Categorii
Intrebari de la cititori

Asortare culori usi interior si parchet la casa pe doua niveluri

Am o casa pe doua niveluri. Trebuie sa pun acelasi parchet peste tot? Dar usile interioare? Trebuie sa fie aceeasi culoare cu cele exterioare? Scara interioara, daca e din lemn, cu ce trebuie asortata culoarea? Multumesc.


Intrebare de la Iulia, pe adresa redactiei: Asortare culori usi interior si parchet la casa pe doua niveluri.

4 răspunsuri la “Asortare culori usi interior si parchet la casa pe doua niveluri”

Buna ziua, Iulia!

Bine ai venit in comunitatea casadex.ro 🙂 Ideal este sa folosesti acelasi tip/nuanta de parchet in toata casa, atat la parter, cat si la etaj. Acelasi lucru este valabil si pentru usile interioare care trebuie sa aiba aceeasi nuanta si sa provina din aceeasi colectie, chiar daca modelul difera in functie de destinata camerei. Daca pentru living sau bucatarie se preteaza mai degraba usile cu suprafete vitrate mari (sticla inserata de sus pana jos), pentru baie se preteaza usile cu fereastra mica mata in partea superioara, iar pentru dormitor sunt ideale cele pline, care ofera intimitatea necesara.

Cat despre usile de exterior, acestea ar fi bine sa pastreze stilul si culoarea tamplariei ferestrelor. Altfel spus, daca ai tamplaria alba, ar fi mai potrivit sa montezi si usi de exterior albe si tot asa. Desigur ca in contextul ideal TOATE usile si tamplaria ar trebui sa fie legate cromatic si stilistic, dar daca nu se poate sau nu se doreste acest lucru (de pilda, in cazul in care tamplaria ferestrelor este wenge, dar nu se doreste aceeasi culoare inchisa si pentru usile de interior), se poate face o concesie, asortand doar usa de exterior cu tamplaria sau realizandu-se la comanda o usa de exterior cu doua fete: cea din interior in nuanta usilor de interior si cea exterioara in nuanta tamplariei.

Scara de interior poate fi in nuanta parchetului cu care aceasta vine in contact sau poate fi vopsita intr-o culoare de contrast. Pentru continuitate vizuala, recomand asortarea ei cu parchetul.

Subscriu la cele spuse de Victoria.
Parerea mea este ca atat parchetul, cat si scarile si usile interioare sa fie din acelasi „film”, tinand cont si de culoarea mobilierului din camerele respective.
Scarile din lemn ar trebui sa fie cat mai apropiate de nuanta parchetului.
Prea multe culori si nuante, pot fi deranjante vizual, in special daca peretii sunt vopsiti intr-o culoare mai puternica.
La fel si combinatia de gresie si parchet, mai ales ca acum nu mai exista tocuri la usi, care sa delimiteze cat de cat cele 2 tipuri de pardosea.
Dar, asta este parerea mea de amator, invatacel in ceea ce priveste amenajarile interioare. 🙂

perfectporta . ro/usi-interior-classen/
aici puteti gasi cum a scris Victoria, mai multe modele din mai multe colectii si pe diferite culori.

Buna, tuturor! Si eu am avut aceeasi problema in a gasi cea mai buna combinatie gresie, parchet si usi, a realiza un spatiu unitar si frumos. M-am gandit sa cumpar parchetul si usile la colectie, de la acelasi producator. Am ales stejarul ca si material. Deocamdata sunt multumita de parchetul si usile luate.
Pentru cine e interesat, acest distribuitor ale preturi foarte bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *