Categorii
Intrebari de la cititori

Cablu necesar transport curent electric

1. Ce cablu trebuie sa utilizez pentru transportul curentului electric, ingropat pe distanta de cca 50 m de la tabloul montat de ENEL, pentru a fi in deplina siguranta si mai ales eficient.
2. Pot cere celor de la ENEL sa-mi monteze in tablou mai multe prize de conectare?
Multumesc.


Intrebare de la Ilie, pe adresa redactiei: Cablu necesar transport curent electric.

2 răspunsuri la “Cablu necesar transport curent electric”

Dimensionarea tine cont de mai multi factori : mono/trifazat , putere instalata/simultan absorbita .Aceasta lucrare fiind un bransament electric trebuie executat de o firma atestata ANRE si agreata ENEL iar ei se vor ocupa de tot

Eu construiesc o casa la distanta de 160 m de stalpul Enel. Voi ingropa cablul pt ca este mai economic. Daca voi cere stalpi pana la casa, va fi un pret enorm, caci asta inseamna prelungire de retea.
Insa daca voi cere sa-mi instaleze contoarul direct pe stalpul lor din strada, ma va costa doar ceva mai mult de 2.000 lei pt curent trifazic.
Iar restul, adica sapatul santului, cumpararea si instalarea cablului, ma intereseaza pe mine. Adica am avut norocul sa gasesc o firma cu care am negociat un pret convenabil.
Mi s-a spus ca Acyabi 3×25 +16 este bun pt aceasta distanta. Si ca pret. Poti gasi pe net preturi mult mai mici decat cei 13 lei/m cu care se vinde la magazin, sau ti-l vinde firma care ti-l instaleaza.
Cauta pe net si gasesti ce te intereseaza.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *