio aceasta izolatie . Francezi care au o vara mai blanda , pun minim 300 mm vata la mansarda . Romani au calitatea de a nu se plange de nemultumirile aparute in urma unor lucrari . Au ramas din comunism cu obisnuinta de a inghiti orice .

Da. Polistiren la interior inseamna condens, punctul de roua e in interiorul casei, nu înspre exterior cum e normal. Sunt diverse produse de vată minerala, sf 38, ..cu densitate cat mai mare, important ca coeficientul de transfer termic sa fie mai mic, bariera de valori este obligatorie!
Eu iti spun de propria experienta, nu sunt interesat sa fac lucrarea.
cu placere,

Ms Tiberiu deci daca am inteles eu bn: vine sub asteriala vata10-15cm pe urma iar un rand de vata 10-15cm pe urama bariera de vapori si rigips .corect? Dar bariera de vapori se pune cu fata de aluminiu spre interior nu spre exterior.

va salut am si eu o mansarda de izolat si m am gandit sa izolez cu vata bazaltica de10cm doua randuri dupa osb de 8 sa tina vata si peste osb polistiren de 5cm cu densitatea mai mica.apoi plasa adeziv driscuiala cu tinci si lavabil.ce parere aveti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *