Categorii
Intrebari de la cititori

Cum se poate amenaja camera unui adolescent care prefera culoarea verde?

Cum se poate amenaja o camera ce v-a fi folosita de un adolescent, orientata catre est, cu un nuc mare in fata geamului? Ma intereseaza o combinatie de culori pentru pereti – prefera verde. De asemenea, baiatul este pasionat de colectionarea lucrurilor mai vechi: radio, tv, aparate foto. Camera este in casa noua. Multumesc!


Intrebare de la Ioan, pe adresa redactiei: Cum se poate amenaja camera unui adolescent care prefera verde?

Un răspuns la “Cum se poate amenaja camera unui adolescent care prefera culoarea verde?”

Buna ziua, Ioan!

Pentru configurarea mobilierului in camera adolescentului dvs va propun sa rasfoiti urmatorul articol: https://www.casadex.ro/2013/10/cum-amenajezi-camera-unui-adolescent-17-idei-in-imagini/, in care veti gasi si o selectie de 17 imagini cu diverse modele de camere pentru baietii aflati la varsta adolescentei.

In ce priveste paleta cromatica, as spune ca verdele se asorteaza atat cu nuantele de gri, cat si cu cele maron. Asa ca va recomand sa le folositi pe ambele in compozitia cromatica a camerei fiului dvs.

Puteti zugravi peretii intr-un verde pal, un fistic sters, sa zicem, iar unul dintre ei sa-l decorati in dungi verticale sau orizontale (alegerea se va face in functie de inaltime/latimea camerei). Mobila poate fi realizata intr-o combinatie de alb cu gri sau cu lemn natur.

De altfel, intr-o camera inalta se poate construi si o platforma inaltata, pentru a structura spatiul pe verticala. Astfel, patul (prevazut cu role) ar putea fi ascuns sub platforma, de unde ar fi extras doar seara, inainte de culcare, iar deasupra, pe suprafata superioara a platformei ar putea fi amenajat biroul sau o zona de conversatie dotata cu o canapea sau doua fotolii si o masuta, in care fiul dvs sa-si primeasca prietenii in vizita. Iata cateva idei de platforme inaltate care v-ar putea inspira: https://www.casadex.ro/2015/02/castiga-spatiu-in-casa-cu-ajutorul-platformelor-inaltate-idei/

Obiectele vechi pe care le colectioneaza tanarul (felicitari pentru o pasiune atat de frumoasa!) pot fi agatate pe perete, asezate pe cateva polite plutitoare (din acelea fara console, cu sistem de prindere asuns) sau intr-o etajera/biblioteca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *