Categorii
Intrebari de la cititori

Ce rezistenta are o fundatie din boltari?

Anul acesta vreau sa ridic o casa cu garaj, primul nivel si masarda. Din lipsa de buget vreau sa fac fundatia din boltari, se zice ca ies mai ieftin ca si cum as turna din beton. Intrebarea mea este ce rezistenta are aceasta fundatie si daca s-ar putea sa imi spuneti diferenta de pret. Lungimea si latimea fundatiei este de 10m pe 10m.
Va multumesc.


Intrebare de la Daniel, pe adresa redactiei: Ce rezistenta are o fundatie din boltari?

5 răspunsuri la “Ce rezistenta are o fundatie din boltari?”

Buna dimineata,
Domnule Daniel din lipsa de bani….. doriti sa faceti o fundatie din boltari, mai bine nu o faceti, daca va lipsesc banii, tocmai pentru ce e mai important FUNDATIA CASEI.
FUNDATIA CASEI este cea care tine in spate, toata greutatea constructiei in sine.
Mai ganditi-va…..
Cu stima,

Baza/rezistenta este in stalpii de sustinere. Totul depinde daca terenul pe care construiti este rezistent.
Da, se poate face fundatie din boltari. Acestia totodata inlocuiesc cofragul. Daca ii folosesti, trebuiesc stalpi mai rezistenti
Puteti face casa si pe doar 4 sau 6 piloni. Si apoi puneti boltarii pt estetica.
Cautati pe net si veti gasi o firma care face fundatia pe butuci de lemn!!! Sau pe suruburi!!! Aceasta firma a fost agreata de Justin Capra cand a facut Casa Soleta. Te invita sa cauti pe net acest site si sa te convingi singur.
Eu am facut fundatia obisnuita in pamant si apoi de la nivelul pamantului m-am ridicat cu boltari peste care am turnat placa. Iar casa am ales sa fie de lemn, nu clasica.

DA si stalpii de rezistenta , daca puteti lasatii suspendati in aer, casa rezista mai mult in timp, fundatia unei case este asa de fandoseala si mai cred ca inginerii acestia de structura care baga in fundatii 4-5 tone de fier au contract cu fabricile si mai cred ca patru suruburi sub casa sunt suficienti si eu am facut casa in copac fara fundatii, adica numai radacinile copacului o sustine….

Si iata cum avem dovada ca nici acum, in aceste vremuri, Justin Capra nu este inteles. Dara-mi-te ce pretentii sa fi avut acum cateva zeci de ani cand a nascocit atat de multe si utile inventii care raman in continuare contestate sau uitate sau neintelese.
Si ne mai miram de ce suntem in urma cu zeci de ani fata de alte tari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *