Categorii
Intrebari de la cititori

Solutii tratare lemn natur, fara lac, a lambriului

Doresc sa stiu care sunt cele mai bune solutii de tratare natur (fara lac) a lambriului din lemn pentru o mansarda, interior si exterior, inclusiv pazie? Sunt solutii comune pentru ignifugare, tratament antimucegai, antibacterii, anticarii, impotriva umiditatii? Care solutii sunt mai eficace?
Parerile prezentate pe forumuri sunt contradictorii.
Multumesc anticipat.


Intrebare de la Ion, pe adresa redactiei: Solutii tratare lemn natur, fara lac a lambriului.

8 răspunsuri la “Solutii tratare lemn natur, fara lac, a lambriului”

Pt tratarea lemnului, solutie de borax. Este foarte eficienta si ieftina. Iar apoi poti da cu lac sau cu alte solutii, in functie de destinatia camerei.

Multumesc mult pentru raspuns.Sunt derutat de contradictiile pentru solutiile pentru exterior mai mult.

Sarpantele = capriori, clesti, astereala, precum si zidurile din lemn tip structura se trateaza intai cu substante fungicide tip Resistol si dupa aceea este bine sa fie tratate ignifug, de o firma specializata care sa va dea si garantia lucrarii, daca nu, se gasesc substante ignifuge si in comert, pe care sa le dati pe lemn conform prescriptiilor tehnice.
Lambriul care va placa mansarda, daca este cumparat din comert de la magazinele mari, atunci el este deja tratat , iar baiturile din comert asigura protectia lui si din aceasta privinta, deoarece majoritatea au inscrisa si motto contin protectie fungicida; daca lambriurile sunt executate la un atelier, atunci ele trebuie tratate prin pulverizare pe toate fetele cr substante tip Resistol, dupa care vopsite pe fata la vedere cu un bait la culoarea dorita
Pentru alte intrebari office@monolitloghomes.ro sau la tel 0740090422

Am in constructie o cabana de lemn. Am gasit la firma Afteni developments.SRL, (nr tf 0769 057 340-Afteni Mihai) o substanta poliuretanica ce rezista intre -40 si +90 grade C. Cu aceasta substanta voi lacui peretii exteriori ai casei, dupa ce mai intai ii voi trata cu o solutie de borax.
Iar pe veranda voi da cu o rasina poliuretanica. In acest mod nu voi mai fi nevoit sa protejez periodic (la cativa ani), casa.

O intrebare pentru Gabriel: Lemnul ce va spune? , iar pentru Dragos uleiul de in este OK dar nu are in componenta si substante antifungice, el doar protejeaza pentru timp foarte scurt lemnul

Lemnul va fi fericit ca scapa de atacatori. Si eu la fel, mai ales ca nu voi fi nevoit sa-l protejez la 2-3 sau maxim 5 ani.
Mai exista un produs romanesc special contra focului, ce poate fi gasit aici: ignifuganti. ro/ignilem.php
Si desigur ca sunt si alte lacuri mai ieftine, dar care nu rezista decat 2-3 ani maxim. Am vazut o veranda data cu un lac de iaht. Dupa 3 ani era cojita. Necesita o smirgheluire si apoi lacuit.
Eu nu am de gand sa tot refac lacul. Este prea multa munca pt mine. Asa ca voi da cu acel lac de care am pomenit anterior. Iar in interiorul casei, inca nu m-am hotarat cu ce voi lacui lambriul de lemn. Mai am timp de cercetat.

Lacul de yacht (iaht)este superb in primele zile dupa ce a fost dat, dar din cauza ca nu are in componenta lui pigmenti, favorizeaza efectul de lupa (picaturi de apa formate pe suprafata lui, sub actiunea razelor solare arde in dinspre interior spre exterior pelicula de lac incolor)iar substanta poliuretanica nu v-a da voie lemnului sa respire (lemnul este o materie organica care desii este taiata nu moare repede (lemnul rotund ajunge la o stabilitate a marimii diametrului dupa 4-5 ani
Salutari tuturor care iubesc lemnul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *