Categorii
Intrebari de la cititori

Cum amenajez o bucatarie lunga si ingusta?

Buna, am cumparat un apartament cu 3 camere, dar cu bucataria lunga si ingusta si anume: L = 4,5 m si l = 1,85 m, cu usa plasata pe una dintre latimi si geamul pe cealalta, iar pe o lungime sunt racordarile la apa si gaze. Intrebarea mea este cum putem sa o mobilam, astfel incat sa avem si loc de o masa pe minim 3 persoane. Multumesc anticipat!


Intrebare de la Daria, pe adresa redactiei: Cum amenajez o bucatarie lunga si ingusta?

5 răspunsuri la “Cum amenajez o bucatarie lunga si ingusta?”

Buna, Daria!

Inainte de orice, iti recomand sa citesti urmatoarele articole in care vei gasi mai multe idei de amenajare a unei bucatarii lungi si inguste, insotite de imagini sugestive. Daca si dupa citirea acestora vei mai avea intrebari, te astept sa le discutam impreuna.

https://www.casadex.ro/2014/02/bucatarii-mici-si-inguste-cum-le-amenajam-idei-si-imagini/

https://www.casadex.ro/2013/12/transformarea-unei-bucatarii-lungi-si-inguste-galerie-foto/

https://www.casadex.ro/2015/03/amenajarea-unei-bucatarii-mici-detalii-despre-spatiu-mobilier-si-electrocasnice/

Buna!
Am citit articolele recomandate de tine, Victoria. Am incercat sa aplic „live” (adica direct in bucatarie, cu ruleta) imaginea din primul articole, cu masa la geam, dar am impresia ca nu mai ramane decat foarte putin loc de trecere, pentru ca ar trebui sa pun dulapuri si pe peretele din stanga(dar ceva mai inguste). M-ar ajuta foarte mult cateva dimensiuni pentru masa, scaune sau bancute, dulapuri, astfel incat sa se apropie de ceea ce este in poze de inceput din primul articol (cea cu bancutele rosii de la geam). Nu stiu ce latime are bucataria cu cele 2 bancute rosii, dar a mea este exact ca in poza a 3-a din galerie. Sper ca am fost explicita…mersi inca o data!!!

Buna, Daria!

Ai bucataria suficient de lunga, incat sa nu incarci ambele laturi cu mobilier si aici fac referire la dulapurile pe care te gandesti sa le proiectezi si pe peretele din stanga. In opinia mea, ar trebui sa te limitezi la o garnitura liniara proiectata pe peretele cu racordarile la apa si la gaze. Gasesti pe piata bucatarii de-a gata (in cazul in care bugetul nu-ti permite sa angajezi o firma de proiectare care sa execute la comanda toata mobila de bucatarie) cu corpuri desfasurate pe 260 cm lungime. Ori, la o simpla socoteala, daca vei aloca locului de luat masa 1 metru, iti vor mai ramane 3.5 metri pentru inglobarea unui numar suficient de dulapuri. Desigur ca va trebui sa mai lasi putin spatiu intre locul de luat masa si garnitura de bucatarie, dar si asa vei avea destule dulapuri chiar si pe o singura latura.

Despre dimensiunile dulapurilor nu cred ca este cazul sa discutam, intrucat toate garniturile, executate la comanda sau cumparate de-a gata, au aceeasi adancime. Cat despre dimensiunile banchetelor pentru locul de luat masa, cele care se gasesc in magazine au, de regula, 55-60 cm adancime. E drept ca nu toti producatorii vand banchete simple, liniare, adica din acelea care nu au forma de coltar, insa micile firme producatoare pot executa la comanda si modele liniare, ba chiar poti negocia pretul cu ei. Daca te vei hotari sa-ti amenajezi locul de luat masa ca in imaginea cu banchetele rosii, cred ca ar trebui sa comanzi cele doua banchete cu lungimea de 90 cm – 1 metru si adancimea de 55 cm. Asa cum poti vedea si in imaginea care te-a inspirat, pentru o sedere confortabila, ar trebui sa alegi o masa fixa(cu fixare in perete), cu un singur picior proiectat pe centrul blatului. Dimensiunea mesei nu ar trebui sa depaseasca 45-50 cm, astfel incat sa ramana si cate un culoar de acces pe fiecare dintre cele doua laturi ale ei. Este adevarat ca masa nu va fi foarte generoasa ca suprafata, dar te asigur ca va fi suficient de incapatoare pentru 4 persoane.

Multumesc frumos pentru raspunsuri!!!!!… 🙂 Vom lua legatura cu o firma care executa mobila pe comanda si in acest mod vom valorifica la maxim spatiul bucatariei noastre. Mersi inca o data!!!

Buna,
Ma ajutati, va rog, cu idei pentru un suport de detergent si burete de vase? Nu stiu cum si unde sa pun detergentul si buretele de vase, pe care le folosesc de n ori pe zi …n-as mai vrea sa le tin pe marginea chiuvetei, asa ca AJUTOOOOR, va rog pt ca eu chiar nu am nici o idee!! Multumesc anticipat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *