Categorii
Intrebari de la cititori

Vreau sa transform balconul in dormitor. Rog sfaturi

Buna ziua! Am un balcon de 5 m lungime si 1.10 m latime si as vrea sa-l transform in dormitor. Locuiesc la etaj I si geamul din baie da in balcon si nu stiu cum sa-i fac aerisirea direct afara fara sa iau din lungimea balconului. Oare se poate realiza dormitorul?


Intrebare de la Mioara, pe adresa redactiei: Vreau sa transform balconul in dormitor. Rog sfaturi.

Un răspuns la “Vreau sa transform balconul in dormitor. Rog sfaturi”

Buna ziua, Mioara!

Pentru inceput, vreau sa-ti recomand urmatorul articol: https://www.casadex.ro/2013/08/dormitorul-amenajat-in-balconul-apartamentului-solutii-si-idei/ din care poti culege cateva idei pentru transformarea balconului in dormitor.

Referitor la aerisirea care te preocupa, ma gandesc ca o solutie ar fi constructia unui tavan/culoar care sa comunice direct cu exteriorul, traversand latimea balconului. Insa cred ca aceasta solutie este aplicabila doar in cazul in care fereastra cu pricina este pozitionata destul de sus, pentru a nu micsora prea mult din inaltimea balconului. Pe de alta parte, daca aerisirea se afla intr-una dintre extremitatile balconului, poate fi integrata intr-un dulap, proiectat cu rafturi de depozitare dedesubtul si deasupra culoarului de aerisire.

Dar tin sa-ti spun ca nu stiu daca merita tot acest efort, consider ca poti lasa fereastra exact asa cum este si sa aerisesti constant dormitorul. Asigura-te doar ca patul se va afla in capatul opus al balconului 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *