Categorii
Proiecte de case inedite

8 prieteni vechi au construit un satuc, devenind astfel si vecini apropiati

1-prieteni care au construit 4 case mici pe malul raului LlandMai rar auzi de prietenii atat de vechi si bine sudate, cum este prietenia de peste 20 de ani a celor 4 cupluri de americani despre care o sa-ti povestesc astazi.


Dupa cateva decenii in care si-au demonstrat, in repetate randuri, cat de uniti sunt, cat de multe lucruri au in comun si cat de bine se inteleg, Fred si Jodi Zipp, impreuna cu alte 3 familii au pus mana de la mana si au cumparat o bucata de pamant pe malul raului Llano, aflat la o distanta de doar o ora de condus de Austin, orasul texan in care-si duc traiul zilnic. Si uite asa, cei opt prieteni la catarama au devenit si vecini foarte apropiati, intrucat au ridicat patru casute care formeaza acum o mica localitate botezata Llano River Compound.

Case perfecte pentru petrecerea vacantelor

Desigur ca pentru a se alege cu niste case mici si in acelasi timp perfect functionale si confortabile vechii prieteni, in frunte cu fostul jurnalist Fred Zipp, au apelat la serviciile tanarului arhitect Matt Garcia, care a si proiectat casa din Austin a familiei Zipp cu cativa ani in urma. Trebuie spus ca desi lotul de teren se afla pe malul unui rau, zona se confrunta cu un deficit de apa. Asa ca una dintre cerintele grupului de prieteni a fost ca locuintele proiectate sa fie prevazute cu sisteme de colectare si reciclare a apei.

Casutele concepute si proiectate de arhitectul angajat masoara putin peste 32 mp fiecare, fiind prevazute cu cate o baie, o bucatarie si un living ce are si functie de dormitor. Si asa cum isi propusesera de la bun inceput, fiecare casa este prevazuta acum cu cate un rezervor cu capacitatea de 1300 litri pentru colectarea apelor pluviale. Pentru a usura colectarea apei de ploaie arhitectul Matt Garcia a ales pentru micile casute de vacanta acoperisul in forma de fluture. Iar pentru a le da un aer specific texan a decis sa le finiseze la exterior cu tabla ondulata, facandu-le sa se asemene cu niste silozuri metalice.

In schimb, la interior toate cele patru cabane au fost finisate cu lemn, acest material imbracand nu doar pardoseala, cum era de asteptat, ci si peretii si tavanul, ducand la obtinerea unui decor deosebit de primitor, familiar si calduros. Ferestrele mari cu care a fost prevazuta fiecare casa, lumineaza interiorul creand iluzia de marire vizuala a spatiului.

Casa mare – un spatiu comun pentru intalnirile in grup

Pentru ca cele patru casute au fost gandite spre a fi folosite mai ales in calitate de spatii de dormit, iar celor 8 prieteni-vecini le place sa-si petreaca serile impreuna, au decis sa construiasca o cladire comuna, perfect adaptata unor intalniri la care sa poata lua parte si familiile lor extinse. Astfel ca economiile facute la constructia micutelor cabane de 32 metri patrati au fost folosite pentru ridicarea unei constructii de aproape 140 metri patrati pe care au dotat-o cu mese, scaune, canapele, fotolii, o bucatarie si o baie. Practic, la doar cativa pasi de casutele cochete si linistite, exista un spatiul comun, ideal pentru petrecerea timpului liber alaturi de un numar mare de rude si prieteni.

Acum vechii prieteni deveniti si vecini au grija sa-si programeze concediile in aceeasi perioada, pentru a se regasi in satucul pe care l-au construit impreuna. Iar in perioadele in care nu au timp sa viziteze micile case de vacanta, Fred Zipp se ocupa de inchirierea acestora unor grupuri mai mari de turisti, dornici sa fuga intr-un loc salbatic, neatins de civilizatie. Toate cele 4 cabanute impreuna cu constructia de 140 metri patrati pot fi inchiriate pentru aproximativ 1000 dolari/noapte.

Sursa foto: fotograf Alexander Stross

2 răspunsuri la “8 prieteni vechi au construit un satuc, devenind astfel si vecini apropiati”

Cat de mult imi place aceasta simplitate rustica! Totul e atat de lipsit de pretiozitate si totusi atat de placut! Si daca e ceva care nu e pe gustul meu, ei bine, pardoseala are o culoare cam industriala. Dar am inteles ca pe dinafara, chiar acesta e stilul. Eu as fi ales altceva, tot lemn, dar alta textura si alta culoare. Nici peisajul, sau cel putin ceea ce se vede in poze, nu e tocmai mirific. Nu se vede niciun pic de vegetatie si asta ma mira.

frumos, dar poti fi integral rupt de civilizatie? poti sa iti produce tot ce ai nevoie? Omul modern a pierdut aceasta deprindere. Ciine crede ca nu, sa explice asta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *